Vertaalworkshops voor creatieve vertalers N-E en E-N
Thread poster: Edward Vreeburg

Edward Vreeburg  Identity Verified
Netherlands
Local time: 03:18
Member (2008)
English to Dutch
+ ...
Sep 10, 2009

Altijd leuk, verrassend en leerzaam:

Ed
=====

Beste collega,

Het nieuwe Teamworkseizoen is begonnen. Dit jaar starten we met een reeks hands-on workshops voor creatieve vertalers Nederlands-Engels en Engels-Nederlands. Voor de verandering niet in Utrecht maar op drie verschillende locaties in het land: Eindhoven (13 november), Zwolle (20 november) en Amsterdam (11 december).

De titel van deze eerste cursus van het jaar is "Vertalen moet je durven!". Het is een dag voor vertalers die zich graag willen profileren als kwaliteitsvertaler en die bronteksten niet als een molensteen maar als een inspiratiebron beschouwen.

Vertalen vraagt elk moment om beslissingen. Vaak zijn die beslissingen gebaseerd op pure ervaring en soms gaat het om vertrouwde vertaaltechnieken. Maar vertalen is ook een kwestie van durven: informatie weglaten, informatie toevoegen, tekst verschuiven. In "Vertalen moet je durven!" gaan we aan de slag met teksten waarin u vertalerslef aan de dag moeten leggen. Niet om het lef op zich, maar om tot nog betere teksten te komen!

U kunt zich inschrijven voor workshops Nederlands-Engels (onder leiding van Tony) of Engels-Nederlands (onder leiding van Marcel).

Volledige informatie over “Vertalen moet je durven!” vindt u op onze website. Indien u zich uiterlijk 28 september inschrijft, krijgt u een vroegboekkorting van maar liefst EUR 50. Schrijft u zich dus snel in. Bovendien vindt inschrijving plaats op volgorde van aanmelding. Als een workshop vol is, komt u op een wachtlijst.

Tot ziens in Eindhoven, Zwolle of Amsterdam! Teamwork komt naar u toe!

Met vriendelijke groet,

Marcel Lemmens & Tony ParrTeamwork Vertaalworkshops
Kalverhof 57, 6241 CZ Bunde
T: 043 - 364 8176
F: 043 - 365 3265
E: info@teamwork-vertaalworkshops.nl
W: www.teamwork-vertaalworkshops.nl


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Vertaalworkshops voor creatieve vertalers N-E en E-N

Advanced search


SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search