Beskrivelse af grundstoffer
Thread poster: Jørgen Madsen

Jørgen Madsen  Identity Verified
Local time: 07:09
English to Danish
+ ...
May 10, 2005

Fandt denne spændende beskrivelse af samtlige grundstoffer:
www.rungstedskole.dk/kemi/ Grundstof%20beskrivelse2002NO.doc
Ok, måske syntes alle måske ikke, at den er lige spændende, men det gør jegicon_biggrin.gificon_cool.gif Jørgen


 

Edith Goebel  Identity Verified
Local time: 07:09
German to Danish
+ ...
Kemi på en anden måde May 11, 2005

Det er da dejligt, at der er nogen, der interesserer sig for kemi!
Hvis du har lyst til at læse en virkelig god bog om dette emne, så prøv at få fat på Poul Bergsøe's "Kemi på en anden måde". Måske har de den på biblioteket, eller du kan finde den i et antikvariat.

"...fastholder dr.Bergsøe sin læser fra begyndelsen og skaber forudsætningerne for forståelsen af andre områder. Resultatet er en morsom, underholdende og letfattelig bog om den videnskab, der mere end nogen anden præger den moderne kultur.
Den er holdt tæt til det daglige liv, det er i første række anvendt, praktisk kemi, vi hører om. Bogen er fuld af gode råd og anvisninger, her er f.eks. oplysninger om, hvordan man selv indretter et laboratorium og eksperimenterer, og dr. Bergsøes vidunderlige evne til at gøre det vanskelige letforståeligt holder sig bogen igennem."


 

Susanne Rosenberg  Identity Verified
Germany
Local time: 07:09
Member (2002)
Danish to German
+ ...
Tak, Jørgen May 11, 2005

Kemi var ikke ligefrem mit yndlingsfag i skolen, så helt ærligt synes jeg ikke at oversigten er specielt interessant - men måske netop af den grund kunne den nemt gå hen at blive en stor hjælp i en kneben situation!icon_wink.gif

Susanne
(som altid tog fejl af H20 og H2SO4...)


 

NetLynx  Identity Verified
Local time: 07:09
English to Danish
+ ...
Åh, Susanne! May 11, 2005

Gentag ikke den fejl, når du drikker det!icon_smile.gif

Paul Bergsøes bog er fantastisk, og jeg har skaffet den antikvarisk for et par år siden - efter at have haft den på ønskesedlen i mange år, specielt fordi jeg som dreng ofte hørte hans meget karakteristiske stemme i radioen.

Til oversættelse skal vi være lidt varsomme med hans kemiske navngivning, den er siden blevet mere 'strømlinet'. Her er Kemisk Ordbog, 2. udg., fra (Nyt) Teknisk Forlag meget nyttig.
Der er fornylig kommet en bog om grundstofferne i 2. udg., med én side til hvert grundstof, og alle er med op til de senest fremstillede. Desværre har jeg ikke den nøjagtige titel ved hånden.

Venlig hilsen
Erik


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Beskrivelse af grundstoffer

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search