Off topic: Tweede beeldscherm op pc, kan dat?
Thread poster: Joop Fraikin

Joop Fraikin  Identity Verified
Local time: 15:47
Member (2002)
English to Dutch
+ ...
Mar 20, 2012

Hallo,

Ik weet dat het kan met een laptop, maar nu wil ik (tijdelijk) een tweede scherm op mijn pc aansluiten. Kan dat wel? Is daar een handigheidje voor? De pc heeft natuurlijk maar 1 schermaansluiting...


Direct link Reply with quote
 

Bart B. Van Bockstaele  Identity Verified
Canada
Local time: 09:47
Dutch
+ ...
1 aansluiting? Mar 20, 2012

Echt? Ik kan me de tijd niet herinneren dat een PC maar 1 schermaansluiting had.

Je neemt een tweede beeldscherm, hangt er een kabel aan en steekt die in de aansluiting naast of onder of boven de aansluiting die je al gebruikt. Zo eenvoudig is dat.

Drie en vier beeldschermen gaat ook, maar is wat lastiger.

Veel plezier ermee. Ik zou mijn tweede beeldscherm niet kunnen missen.

-----

Dat was een beetje kort, maar ik heb vreselijk weinig tijd op dit moment.

Bij de meeste PC's ga je zien dat de twee aansluitingen verschillend zijn. Daar moet je dus op letten. Verder zijn er wat instellingen te doen, maar als je al een tweede scherm gebruikt op een laptop, dan weet je dat.

In het kort: het is NIET moeilijk.


[Edited at 2012-03-20 15:00 GMT]


Direct link Reply with quote
 

Jan Willem van Dormolen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 15:47
English to Dutch
+ ...
Videokaart? Mar 20, 2012

Het hangt af van je videokaart - sommige hebben meerdere aansluitingen, andere niet.
Hebben ze meerdere aansluitingen, dan hangt het ervanaf of die elkaar verdragen - soms moet je kiezen welke je gebruikt, de andere is dan niet bruikbaar.

Heb je een videokaart met meerdere geschikte aansluitingen, dan is er geen probleem. Heb je maar één (bruikbare) aansluiting, dan moet je met speciale adapterkabels gaan werken. Daar heb ik geen verstand van, maar elke computerboer van enig niveau moet je daarover kunnen voorlichten.


Direct link Reply with quote
 

Marinus Vesseur  Identity Verified
Canada
Local time: 06:47
English to Dutch
+ ...
Videokaart met 2 aansluitingen Mar 20, 2012

Hi

Standaard hebben de meeste pc's maar één aansluiting, ofwel twee verschillende. Je zult een grafische kaart moeten kopen - kan een eenvoudige zijn - met twee of meer passende aansluitingen. Kijk eerst even naar het soort stekker dat aan de monitor hangt.

En dan is het nog de vraag welk type gleuf voor de grafische kaart je in je pc hebt. Hmm.. toch liever de specialist vragen. Dat kost wat meer, maar dan werkt het tenminste zeker.

Succes!


Direct link Reply with quote
 

Bart B. Van Bockstaele  Identity Verified
Canada
Local time: 09:47
Dutch
+ ...
Ik kan me niet herinneren Mar 21, 2012

wanneer ik nog een PC gezien heb met slechts 1 schermaansluiting. Het is makkelijk genoeg te zien of je in dat geval bent.

Als je in dat geval bent, dan vraag je het wellicht best waar je je pjoeter gekocht hebt.

Als je twee aansluitingen hebt, wat volgens mij zo goed als zeker is, dan moet je er alleen maar voor zorgen dat je tweede monitor aangesloten kan worden op de vrije aansluiting van je pjoeter. De meeste beeldschermen hebben verschillende aansluitingsmogelijkheden. De kans is dus niet groot dat het niet werkt, maar als je onzeker bent, vraag je inderdaad best om hulp van je pjoeterverkoper. Better be safe than sorry! Laat dat je echter niet ontmoedigen. Het is niet moeilijk, het is niet duur, en de voordelen zijn van die aard dat je je 2de scherm nooit meer gaat willen missen.

Ik heb zelf een scherm van 1600x1200 en eentje van 1920x1200 en ik zou er graag nog twee bijkomende aansluiten. Het probleem is echter dat beeldschermen met een hoogte van 1200 pixels alvast hier in Toronto een echte zeldzaamheid geworden zijn als gevolg van die idiote mode van widescreens (die ik gemakshalve boerkaspleetschermen noem) die een hoogte hebben van 1080 pixels. Ik wil graag een hogere resolutie, geen lagere.

De andere moeilijkheid is natuurlijk ruimte: als je elke keer dat je van scherm 1 naar scherm 4 wilt gaan een halve kilometer moet joggen is dat niet zo handig. Schermen boven elkaar zetten is een oplossing, maar als je geen giraf bent, is dat niet noodzakelijk handig ^_^

En dan is er natuurlijk de kwestie dat Ultra HD er zit aan te komen. Dat heeft een resolutie van 7680x4320. Dat is zoveel als 16 HD-schermen van 1920x1080. Een enkel groot scherm is dan al wat je nodig hebt, omdat je een dergelijk monster natuurlijk ergens moet kunnen neerpoten. Ik zit er alvast likkebaardend op te wachten!


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Tweede beeldscherm op pc, kan dat?

Advanced search


Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
Across v6.3
Translation Toolkit and Sales Potential under One Roof

Apart from features that enable you to translate more efficiently, the new Across Translator Edition v6.3 comprises your crossMarket membership. The new online network for Across users assists you in exploring new sales potential and generating revenue.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search