Pris for oversættelse for forlag
Thread poster: Merete Hvas

Merete Hvas  Identity Verified
Denmark
Local time: 09:39
English to Danish
+ ...
Nov 28, 2007

Jeg står og skal give et tilbud på oversættelse af en bog (faglitteratur) til et dansk forlag.

Normalt kræver jeg én pris af bureauer og en anden (højere) pris af direkte kunder. Men hvilken en af disse skal jeg kræve af forlaget - den samme som de direkte kunder? Eller kan jeg ikke regne med, at et forlag har så megen luft i budgettet som andre private firmaer?

Jeg håber, nogen af jer har noget erfaring, I vil dele ud af.

Mvh. Merete

[Edited at 2007-11-28 10:17]


 

Jeanette Brammer  Identity Verified
Local time: 09:39
English to Danish
+ ...
De gider ikke at betale Nov 28, 2007

Hej Merete,

Jeg har lidt erfaring på området. Dog har mine kunder været bureauer, som har handlet med forlag.

Det ene bureau er dansk og har flere gange spurgt, om jeg var interesseret i at oversætte en bog. Jeg skulle så give et nedslag i prisen i forhold til den pris, jeg plejer at tage, for ellers var der ingen chance for, at bureauet ville få opgaven. Jeg blev enig med bureauet om et passende nedslag, men hver gang er det endt med, at forlaget alligevel har valgt et bureau, der kunne tilbyde oversættelsen til discountpris.

Sidste år fik jeg en henvendelse fra et svensk bureau om en kogebog. Jeg tidligere fået en god pris for oversættelser hos det bureau, men da det gjaldt kogebogen, skulle der pludselig et stort afslag til. Ydermere forsøgte de at narre mig til at gå med til, at denne (lave) pris var inklusive korrekturlæsning. Det ville jeg selvfølgelig ikke gå med til, og enden blev, at en ældre (svensk) mand på bureauet blev sat til at læse en slags korrektur, for der var åbenbart ikke råd til at betale for en dansk freelancer.

Ud fra disse erfaringer vil jeg sige, at forlag tror, de kan få oversættelser meget billigt, og at de ofte er mere interesserede i pris end kvalitet.

Venlig hilsen
Jeanette


 

Anna Haxen  Identity Verified
Denmark
Local time: 09:39
Member (2005)
English to Danish
+ ...
Anbefalede takster Dec 1, 2007

Kære Merete
Jeg har oversat en del for forskellige forlag. Du skal ikke regne med, at det giver lige så godt som oversættelse for bureauer. Fordelen ved forlagsoversættelser er til gengæld, at deadline som regel er mere menneskelig, og at opgaverne jo tit er ret store. Du kan se Dansk Forfatterforenings anbefalinger vedr. takster for oversættelse her: 

NetLynx  Identity Verified
Local time: 09:39
English to Danish
+ ...
Ser jeg en diskrepans? Dec 2, 2007

Hej Anna!

1 ark à 32000 tegn er ca 4000 ord {meget cirka!} til rundt regnet 2000 kr, altså ~0,50 kr/ord, mens betaling pr. ord giver 2 - 2,50 kr/ord.

Kan jeg ikke regne, eller er der en stor forskel?

Venlig hilsen
Erik


 

Johnny Speiermann
Denmark
Local time: 09:39
English to Danish
+ ...
Biblioteksafgift Dec 14, 2007

Jeg oversatte for en del år siden en del bøger for bl.a. Teknisk Forlag.

Ordprisen var rigtig nok meget lav, men gennem årene har jeg modtaget næsten lige så mange penge fra biblioteksstyrelsen, som jeg oprindelig fik for at oversætte bøgerne. Men det er selvfølgelig meget svært at indregne i nutidsprisen.

For 5-6 år siden oversatte jeg også et par bøger for et forlag, og jeg regnede derfor med også at kunne modtage "støtte" for disse. Det var dog ikke muligt, da de blev oversat gennem vores firma. Biblioteksstøtten gives åbenbart kun til dig som privatperson, så undlad at oversætte den gennem dit firma, hvis du er momsregistreret. Hvis du laver opgaven gennem et bureau, vil det sikkert komme til at stå som oversætter, og så er der heller ingen støtte at hente.


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Pris for oversættelse for forlag

Advanced search


SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features, ensures new

More info »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search