Eφαρμογή μετατροπής Greeklish σε ελληνικά
Thread poster: Maria Nicholas
Maria Nicholas  Identity Verified
Local time: 06:11
Greek to English
+ ...
Apr 13, 2004

Δοκιμάστε το. Φαίνεται αρκετά καλό!

http://www.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

¶ρθρο από το Flash.gr:

Το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) έθεσε σε λειτουργία την ιστοσελίδα επίδειξης της νέας εφαρμογής που ανέπτυξε για την μετατροπή της γραφής «Greeklish» σε Ελληνική γραφή, με το όνομα All Greek to Me!. Αποτελεί την πρώτη πλήρη εφαρμογή μεταγραφής «Greeklish» οποιασδήποτε μορφής ή συνδυασμού μορφών, με εξαιρετική ακρίβεια και συνέπεια. Αντιμετωπίζει όλους τους διαδεδομένους τύπους, ενώ με την χρήση ειδικών στατιστικών μοντέλων και κατάλληλων λεξικών μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κείμενο.

«Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε την χρήση των Greeklish στο διαδίκτυο. Δυστυχώς όμως η παρουσία τους είναι τόσο έντονη στην καθημερινή μας επαφή με τους υπολογιστές που, είτε το θέλουμε είτε όχι, συχνά δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Εμείς στο ΙΕΛ είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτής γιατί μπορούμε πλέον να ?παρακάμψουμε? το πρόβλημα αυτό. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η εφαρμογή θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία των ανθρώπων μέσω των υπολογιστών στο μέλλον, μιας και ένα ακόμη εμπόδιο ξεπεράστηκε. Θα βοηθήσει εξάλλου στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση τεχνολογιών και υπηρεσιών που τελμάτωναν μέχρι τώρα στην αδυναμία χειρισμού των Greeklish», τόνισε ο διεθυντής του ΙΕΛ καθηγητής Γιώργος Καραγιάννης.

Το All Greek to Me! ενσωματώνει προηγμένα στατιστικά μοντέλα για την ελληνική γλώσσα και εκτενή στατιστικά λεξικά για την σωστή απόδοση των λέξεων. Η σχεδίασή του τού επιτρέπει να χειρίζεται κείμενα με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς ιδιαίτερες υπολογιστικές απαιτήσεις, ενώ είναι δυνατή η προσαρμογή του σε περιβάλλοντα με ειδικές απαιτήσεις χρήσης μέσω εξειδικευμένων λεξικών και γλωσσικών πόρων.

Η πλήρης έκδοση της εφαρμογής All Greek to Me! αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο με αυξημένες λειτουργικότητες και χαρακτηριστικά και θα διατίθεται σύντομα υπό μορφή CD-ROM. Επίσης θα συμπεριλαμβάνεται στην επερχόμενη νέα έκδοση του συστήματος σύνθεσης φωνής του ΙΕΛ, τον «Νέο Εκφωνητή», που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2004.

[Edited at 2004-04-13 18:53]


Direct link Reply with quote
 
xxxx-Translator
English to Greek
+ ...
Πολύ ενδιαφέρον! Apr 13, 2004

Thanks, Maria, το δοκίμασα και λειτουργεί όντως μια χαρά!

Direct link Reply with quote
 

Lamprini Kosma  Identity Verified
Italy
Local time: 12:11
English to Greek
+ ...
Πολύ χρήσιμο! Apr 14, 2004

Stella Samiotou-Fitzsimons wrote:

Thanks, Maria, το δοκίμασα και λειτουργεί όντως μια χαρά!


Ευχαριστούμε Μαρία για το πολύ ενδιαφέρον άρθρο και το χρήσιμο link.

Καλή σου μέρα!


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Eφαρμογή μετατροπής Greeklish σε ελληνικά

Advanced search


SDL Trados Studio 2017 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2017 helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search