Park & Ride
Thread poster: Tina Colquhoun

Tina Colquhoun  Identity Verified
Local time: 02:21
Danish to English
+ ...
Sep 24, 2007

Dette hører måske mere til i Kudoz, men jeg skal lige høre - eksisterer konceptet 'Park & Ride' noget sted i DK? Eller er det kun i overbefolkede lande som England, at man stiller bilen uden for byen på en (som regel) billigere parkeringsplads og tager en dedikeret bus ind til centrum??

Tina


Direct link Reply with quote
 

jmadsen  Identity Verified
Local time: 03:21
Park & Rejs Sep 25, 2007

Ja, det kalder DSB det selvfølgelig. Jeg fandt betegnelsen på den danske wikipedia under Kildedal station, en s-togs-station uden for Ballerup, som bla. blev anlagt med denne hensigt, men såvidt jeg ved, blev det aldrig nogen succes.

http://da.wikipedia.org/wiki/Kildedal_Station

Jørgen


Direct link Reply with quote
 

Christine Andersen  Identity Verified
Denmark
Local time: 03:21
Member (2003)
Danish to English
+ ...
samkørsel er mere almindelig Sep 25, 2007

Privat samkørsel er nok mere almindelig.
Det gør folk tit, når de skal på aftenskole f. eks., fordi der ikke er busser hjem så sent på dagen. Jeg er også begyndt at tage bussen, når jeg skal til Århus midtby om dagen, men ikke om aftenen.

Der er parkeringspladser langs motorvejene og ved knudepunkterne på store ladeveje, hvor man håber, nogle vil sætte deres biler og køre med andre resten af vejen. Det sker også ind imellem.

http://www.vejdirektoratet.dk/dokument.asp?page=document&objno=71835

Jeg kendte en, der arbejdede for Grundfos i Bjerringbro en overgang, og firmaet organiserede samkørsel blandt arbejderne på natteholdet. Det gør de garanteret stadigvæk, ellers ville mange af deres ansatte simpelthen ikke kunne komme på arbejde og hjem igen.

Der er også folk, tager cyklen til det nærmeste rutebilstop - 'cykel parker og rejs'. Man ser tit en række cykler ved stoppesteder langs jyske busruter - de bruges af gymnasielever blandt andre.


Direct link Reply with quote
 

Susanne Rosenberg  Identity Verified
Germany
Local time: 03:21
Member (2002)
Danish to German
+ ...
Ja, det eksisterer (i det mindste enkelte steder!) Sep 25, 2007

Fx her: http://www.orestadsparkering.dk/park_and_ride_1

Jeg undrede mig først lidt over dit spørgsmål, for her i Tyskland bruges det i stort set alle byer af en vis størrelse (fx også her i Flensborg, som jo kun har omkring 80.000 indbyggere). Men konceptet lader ikke til at være så kendt i Danmark, se fx denne pressemeddelelse fra 2005: http://www.aarhuskommune.dk/view/organisation/nyhedsarkiv/nyheder_fra_2005/magistratens_3._afdeling/view_col2_pressemeddelelser_2005_magistratens_3._afdeling_?_page=nyhed/1986387 - eller andre eksempler: http://www.google.de/search?q=site:dk%20"park%20and%20ride"&num=20&hl=da&newwindow=1&rls=GGLG,GGLG:2006-16,GGLG:da

En af grundene til at P&R ikke er så udbredt i DK kunne måske være, at danskerne faktisk - i det mindste sammenlignet med tyskerne - alligevel er ret gode til at benytte offentlige transportmidler og ikke i nær så stor udstrækning får egen bil så snart de fylder 18

Susanne


Direct link Reply with quote
 

Tina Colquhoun  Identity Verified
Local time: 02:21
Danish to English
+ ...
TOPIC STARTER
Mange tak Sep 25, 2007

Mange tak for jeres svar - det er vist et bragende 'måske'!

Det er bare, fordi jeg sidder med noget tekst til navigationsudstyr og der er en sektion, der handler om 'Park & Ride'. Det ser nu ikke ud til, at det er særlig relevant for DK, så det kan være, at dette afsnit bare skal udelades...

Tina


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Park & Ride

Advanced search


LSP.expert
You’re a freelance translator? LSP.expert helps you manage your daily translation jobs. It’s easy, fast and secure.

How about you start tracking translation jobs and sending invoices in minutes? You can also manage your clients and generate reports about your business activities. So you always keep a clear view on your planning, AND you get a free 30 day trial period!

More info »
Across v6.3
Translation Toolkit and Sales Potential under One Roof

Apart from features that enable you to translate more efficiently, the new Across Translator Edition v6.3 comprises your crossMarket membership. The new online network for Across users assists you in exploring new sales potential and generating revenue.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search