Off topic: Robin robbin’rabo: misschien wel de beste powwow tot nog toe
Thread poster: Henk Peelen

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 14:49
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
Nov 6, 2006

Niet alleen de ijskappen smelten, in Noord-Nederland (dat mijn Gelderse en Utrechtse kennissen graag aanduiden met “Noordpool”) smelten Robin Hood en de Proz-paraplu waaronder deze powwow plaatsvindt, tot één geheel samen om vervolgens in de slee van sinterklaas naar het zuiden te glijden.
Grenzen vervagen en rollen worden omgekeerd. Daarom gaan we maar even bij de roodborstjes (met of zonder hoed) en hun improvisatietalent kijken:
http://thrushsong.com/bird_song_learning.html
robins appear to invent or improvise most of the elements in their repertoires (75-82%), but acquire the remaining elements by imitating the songs of neighboring birds as fledglings and juveniles.
om aan de hand daarvan de Europese ontdekking van Australië te vieren met een nieuw soort aria en wintertrek: een powwow in een Happietaria!
Vroeger strooiden de Pieten, nu happen de Pieten en zoeken ze verstrooiing in een Happietaria:
http://www.happietaria.nl/

De powwow: 9 december
15:00 aanloopje op een ander te bepalen locatie in Groningen met om
17:30 een etentje in de Happietaria aan de Hereweg 1 te Groningen (100 meter van het station).

Die ariazanger zorgt echter voor het venijn in de staart: het mooie is dat we al doende de dag én de bank plukken: de opbrengst van het etentje komt geheel ten goede aan liefdadigheidsprojecten. Een aantal sponsors verdubbelt de opbrengst, waarop Robin bij Santa in de slee klimt. Dan glijden beide heren weg van de Hereweg, en gaan die roodborsten gezamenlijk hun gevleugelde soortgenoten achterna om in het zuiden te overwinteren en les te geven.
Een aflaat ter bestrijding van het vage vuurtje dat broeikaseffect heet, krijg je niet voor het bijwonen van deze Powwow. Misschien dat je de aanbeveling van Muskens als een klein zegentje kunt beschouwen:
http://www.happietaria.nl/?pID=10
400 jaar geleden ontdekte de Duyfken Australië. Begin dit jaar ontdekte proz de oostelijke Ijsseloever nadat de Australiërs Claudia Ait-Touati en Jack den Haneken bij Deventer een bruggenhoofd hadden geslagen. Nu ter afsluiting van de viering van de snel krimpende wereld dus een powwow op de “Noordpool”.

Duyfkens, Muskens of Hanekens, alle vogelkens zingen zoals ze gebackt worden.
Ik bedoel maar: de Noordpool te ver weg? Volgend voorjaar organiseren Herman en ik misschien de tegenpool van een Groninger powwow: dan is Leiden in last! En mocht je anderszins Claus wat willen meegeven: http://www.happietaria.nl/?pID=3
20 november - 16 december '06 Rotterdam
22 november - 16 december '06 Enschede
23 november - 21 december '06 Groningen
26 februari - 22 maart '07 Utrecht
voorjaar '07 Leiden

Jack: mocht je vaker problemen hebben met een dubbele notering in je agenda, dan is het misschien een idee om een dubbele agenda te voeren. Ik heb graag een jaarplanner aan de muur hangen. Die kun je bij Blz. kopen. Het is een grote kaart van 70x100 cm waar alle 12 maanden van het jaar boven elkaar staan. Ik vind hem heel makkelijk, met name voor de afspraken en gebeurtenissen die verder weg liggen.

Bij deze iedereen uitgenodigd voor de powwow van 9 december in Groningen.

Volgens mij kun je eventuele partner en / of kinderen ook prima meenemen. Het taalkundig gehalte is toch beperkt.
Vermoedelijk is voor mensen onder de IJssel de afstand te groot. Mocht je evenwel willen komen, laat het dan weten. Het lijkt me dat reserveren verstandig is.

http://www.proz.com/powwow/1086
[Edited at 2006-11-06 11:51]


Direct link Reply with quote
 

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 14:49
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
TOPIC STARTER
zalig of zielig Feb 27, 2007

Mocht de discussie van vandaag over tarieven je niet langer gerieven (zelfmedelijden begint met zelf en eindigt op lijden), dan heb je in ieder geval nog een kans het over een andere boeg te gooien: geven iz zaliger dan nemen. Bij de Utrechtse powwow gaat de opbrengst van het etentje in ieder geval naar een goed doel : http://www.proz.com/powwow/1214

Niet mijn verdienste, moet ik zeggen. Deze iz niet zo filantropisch alz de rijsttafel van Pooja-Youpie! http://www.proz.com/powwow_report/286 maar we komen gewoon langs een benefiet-restaurantje. Makkelijker kan het niet!


Nog wat, na 21 jaar bananasplit-show hebben we nu de tulipasplit-show http://www.proz.com/media/images/powwows/1036_62859_3.jpg (bijschrift "Verbazingwekkend was de belangstelling voor de vakterminologie op het gebied van textiel.") wat een genodigde vanmiddag inspireerde tot het volgende mailtje:

************************************************
----- Original Message -----
From: "Ton ...
To: "RominaZ"
Sent: Tuesday, February 27, 2007 3:58 PM
Subject: Re: Powwow in Utrecht!

"...vindt je het..." en dat voor een vertaler (of niet)? Schaamrood past.

Groeten,
TS
************************************************

Nou ja, Ton, hartstikke bedankt voor het meedenken over de invulling van het programma enne ... tsja, misschien zou je best een goede lingerie-ontwerper kunnen zijn, maar we gaan mooi niet in een lingeriezaak om een schaamrode string of zo vragen, want dan zitten we zo met zijn allen op de Europalaan.

[Edited at 2007-02-27 20:59]


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Robin robbin’rabo: misschien wel de beste powwow tot nog toe

Advanced search


memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search