Συγχρονισμός ταινιών-αμοιβή
Thread poster: georgia alexiou

georgia alexiou

Local time: 11:34
Greek to Spanish
+ ...
Jun 15, 2011

Καλησπέρα,

μου ζητήθηκε εκτός από υπότιτλους να αναλάβω και το συγχρονισμό (δηλ. να παραβρίσκομαι με το λάπτοπ την ώρα που προβάλλεται η ταινία σε προτζέκτορα και να ανεβάζω τους υπότιτλους). δεδομένου ότι δεν έχω ξανακούσει κάτι παρόμοιο, δεν γνωρίζω ποιο είναι το προβλεπόμενο κόστος για αυτή την εργασια.. μήπως ξέρει κάποιος ποια αμοιβή θα ήταν σεβαστή; δηλ. ανά προβολή είναι οκ να ζητήσω πχ 30-40€;

thanx!


Direct link Reply with quote
 

Maya Fourioti  Identity Verified
Greece
Local time: 11:34
Member (2010)
English
+ ...
Φιλική συμβουλή για αμοιβή Jun 15, 2011

Θα σε συμβούλευα να δουλέψεις με την ώρα που θα απασχοληθείς και όχι ανα προβολή. Βάλε ένα πλαφόν ωριαίας αποζημίωσης και ανάλογα με το χρόνο ζητάς την αμοιβή σου. 15-20 ευρώ θα ήταν λογικό.Συμπεριλαμβάνεις και το χρόνο μετάβασης επίσης και έξοδα μετακίνησης.

Καλή επιτυχία

Μάγια Φουριώτη


Direct link Reply with quote
 

Eleftherios Kritikakis  Identity Verified
United States
Local time: 04:34
Member (2003)
Greek to English
+ ...
Εφορία κλπ; Sep 8, 2011

Με αυτό το σενάριο βέβαια, εάν σε προσλάβουν για 3 ώρες και χρεώσεις και 1 ώρα διαδρομή, θα πληρωθείς 4x20 = 80 Ευρώ. Από τα 80, βγάλε εφορία, ΤΕΒΕ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλα ασφαλιστικά κλπ, κάποια μικροέξοδά σου (καφές ή εισιτήρια μετρό κλπ) και θα μείνουν περίπου 45 στην καλύτερη περίπτωση (εφόσον δεν προκύψει τίποτα άλλο).

Εκτός βέβαια εάν η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή θεωρείται δεδομένη και τα χρήματα πληρώνονται μετρητά, οπότε πάω πάσο.

Αλλά: υπολογίζοντας τα έξοδά σου (δεν υπολογίζω καν τις δουλειές που θα χάσεις επειδή δεν θα είσαι στο γραφείο) και τους φόρους και την ασφαλιστική εισφορά, η τιμή θα πρέπει για κάποιον που θέλει να λέγεται επαγγελματίας να είναι τουλάχιστον 35 Ευρώ την ώρα. Για να πεις κι εσύ στο τέλος της ημέρας ότι επένδυσες σχεδόν ολόκληρη την εργάσιμη μέρα (διαδρομή, καθυστερήσεις κλπ), αλλά κέρδισες "καθαρά" τουλάχιστον 100 ευρώ. Που κι αυτά βέβαια δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά πληρώνεις τους λογαριασμούς σου, εφόσον δεν τύχει τίποτα έκτακτο ποτέ.
Το "20άρι την ώρα" για εξωτερικές εργασίες, εφόσον είσαι ελεύθερη επαγγελματίας, είναι συνταγή για χρεωκοπία.

Αυτή η δουλειά που περιγράφεις μπορεί να ακούγεται απλή αλλά δεν είναι. Είναι mind draining - κουράζει πολύ, ειδικά εάν διαρκέσει περισσότερο από 2 ώρες.

Κι αν κάποιος μου πει "μα η Ελλάδα περνάει κρίση κι είμαστε φτωχοί", θα του πω κι εγώ, μεταφορικά, "εσύ φταις σε μεγάλο βαθμό που είναι φτωχή, επειδή χρεώνεις ψίχουλα".

Φτωχοί κάτοικοι, φτωχή χώρα. Δεν θέλει φιλοσοφία... οι κρίσεις, σε οποιονδήποτε τομέα, δεν ξεπερνιώνται με εθελοντική χρεωκοπία.


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Συγχρονισμός ταινιών-αμοιβή

Advanced search


SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »
Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search