Συμβουλές ζητάει ξένη μεταφράστρια...
Thread poster: Trine Mühlhausen

Trine Mühlhausen  Identity Verified
Greece
Greek to Danish
+ ...
Jul 27, 2011

Γεια σας,

Είμαι Δανέζα, και μόλις μετακόμισα (ξανά) στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά, όμως, θα δουλεύω εδώ ως μεταφράστρια, και χρειάζομαι συμβουλές για το πώς ανοίγω επάγγελμα σε αυτό το κλάδος. Μένω σε νησί, και ο λογιστής μου δεν έχει πείρα με freelance μεταφραστές.

Τί του λέω;

Ευχαριστώ!!


 

Maya M Fourioti  Identity Verified
Greece
Local time: 21:45
Member (2010)
English to Greek
+ ...
Διαδικασία Jul 27, 2011

Καλημέρα,

Πρέπει να απυθυνθείτε στην Εφορία της περιοχής σας και να κάνετε '' έναρξη επιτηδεύματος'' με ΑΦΜ κλπ.Πρέπει να εγγραφείτε στο παλιό ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) για ασφάλιση, να εγγραφείτε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της περιοχής και αφού γίνουν όλα αυτά να πε
... See more
Καλημέρα,

Πρέπει να απυθυνθείτε στην Εφορία της περιοχής σας και να κάνετε '' έναρξη επιτηδεύματος'' με ΑΦΜ κλπ.Πρέπει να εγγραφείτε στο παλιό ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) για ασφάλιση, να εγγραφείτε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της περιοχής και αφού γίνουν όλα αυτά να περάσετε από το γραφείο ΚΒΣ της εφορίας να θεωρήσετε διάτρητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και Βιβλίο Εσόδων Εξόδων.Στη συνέχεια θα εγγραφείτε στο ΦΠΑ -VIES στο ανάλογο γραφείο τμήμα της Εφορίας.
'Ολα αυτά αν επιθυμείτε να είστε εντελώς νόμιμη και να δηλώνετε τα εισοδήματά σας.
Collapse


 

Trine Mühlhausen  Identity Verified
Greece
Greek to Danish
+ ...
TOPIC STARTER
Χίλια ευχαριστώ Aug 1, 2011

για τη βοήθειά σου, Maya!!

 

Alexandra K.
United Kingdom
Local time: 19:45
English to Greek
Γιατί επιμελητήριο; Aug 16, 2011

Είμαι πολλά χρόνια μεταφράστρια, και απ' ό,τι ξέρω οι μεταφραστές δεν γράφονται σε επιμελητήριο.

 

Trine Mühlhausen  Identity Verified
Greece
Greek to Danish
+ ...
TOPIC STARTER
Συμπληρωματική ερώτηση Sep 2, 2011

Ποιά είναι η διαδικασία για να κόψω τιμολόγιο online, π.χ. μέσω Proz; Ή μήπως στέλνετε όλοι τρυπημένα τιμολόγια ταχυδρομικώς;

Ευχαριστώ!!


 

Vasilis Ferfiris
Local time: 21:45
English to Greek
επιμελητηριο Sep 3, 2011

Συμφωνώ με την Αλεξάνδρα. Δεν χρειάζεται επιμελητήριο.
Επίσης, αν πρόκειται να κόβεις τιμολόγια σε πελάτη εκτός ελλάδας, πρέπει να ανοίξεις στην εφορία έναν κωδικό που αναφέρεται σε ενδοκοινοτικές συναλλαγές (αφορά πελάτες για ευρωπαϊκή ένωση - για χώρες εκτός ΕΕ, δεν ξ
... See more
Συμφωνώ με την Αλεξάνδρα. Δεν χρειάζεται επιμελητήριο.
Επίσης, αν πρόκειται να κόβεις τιμολόγια σε πελάτη εκτός ελλάδας, πρέπει να ανοίξεις στην εφορία έναν κωδικό που αναφέρεται σε ενδοκοινοτικές συναλλαγές (αφορά πελάτες για ευρωπαϊκή ένωση - για χώρες εκτός ΕΕ, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις).
Τέλος, μπορείς να πεις στον λογιστή σου να διαβάσει. Δουλειά του είναι να σε βοηθήσει. (έχε υπόψη σου πως όπως ο λογιστής σου δεν έχει εμπειρία, σε μικρές εφορίες μπορεί να μην έχουν εμπειρία και οι υπάλληλοι εκεί και μπορεί να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη λόγω της άγνοιάς τους και λόγω της στνήθειας των δημοσίων υπαλλήλων να μην αναλαμβάνουν πρωτοβουλία)
Αυτά και καλή τύχη.
Collapse


 

Anna Spanoudaki-Thurm  Identity Verified
Germany
Local time: 20:45
Member (2009)
German to Greek
+ ...
... Sep 6, 2011


'Ολα αυτά αν επιθυμείτε να είστε εντελώς νόμιμη και να δηλώνετε τα εισοδήματά σας.


Χμμ... να τονίσουμε, βέβαια, ότι δεν πρόκειται για θέμα προσωπικής προτίμησης ή επιθύμιας, αλλά για απλή (νομική και ηθική) υποχρέωση του καθενός μας.


 

Marina Kazila
Greece
Local time: 21:45
Spanish to Greek
+ ...
Επιμελητήριο Sep 15, 2011

Πριν 3 χρόνια είχα την ίδια απορία με το επιμελητήριο, αλλά τελικά με ενημέρωσαν ότι το κάθε επιμελητήριο λειτουργεί αυτόνομα και είναι θέμα διευθυντή αν θα δεχτεί την εξαίρεση των μεταφραστών. Πήρα τηλέφωνο σε πολλά επιμελητήρια και τα περισσότερα ήταν ενήμερα για το ζήτημα των μεταφραστών, με μεγάλη εξαίρεση το επιμελητήριο Ρεθύμνου. Ενώ προσκόμησα όλα τα έγγραφα που δείχνουν ότι δεν χρειάζεται εγγραφή, ο διευθυντής αρνήθηκε πεισματικά να μου δώσει απαλλακτικό.

 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Συμβουλές ζητάει ξένη μεταφράστρια...

Advanced search


SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search