Prijs voor transcriptie en ondertiteling
Thread poster: Laurens Landkroon

Laurens Landkroon  Identity Verified
Local time: 11:48
English to Dutch
+ ...
Apr 4, 2013

Beste collega's,

Een goede klant van me vroeg of ik een aantal DVDs kon vertalen (ik moet dan de gesproken tekst vertalen en in een Word bestand aanleveren EN-NL); daarnaast vroeg hij me of ik eventueel ook de ondertiteling kon verzorgen.

Nu heb ik wel wat ondertitelingen gedaan, maar nooit op grote schaal.

De vraag is dus: kan ik een gratis ondertitelprogramma zoals Subtitle workshop. Subtitle Edit of AHD subtitle maker gebruiken? hebben jullie suggesties voor een ander (gratis/proefversie programma?

De belangrijkste vraag: wat vraag ik ervoor? op het internet zie ik de meest uiteenlopende bedragen langskomen; van 4 to 8 USDollar per minuut voor de transcriptie.
Wat vraag ik dan voor de ondertiteling?

Ze vragen om een totaalbedrag voor een eerste batch van ongeveer 3 uur video; enig idee?

Thanx!

Cheers,


Laurens.


Direct link Reply with quote
 

Edward Vreeburg  Identity Verified
Netherlands
Local time: 11:48
Member (2008)
English to Dutch
+ ...
Je ziet het ... May 2, 2013

Hi Laurens,

Weinig feedback over tarieven en wat nog acceptabel is...
Dat kan twee dingen betekenen: mensen schreeuwen wel dat het allemaal beter moet en dat er in de laatste 20 jaar geen prijscorrectie heeft plaatsgevonden - maar accepteren ondertussen wel steeds vaker de lage prijzen die worden aangeboden door diverse vertaalbureaus... en doen zo lekker mee aan de race naar de bodem....

OF

Mensen zijn heel zuinig op hun eigen goed betalende klanten, en doen er liever geen uitspraken over, om te voorkomen dat collega-vertalers aankloppen bij de die klanten en zich voor een lager tarief aanbieden...

Voor een nieuwe transcriptie/ondertitelklus zou ik op een rustig moment gewoon een stukje uitproberen en kijken hoe lang ik er over doe.. en dan vervolgens uitrekenen hoeveel tijd ik nodig heb - en aan de hand daarvan en mijn normale uurtarief bekijken wat ik zou moeten rekenen...

===
Ed


Direct link Reply with quote
 

xxxnrichy
France
Local time: 11:48
French to Dutch
+ ...
Even in het kort May 2, 2013

want ik heb weinig tijd vandaag, ze hebben mij een paar keer gevraagd of ik dit wou doen, maar het is niet te combineren als je een lopend bedrijf of kinderen hebt (te onregelmatig, ook weekends, de rest van de tijd sta je in standby). Als een bedrijf een ervaren vertaler vraagt die ook nog beschikbaar is en ook nog de vastgestelde prijs per video accepteert, vraagt hij zo ongeveer een schaap met vijf poten. Nog afgezien van de software. Vanwege de vage beloftes heb ik onlangs nog zoiets laten schieten, en er om dezelfde reden ook niemand anders voor kunnen vinden. Wel is het iets voor iemand die wil starten, vooral als deze daar een opleiding in gehad heeft.

Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Prijs voor transcriptie en ondertiteling

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search