tolk Nederlandse gebarentaal (NGT): ervaringen met opleidingen en beroepsmogelijkheden?
Thread poster: EvaGoethijn

EvaGoethijn  Identity Verified
Italy
Local time: 23:09
Italian to Dutch
+ ...
Mar 29, 2009

Ik ben conferentietolk, met eveneens een diploma in sociaal tolken. Aangezien je met mijn talencombinatie (Nederlands-Engels- Italiaans) niet echt aan de slag kan in de sociale sector, speel ik met het idee om in de toekomst ook een opleiding NGT te volgen. Ik vroeg me af of iemand hier ervaring mee heeft? Was je tevreden over de opleiding, helpt het als je al (gesproken) tolkervaring hebt en hoe zit het met de mogelijkheden voor doventolken op de arbeidsmarkt (en dan denk ik zowel aan vrijwilligerswerk als aan betaalde opdrachten). Alvast bedankt voor de reacties.

Direct link Reply with quote
 

Edward Vreeburg  Identity Verified
Netherlands
Local time: 23:09
Member (2008)
English to Dutch
+ ...
zelf geen ervaring mee... Mar 30, 2009

...maar ik doe af en toe wel eens wat voor Swedoro, en dat is de Stichting Welzijn Doven Rotterdan e.o., dus die kunnen je vast vertellen wat hun ervaring is met doventolken, bovendien hebben ze een groot netwerk van zusterorganisaties door heel Europa, en organiseren af en toe internationale bijeenkomsten ...

www.swedoro.nl

en als je een beetje opschiet met de opleiding kan je metteen meedoen als vrijwilliger op de werelddovendag in 2011

GEZOCHT: moedige vrijwilligers voor Werelddovendag 2011 in R'dam !
Werelddovendag 2011 wordt op de vierde zaterdag van september 2011 gehouden in Rotterdam. Het wordt georganiseerd door Swedoro. Nu is Swedoro op zoek naar moedige en stoere vrijwilligers. Ben jij zo een vrijwilliger met Rotterdamse mentaliteit "geen woorden maar daden" ? Dan is dit misschien een leuk project voor je !


Direct link Reply with quote
 

Chris Hopley  Identity Verified
Netherlands
Local time: 23:09
German to English
+ ...
ook zelf geen ervaring, maar... Apr 15, 2009

Er is in Nederland een register van tolken NGT. Voor antwoorden op je vragen zou je met de Stichting RTG contact kunnen opnemen. Of blader eens in het register en neem contact op met een van de geregistreerde tolken. Die zullen je vast op weg kunnen helpen.

In Vlaanderen heb je het CAB dat je misschien verder kan helpen, maar dat is dan natuurlijk voor VGT (Vlaamse Gebarentaal) en geen NGT.


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


tolk Nederlandse gebarentaal (NGT): ervaringen met opleidingen en beroepsmogelijkheden?

Advanced search


BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search