Nyttig genvej på Gyldendal online
Thread poster: Jørgen Madsen

Jørgen Madsen  Identity Verified
Local time: 16:00
English to Danish
+ ...
Feb 8, 2012

Jeg har lige - og efter lang tids irritation over den tilsyneladende manglende funktion - fundet en genvej til at hoppe til søgefeltet på Gyldendal online.
For at optimere brugen af genvejstaster og dermed undgå den skadelige og langsommelige brug af mus har det irriteret mig, at jeg kun kunne komme til søgefeltet ved at bruge musen. Senere fandt jeg ud af, at jeg kunne trykke på tilbage-tasten i browseren for at opnå dette, men det tog også tid, da hele den forrige side skulle indlæses - og Gyldendal er desværre ikke den hurtigste hjemmeside at indlæse... men det virkede.
Nu opdagede jeg ved et tilfælde, at man kan gå direkte til søgefeltet og slette den forrige søgestreng ved at trykke på ctrl + tilbage. Dermed genindlæses siden ikke, hvilket gør det meget hurtigere. Selvom det nogle gange er sekunder, det drejer sig om, kan det sagtens være et irritationsmoment, især hvis man har mange opslag.

[Edited at 2012-02-08 18:59 GMT]


 

Merete Hvas  Identity Verified
Denmark
Local time: 16:00
English to Danish
+ ...
Fantastisk! Feb 8, 2012

Du er da en skat! Sådan en tastekombination har jeg godt nok ledt efter længe! Tak, fordi du delte din nye viden!

Hilsen Merete


 

Christine Andersen  Identity Verified
Denmark
Local time: 16:00
Member (2003)
Danish to English
+ ...
Også tusind tak herfra Feb 8, 2012

... som en, der næsten kan glemme, hvad det var, jeg skulle slå op, inden siden genindlæses, icon_biggrin.gif er jeg helt sikker, at jeg kommer til at sende dig mange venlige tanker fremover!

 

564354352 (X)  Identity Verified
Denmark
Local time: 16:00
Danish to English
+ ...
Tror da nok, at det kan gøres meget nemmere ... Feb 9, 2012

Hej Jørgen

Jeg kommer da helt i tvivl om, hvorvidt jeg forstår, hvad du taler om, men når jeg bruger Gyldendal online (hvilket vil sige dagen lang), er det fuldt ud tilstrækkeligt bare at have cursoren placeret hvor som helst på siden. Når jeg begynder at taste mit næste søgeord, hopper cursoren automatisk til søgefeltet.

Men måske finder nogen det hurtigere at bruge genvejstasterne ...

Gitte icon_biggrin.gif


 

Jørgen Madsen  Identity Verified
Local time: 16:00
English to Danish
+ ...
TOPIC STARTER
Det har du selvfølgelig ret i... Feb 9, 2012

Det glemte jeg at få med: Hvis man laver en søgning og derefter - uden at foretage sig andet - taster igen, bliver man selvfølgelig stående i søgefeltet. Problemet opstår først, når man forlader søgefeltet for f.eks. at kopiere en streng, hvilket jeg ofte gør.

icon_smile.gif


 

Jørgen Madsen  Identity Verified
Local time: 16:00
English to Danish
+ ...
TOPIC STARTER
Endnu et lille trick... Jun 28, 2012

For noget tid siden fik jeg et problem, når jeg (nogle gange) kopierede et ord til søgefeltet i Gyldendal online, hvorefter der stod, at "Din søgning kan genkendes som et af disse to forskellige ord i ordbogen. Klik på det, du vil slå op". Problemet er, at siden er helt blank med undtagelse af ovenstående meddelelse, så der var ikke noget at vælge mellem/klikke på.

Jeg skrev til Gyldendal (som først ikke fattede problemet), men senere vendte tilbage med en forklaring: Nogle gange kopieres der et kryptisk tegn med foran søgeordet, som dog ikke kan ses. Løsning: Hop hen forrest i søgefeltet, tryk på Delete for at slette det overflødige tegn, og søg igen.

icon_smile.gif


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Nyttig genvej på Gyldendal online

Advanced search


Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search