Technische woordenboeken Kluwer (ENG-NE&NE-ENG)
Thread poster: Frédéric Combes

Frédéric Combes  Identity Verified
Spain
Local time: 04:56
Member (2006)
English to Dutch
+ ...
Apr 22, 2007

Hallo iedereen,

Ik was van plan om mijn woordenboekverzameling een beetje uit te breiden en daarbij had ik mijn oog laten vallen op de technische woordenboeken van Kluwer. Na uitgebreide meningen te hebben gelezen op het internet en verscheidene mensen erover aangesproken te hebben, heb ik besloten om deze aan te schaffen. Bovendien lijken deze zeer interessant aangezien ze ook in een digitale versie bestaan.

Nu blijkt echter, volgens enkele boekenhandelaars, dat Kluwer deze woordenboeken zelf niet meer uitgeeft en deze in handen is van een andere uitgeverij. Desondanks zullen ze nog uitgegeven worden onder de naam Kluwer, wat blijkbaar een deel was van de overeenkomst tussen die 2 partijen. Bovendien zou deze nieuwe uitgeverij besloten hebben om met de digitale versie te stoppen en enkel door te gaan met de goede, oude papieren versie.

Persoonlijk ben ik van mening dat dit een dikke tegenvaller is aangezien dit ons heel wat opzoekwerk kon besparen. Daarnaast was de digitale versie van deze woordenboeken (Groot polytechnisch woordenboek) steevast uitverkocht in een mum van tijd. Dus lijkt me de logica om dit woordenboek niet meer digitaal uit te geven volledig weg?! Ik weet uiteraard dat er allerhande redenen kunnen zijn die hier tot toe geleid hebben, maar dan nog ...

In ieder geval had ik toch nog graag de digitale versie van het Groot polytechnisch woordenboek Engels - Nederlands & Nederlands - Engels bemachtigd. Aangezien hier niet meer aan te geraken is, had ik willen vragen indien iemand van jullie hier mij zou kunnen aan helpen?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groeten,

Frédéric.


 

avantix  Identity Verified
Netherlands
Local time: 04:56
German to Dutch
+ ...
Nog te koop Apr 22, 2007

De polytechnische woordenboeken van Kluwer worden nog aangeboden door o.a. bol.com, ako en enkele andere boekverkopers.
Zie www.beslist.nl/boeken/q/polytechnisch_woordenboek_Groot.html


 

Frédéric Combes  Identity Verified
Spain
Local time: 04:56
Member (2006)
English to Dutch
+ ...
TOPIC STARTER
Digitale versie Apr 22, 2007

avantix wrote:

De polytechnische woordenboeken van Kluwer worden nog aangeboden door o.a. bol.com, ako en enkele andere boekverkopers.
Zie www.beslist.nl/boeken/q/polytechnisch_woordenboek_Groot.html


De papieren versie wordt inderdaad nog aangeboden, dit had ik ook reeds vermeld in mijn posticon_wink.gif Het gaat me echter om de DIGITALE versie (op cd-rom), daar zoek ik achter ... Toch bedankt voor je tip!

Groeten,

Frédéric.


 

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 04:56
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
Terzijde Jun 2, 2007

Ik vond nog een paar technisch woordenboeken op het internet:
http://www.halve.nl/vertaal/a.html
http://www.opelgt.com/forums/opel-tech-articles/9684-english-dutch-technical-dictionairy.html

[Bijgewerkt op 2007-06-02 08:28]


 

pietervertaler
Netherlands
Local time: 04:56
English to Dutch
+ ...
je kunt ook zonder Jul 17, 2007

Mijn ervaring met de (niet-digitale) versie van het E-N Groot Polytechnisch woordenboek is dat het meeste dat je opzoekt er NIET in staat. En de informatie die er WEL in staat, kun je in veel gevallen zelfs gewoon uit de Van Dale halen, en anders via een beetje intelligent zoeken via het internet. Het is dat ik beide delen voor een prikkie (samen 60 euro) bij een tweedehandsboekhandel in Den Haag (Noordeinde) op de kop kon tikken, anders had ik de moeite niet eens genomen om ze in huis te halen. Als de digitale versie (wier bestaan mij ten enenmale onbekend was) wat inhoud betreft hetzelfde te bieden heeft, dan zou ik m'n geld liever ergens anders aan uitgeven.....

 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Technische woordenboeken Kluwer (ENG-NE&NE-ENG)

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search