Off topic: χρεώσεις μεταφρασεων/ λέξη...
Thread poster: Constantinos Faridis (X)

Constantinos Faridis (X)
Greece
Local time: 07:57
Greek to Italian
+ ...
Nov 8, 2010

για οσους ισχυριζονται οτι τα 0,04 ευρω/λέξη ειναι πολύ λιγα αφιερωνω την παρακατω απαντηση μεταφραστικου γραφειου με το οποιο συνεργαζομαι οταν ζητησα αυξηση από 0,032 ευρω/λεξη σε 0,004 ευρω /λέξη:

Καλημέρα κ. Φαρίδη,

ευχαριστούμε για την μετάφραση. Παρακαλώ επιτρέψτε μας να ρωτήσουμε για την χρέωση που μας κάνετε. Θυμάμαι να μας είπατε ότι από αρχές του 2010 η χρέωση είναι 0,032 ευρώ ανά λέξη. Σύμφωνα με αυτην την τιμή κανονίζουμε και εμείς τη τιμή μας προς τα άλλα γραφεία που έχουμε. Με το χτεσινό κείμενο εμείς πρέπει με αυτή τη χρέωση που μας κάνετε (0,04) να δώσουμε και χρήματα από το ταμείο μας να καλύψουμε το κόστος που μας ζητάτε. Παρακαλώ ενημερώστε μας για την χρέωση σας η οποία θα σας παρακαλούσαμε να είναι σταθερή. Θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι δεν είμαστε στη θέση να δώσουμε παραπάνω από 0,032 ευρώ ανά λέξη για τα ισπανικά και ιταλικά.

Με εκτίμηση
ΧΧΧΧΧ


 

Valentini Mellas  Identity Verified
Greece
Local time: 07:57
English to Greek
+ ...
Μα... Nov 8, 2010

Τα γραφεία ΠΑΝΤΑ θα κλαίγονται αγαπητέ συνάδελφε. Από την άλλη θα έπρεπε να είχες προειδοποιήσει ότι έχεις ανεβάσει την τιμή σου. Τους κατανοώ δηλαδή από τη μια γιατί η αύξηση ήταν έκπληξη για εκείνους αλλά από την άλλη πάντα θα παραπονιούνται.

Τα γραφεία δεν χρεώνουν λιγότερο γιατί εσείς παίρνετε λιγότερα χρήματα. Απλά βγάζουν περισσότερα λεφτά από σας! (Ακούγομαι λίγο σαν τον Λευτέρη τώρα αλλά έχει δίκιο σε όσα σας λέει).

Β.


 

Nadia-Anastasia Fahmi  Identity Verified
Greece
Local time: 07:57
English to Greek
+ ...
Καλημέρα συνάδελφε, Nov 8, 2010

Valentini Mellas wrote:

Τα γραφεία ΠΑΝΤΑ θα κλαίγονται αγαπητέ συνάδελφε. Από την άλλη θα έπρεπε να είχες προειδοποιήσει ότι έχεις ανεβάσει την τιμή σου. Τους κατανοώ δηλαδή από τη μια γιατί η αύξηση ήταν έκπληξη για εκείνους αλλά από την άλλη πάντα θα παραπονιούνται.

Τα γραφεία δεν χρεώνουν λιγότερο γιατί εσείς παίρνετε λιγότερα χρήματα. Απλά βγάζουν περισσότερα λεφτά από σας! (Ακούγομαι λίγο σαν τον Λευτέρη τώρα αλλά έχει δίκιο σε όσα σας λέει).

Β.


Ανεξάρτητα από το δικαίωμά σου να αυξήσεις τις τιμές σου, και το δικό τους δικαίωμα να μην τις δεχτούν (γιατί δεν τους συμφέρει για τους λόγους που αναφέρει η συνάδελφος), θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Βαλεντίνη. Όφειλες να τους έχεις ενημερώσει και όχι να τους στείλεις τη χρέωσή σου με τις νέες τιμές που θα τους ήρθε «κάπως».

Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα!

[Edited at 2010-11-08 07:41 GMT]

[Edited at 2010-11-08 07:42 GMT]


 

GeoS
Local time: 07:57
Greek to English
+ ...
Αγαπητέ συνάδελφε Κώστα... Nov 8, 2010

Το ότι θησαυρίζουν εις βάρος μας είναι γνωστό.
Το ότι δεν έχουν πρόθεση να μειώσουν τα εξωφρενικά πολλές φορές ποσοστά κέρδους τους είναι πάλι γνωστό.
Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πότε θα κατανοήσουν ότι και εμείς οι μεταφραστές (ο λόγος υπαρξής τους) έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε και να αναπροσαρμόσουμε τις τιμές μας στις τρέχουσες ανάγκες και δεδομένα...
Παρόλα αυτά θα ήθελα να σε ρωτήσω, γιατί δεν κατάλαβα από την απάντηση τους, την αύξηση τιμής την πρότεινες αφού ολοκλήρωσες συγκεκριμένο έργο ως χρέωση ή την είχες διαπραγματευτεί νωρίτερα??
Γιατί εάν δεν είχατε συμφωνήσει την τιμή εκ των προτέρων και συνεργαζόσουν μαζί τους με άλλη τιμή (κατά την κρίση μου χαμηλή), την οποία και θεωρούσαν δεδομένη, δυστυχώς έχουν "πάτημα" στο να σου αρνηθούν τη νέα τιμή (τουλάχιστον σε αυτό το έργο).
Αν παρόλα αυτά είχες δηλώσει τη νέα τιμή, αποδέχθηκαν και τώρα κάνουν "νερά". Τότε έχεις δίκιο.

