Off topic: "Grilldansk" .... fra det virkelig liv
Thread poster: Dinny

Dinny  Identity Verified
Greece
Local time: 01:12
Italian to Danish
+ ...
Mar 25, 2004

http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=312529

Jeg tror ikke vi behøver at bekymre os alt for meget for at maskinerne overtager vores job!
Ifølge denne artikel i Politiken er der stadig brug for os!


Direct link Reply with quote
 

Mads Grøftehauge  Identity Verified
Local time: 00:12
English to Danish
+ ...
kan klagerne virkelig ikke opveje udgiften? Mar 26, 2004

"Man skal ikke have læst meget i manualen til Pioneers dvd-optager, før man finder ud af, at det er en maskine, der har oversat den.
Hos Pioneer er man godt klar over, at den er gal.
»Manualen er ikke det, jeg er mest stolt af ved det produkt. Den har vi også fået mange klager over. Den er elendig. Den er på det nærmeste ubrugelig«, siger produktchef hos Pioneer Henrik Skinbjerg, der selvfølgelig lover bod og bedring og bedre manualer i fremtiden."

Vi har jo set disse 'går den, så går den' manualer fra bambusproducenterne i et stykke tid, men det er da foruroligende at se det fra Pioneer. Det kan selvfølgelig være, at det konkrete eksempel bunder i tidspres, men kunne det evt. være en kold økonomisk beregning?

Problemet er vel, at konkurrencen er ved at være så hård fra kinesiske kopiprodukter og handel over grænserne, at selv mærkevareproducenterne ikke længere synes, at de har råd til at få oversat manualerne.

Det er ærgeligt, ikke mindst fra oversætternes synspunkt, at en ordentlig instruktionsbog ikke længere er et salgsargument. Men er forbrugerne virkelig så ligeglade med manualen, at producenterne ikke kan få pengene ind igen på en oversættelse til måske 5-10.000 kr?

Om ikke andet er dette eksempel endnu en pind til Pioneers ligkiste som respekteret mærkevare inden for elektronik til hjemmet(undskyld den forvirrede metafor).


Mads G


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


"Grilldansk" .... fra det virkelig liv

Advanced search


Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
WordFinder
The words you want Anywhere, Anytime

WordFinder is the market's fastest and easiest way of finding the right word, term, translation or synonym in one or more dictionaries. In our assortment you can choose among more than 120 dictionaries in 15 languages from leading publishers.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search