da-en; en-da - ordsprog - tip om ordbog
Thread poster: Lise Smidth

Lise Smidth  Identity Verified
Austria
Local time: 07:26
German to Danish
+ ...
Jul 29, 2002

hej,hvem var det nu, der for et par uger siden havde flere KudoZ-spørgsmål om citater og ordsprog?stødte lige på denne bogtitel - det ser ud til at være en ret ny udgivelse (dec. 2001) - måske er den brugbar?vh

lise--

Ordsprogsordbog Dansk-engelsk, engelsk-dansk

Forfatter: Else Barlach. Forlag: Gads Forlag.Ordsprogsordbogen er et nyttigt og underholdende opslagsværk for almindeligt sproginteresserede og for professionelle, som gerne vil styrke deres sprogbeherskelse på dansk og engelsk.Ordbogen indeholder over 1200 ordsprog på hvert af sprogene, og man kan:- finde paralleller til de to sprogs ordsprog- finde indholdsmæssigt lignende ordsprog både på kildesproget og målsproget- få en ordentlig oversættelse, hvor der ikke findes en klar parallel- få forklaret ordsprogenes betydning ved de sjældnere brugte ordsprog.For hvert af sprogene er alle betydende nøgleord opført i et register, så man hurtigt kan finde det rigtige ordsprog.

[ This Message was edited by: on 2002-07-29 08:45 ]

[ This Message was edited by: on 2002-07-29 08:47 ]


Direct link Reply with quote
 

Christina Clark  Identity Verified
Denmark
Local time: 07:26
English to Danish
+ ...
Endnu et par idiom-ordbøger Jul 29, 2002

Jeg har kendskab til to ordsprogsbøger. Den ene er Politikens Engelsk-Dansk Idiomordbog, der indeholder 3000 talemåder i engelsk. Personligt synes jeg, at bogen er en smule mangelfuld. Jeg har endnu ikke haft mulighed for at finde et idiom jeg skulle bruge. De idiomer der findes i bogen, er nogle vi alle kender - synes jeg.En anden bog jeg derimod har haft glæde af er Munksgaard Talemåder i dansk - ordbog over idiomer. Her findes over 3500 faste udtryk og vendinger i dansk, parallelle udtryk på engelsk, tysk og fransk. Den kan anbefales.

[ This Message was edited by: on 2002-07-29 10:05 ]


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


da-en; en-da - ordsprog - tip om ordbog

Advanced search


Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
LSP.expert
You’re a freelance translator? LSP.expert helps you manage your daily translation jobs. It’s easy, fast and secure.

How about you start tracking translation jobs and sending invoices in minutes? You can also manage your clients and generate reports about your business activities. So you always keep a clear view on your planning, AND you get a free 30 day trial period!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search