Όχι βέβαια ότι σου αφήνουν και πολλά περιθώρια με τη διατύπωση "δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε παραπάνω..." (translation: δεν έχουμε πρόθεση αντί για 1000% κέρδος να βγάλουμε 999%).

Αποτελεί πάγια πρακτική των γραφείων να μάχονται μέχρις εσχάτων να διαφυλάξουν το τεράστιο κέρδος τους. Βέβαια αν δεν υποχωρήσεις και υποστηρίξεις τη θέση σου, εφόσον πάντα εκτιμούν τη συνεργασία τους μαζί σου, θα το αποδείξουν αποδεχόμενοι την νέα τιμή.

Πάντως οφείλω να πω ότι εγώ συγκεκριμένα, όταν διαπραγματεύομαι άλλες τιμές (αφού κάηκα πολλές φορές στο παρελθόν και το πληρώνω ακόμα...) τις συμφωνώ εκ των προτέρων (εγγράφως) και μετά προχωρώ στο έργο...

Εύχομαι να επιτύχεις την αύξηση που ζητάς (τη δικαιούσαι άλλωστε).

Φιλικά,
Γεωργία


 

Constantinos Faridis (X)
Greece
Local time: 07:57
Greek to Italian
+ ...
TOPIC STARTER
ναι, de facto Nov 8, 2010

την εκανα de facto. Εκ των υστερων μου ειπωθηκε τι εξης:

" Ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε εντός της χρονιάς τον τιμοκατάλογο που έχουμε με τα γραφεία και τους τακτικούς πελάτες μας, ειδικά τώρα που υπάρχουνε μεγάλες δυσκολίες στη αγορά. Αποθηκεύτηκαν οι μεταφράσεις έως σήμερα με 0,032 ανά λέξη όπως έγινε η συμφωνία με σας.

0,04 ευρώ ανά λέξη δεν μπορούμε να δώσουμε. Ενημερώστε μας αν θέλετε να συνεχίζουμε την συνεργασία μας με την τιμή 0,032 ευρώ ανά λέξη.

Με εκτίμηση
ΧΧΧΧ"


 

Danae Ferri  Identity Verified
Norway
Local time: 06:57
Norwegian to Greek
+ ...
Απαράδεκτες χρεώσεις Dec 4, 2010

Κωνσταντίνε, συμφωνώ με τις προηγούμενες τοποθετήσεις και κυρίως με το ότι θα έπρεπε πρώτα να ενημερώσεις και, αφού έχεις την απάντηση του γραφείου, να επιλέξεις αν θα συνεχίσεις τη συνεργασία σου ή όχι. Η δικαιολογία του γραφείου σχετικά με το πότε γίνονται οι αναπροσαρμογές εμένα δεν θα με κάλυπτε.

Επιπλέον, τόσο τα 0,032 όσο και τα 0,04 ευρώ ανά λέξη είναι εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, ακόμα και για συνεργασία με ελληνικά μεταφραστικά γραφεία, ακόμα και για γενικά κείμενα. Είναι ο όγκος της δουλειάς σου τόσος ώστε με αυτές τις τιμές να μπορείς να καλύπτεις τα επαγγελματικά σου έξοδα (όπως εισφορές στον ΟΑΕΕ πχ) και παράλληλα να ζεις αξιοπρεπώς, χωρίς να εργάζεσαι δώδεκα ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά μέρες την εβδομάδα ή να παραδίδεις τις μεταφράσεις σου χωρίς πρώτα να τις έχεις επιμεληθεί;

Με αυτές τις χρεώσεις πολύ αμφιβάλλω ότι δεν κάνεις κανέναν συμβιβασμό στα θέματα που ανέφερα. Μου φαίνεται ανθρωπίνως αδύνατο.

Από το να συνεργάζομαι με γραφεία που εξευτελίζουν με αυτόν τον τρόπο τη δουλειά αλλά και την προσωπικότητά μου, θα προτιμούσα να ασχολούμαι με κάποιο άλλο επάγγελμα.

Έντιτ: άσε που τη δικαιολογία σχετικά με τον χρόνο αναθεώρησης των τιμών μπορείς να την αντιπαρέλθεις κάνοντας την αύξησή σου από 1/1/11. Όχι στα 0,04 όμως!

[Edited at 2010-12-04 20:58 GMT]


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


χρεώσεις μεταφρασεων/ λέξη...

Advanced search


SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search