Hoeveel informatie geef je aan potentiële opdrachtgevers?
Thread poster: Titia Meesters

Titia Meesters  Identity Verified
Local time: 14:54
Member (2005)
English to Dutch
Jun 6, 2003

Ik ben in onderhandeling met een amerikaans bureau over een grote gespecialiseerde medische opdracht. Zij eisen veel relevante ervaring en die moet je aantonen ook. Ik heb ze mijn universitaire diploma's en drie referenties opgestuurd en opgegeven hoeveel pagina's ik vertaald heb. Nu vragen zij ook nog facturen of PO's van alle relevante opdrachten om aan te tonen dat ik al die opdrachten werkelijk heb gedaan. Ik heb eigenlijk geen zin om een hele lijst opdrachtgevers toestemming te gaan vragen om hun gegevens door te geven, maar ik ben wel heel geïnteresseerd in hun opdracht. Heeft iemand hier ervaring mee, hoever gaan jullie met het verstrekken van informatie over eerdere opdrachtgevers?

 

Lucinda Hollenberg  Identity Verified
Local time: 10:54
Dutch to English
+ ...
Wil je de job echt? Jun 6, 2003

Ik denk dat je dan aan iedereen toestemming moet gaan vragen. Ik zou niet zomaar info uitgeven zonder hun fiat te krijgen. Vervelende job, geef ik ruitelijk toe. Ik zou het doen als ik:
1. De job echt wel wil.
2. De job groot is (al deze moeite wel waard is)
3. Deze klant je het idee geeft dat ze je meer werk in de toekomst gaan geven op het zelfde gebied. Anders moet je ze straks ook gaan vertellen voor wie je allemaal bijv. management vertalingen hebt gedaan.
Je weet natuulijk nooit zeker of ze reguliere klanten worden.

Suces!
Lucinda


 

Ellemiek Drucker  Identity Verified
Local time: 13:55
English to Dutch
+ ...
kijk op het Agency Blue Bord Jun 6, 2003

Hoi Titia,

Het is wellicht een open deur intrappen... maar heb je al gekeken of dit agency in het Blue Bord te vinden is. Zo ja, dan kun je wellicht andere vertalers contacteren die al eerder voor hen gewerkt hebben.
Ik zou het soort info die ze vragen ook niet (zonder meer) geven. Er is ook nog zoiets als vertrouwen in de reeds gegeven referenties en diploma's.
Je kunt natuurlijk ook voorstellen om alvast, tegen volledig tarief natuurlijk, een deelvertaling te maken.

Succes ermee!
Groetjes
Ellemiek


 

Carla Zwanenberg  Identity Verified
Netherlands
Local time: 14:55
Member (2002)
English to Dutch
+ ...
Ik heb waarschijnlijk dezelfde e-mail gekregen... Jun 6, 2003

maar die kwam van een Frans bureau! Dat zou dus betekenen dat meer bureaus op dezelfde opdracht azen en dat de eindklant al die gegevens eist. 'Mijn' bureau prijkt overigens met een geweldig gemiddelde van 2,8 op het blauwe bord. Hoe ze erbij komen om mij hiervoor te benaderen is me ook al een raadsel, want er staat nergens dat ik medische vertalingen doe. Tja...

Groetjes,
Carla


 

Jacqueline van der Spek  Identity Verified
Netherlands
Local time: 14:55
Member
English to Dutch
+ ...
Vraag referenties Jun 6, 2003

Hoi Titia,

Ik vraag altijd aan (eerste keer) opdrachtgevers of ze tevreden waren, en zo ja, of ze me een referentie kunnen geven. Hoeft niet veel in te staan, alleen wat voor tekst je vertaald hebt en of ze tevreden waren. Zelf zou ik niet zo gauw kopie facturen sturen.

HTH,
Jacqueline


 

Gerard de Noord  Identity Verified
France
Local time: 14:55
Member (2003)
German to Dutch
+ ...
Hoogst ongebruikelijk Jun 6, 2003

Titia Meesters wrote:

Nu vragen zij ook nog facturen of PO's van alle relevante opdrachten om aan te tonen dat ik al die opdrachten werkelijk heb gedaan.


 

Gerard de Noord  Identity Verified
France
Local time: 14:55
Member (2003)
German to Dutch
+ ...
Hoogst ongebruikelijk Jun 6, 2003

Medische vertalingen vormen natuurlijk een speciaal hoekje in het vertaalgebouw maar ik kan me niet voorstellen dat een freelancer - of welke andere ondernemer dan ook - documenten aan een vertaalbureau overhandigt met namen, adressen en overeengekomen prijzen.

Dat lijkt me niet zakelijk,
Gerard


 

Nicolette Ri (X)
Local time: 14:55
French to Dutch
+ ...
Het is nog erger Jun 8, 2003

Ik ben wel erg achterdochtig aangelegd, maar het kan zijn dat klant 2 de concurrent is van klant 1 en maar al te graag wil weten wat klant 1 in zijn medicijnen stopt, hoe de dossiers heten die je vertaald hebt en waar klant 1 patent op gaat aanvragen. Zeker in de medische wereld is vertrouwelijkheid geboden, en dat is trouwens ook het geval in de cosmetica, waar ik veel in werk. Ik zou niets maar dan ook helemaal niets aan anderen vertellen, en zelfs niet de naam van je andere klanten. De juridische consequenties zijn niet te overzien.
N.B. Ik heb ooit eens als uitzendkracht in een farmaceutisch laboratorium gewerkt, daar gingen de harddisks van de computers 's avonds in de brandkast.

[Edited at 2003-06-08 15:33]


 

Edward Vreeburg  Identity Verified
Netherlands
Local time: 14:55
Member (2008)
English to Dutch
+ ...
Het lijkt me ook niks... Jun 11, 2003

Als je al een slecht gevoel hebt over deze job, dan heb je waarschijnlijk gelijk..
Facturen enz willen nog steeds niet zeggen dat je werkelijk zelf de boel vertaald hebt. Een proefvertaling en 3! referenties zouden toch genoeg moeten zijn...
Ik zou heel goed oppassen met deze klant, het is heel goed mogelijk dat ze je direct aanklagen als er een lettertje verkeerd staat en daar schiet je echt niks mee op, hoe groot de job ook is...

Ed


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Hoeveel informatie geef je aan potentiële opdrachtgevers?

Advanced search


Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search