da-en; en-da - ordsprog - tip om ordbog
Thread poster: Lise Smidth

Lise Smidth  Identity Verified
Austria
Local time: 14:59
German to Danish
+ ...
Jul 29, 2002

hej,hvem var det nu, der for et par uger siden havde flere KudoZ-spørgsmål om citater og ordsprog?stødte lige på denne bogtitel - det ser ud til at være en ret ny udgivelse (dec. 2001) - måske er den brugbar?vh

lise--

Ordsprogsordbog Dansk-engelsk, engelsk-dansk

Forfatter: Else Barlach. Forlag: Gads Forlag.Ordsprogsordbogen er et nyttigt og underholdende opslagsværk for almindeligt sproginteresserede og for professionelle, som gerne vil styrke deres sprogbeherskelse på dansk og engelsk.Ordbogen indeholder over 1200 ordsprog på hvert af sprogene, og man kan:- finde paralleller til de to sprogs ordsprog- finde indholdsmæssigt lignende ordsprog både på kildesproget og målsproget- få en ordentlig oversættelse, hvor der ikke findes en klar parallel- få forklaret ordsprogenes betydning ved de sjældnere brugte ordsprog.For hvert af sprogene er alle betydende nøgleord opført i et register, så man hurtigt kan finde det rigtige ordsprog.

[ This Message was edited by: on 2002-07-29 08:45 ]

[ This Message was edited by: on 2002-07-29 08:47 ]


Direct link Reply with quote
 

Christina Clark  Identity Verified
Denmark
Local time: 14:59
English to Danish
+ ...
Endnu et par idiom-ordbøger Jul 29, 2002

Jeg har kendskab til to ordsprogsbøger. Den ene er Politikens Engelsk-Dansk Idiomordbog, der indeholder 3000 talemåder i engelsk. Personligt synes jeg, at bogen er en smule mangelfuld. Jeg har endnu ikke haft mulighed for at finde et idiom jeg skulle bruge. De idiomer der findes i bogen, er nogle vi alle kender - synes jeg.En anden bog jeg derimod har haft glæde af er Munksgaard Talemåder i dansk - ordbog over idiomer. Her findes over 3500 faste udtryk og vendinger i dansk, parallelle udtryk på engelsk, tysk og fransk. Den kan anbefales.

[ This Message was edited by: on 2002-07-29 10:05 ]


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


da-en; en-da - ordsprog - tip om ordbog

Advanced search


SDL Trados Studio 2017 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2017 helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »
SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search