"hide this answer" functionality
Thread poster: Maria Karra

Maria Karra  Identity Verified
United States
Local time: 11:47
Member (2000)
Greek to English
+ ...
Dec 14, 2004

Στο φόρουμ
http://www.proz.com/topic/27569
tyrem wrote:

Γιαυτό καλό θα ήταν επαναλαμβάνω να μαθέναμε να χρησιμοποιούμε το κουμπάκι Hide this answer!!!


Μανόλη, πρόσθεσες ενδιαφέροντα σχόλια στην απάντησή σου, και θα ήθελα να απαντήσω κι εγώ με τη σειρά μου.
(Επειδή το θέμα που έθιξες δε σχετίζεται με τα δύο σημεία που έθιξα σε κείνο το forum topic, ανοίγω καινούριο topic εδώ. ) Δεν απαντάω βέβαια μόνο στο Μανόλη, παιδιά. Κάνουμε συζήτηση για τις συνήθειές μας στο ΠροΖ γενικότερα.

Εγώ προσωπικά είμαι εναντίον της συχνής χρήσης του "hide this answer".

Καταρχάς, βλέπω πολύ συχνά να έχουν αποσυρθεί απαντήσεις όταν εκείνος που απάντησε κατάλαβε πως έκανε λάθος. Όπως πολλοί ξέρετε, οι moderators βλέπουν τις απαντήσεις που έχουν αποσυρθεί. Προσωπική μου άποψη (και το τονίζω αυτό, δε ζητώ να συμφωνήσετε ) είναι ότι πρέπει να παραδεχόμαστε και τα λάθη μας και να αφήνουμε και τις λανθασμένες απαντήσεις. Όχι να τις κρύβουμε. Παραδέχομαι ότι κι εγώ απέσυρα απάντηση μια-δυο φορές. Αυτό όμως με το οποίο διαφωνώ είναι το να μας γίνει συνήθεια.

Ο Μανόλης βέβαια λέει άλλο. Μανόλη, έγραψες

Όταν εγώ ή και μερικοί (λιγοστοί ) άλλοι δίνουμε την ίδια απάντηση με κάποιον άλλο και δεν ήμαστε οι γρηγορότεροι τότε αποσύρουμε την απάντησή μας και δίνουμε agree στο μεταφραστή που μας πρόλαβε και απάντησε πρώτος. Και έτσι πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται και όχι να περιμένουμε μήπως μαζέψουμε τα agree των φίλων μας και κατεπέκταση κανένα πόντο...


Αν η απάντηση που δώσαμε είναι μονολεκτική χωρίς πηγές, τότε ναι, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και επαυξάνω, και τα'χω ξαναπεί κι εγώ αυτά. Χαίρομαι που κι εσύ το βλέπεις έτσι, και ξέρω ότι και πολλοί άλλοι έτσι πράττουν.

Αν λοιπόν η απάντησή μας είναι σύντομη ή μονολεκτική χωρίς πηγές, καλό θα'ναι να τη σβήσουμε και να βάλουμε ένα agree σ'αυτόν που μας πρόλαβε (εκτός κι αν είναι θέμα λίγων λεπτών βέβαια. Κάποιος μπορεί να δακτυλογραφεί αργά ή να έχει αργή σύνδεση. Πάντα θα τον προλαβαίνουν! Μιλάμε για διαφορά αρκετής ώρας.)
Αν όμως κάναμε τον κόπο να ψάξουμε τον όρο, να βρούμε πηγές και να τις παραθέσουμε (γιατί παίρνει κι αυτό κάποιο χρόνο. Πολλές φορές ενώ κάποιος δακτυλογραφεί αργά αργά, μπορεί να έχουν ήδη προστεθεί απαντήσεις), τότε δε συμφωνώ με το να αποσύρουμε την απάντησή μας.

Μαρία[Edited at 2004-12-14 16:13]

[Edited at 2004-12-14 16:13]


 

Vicky Papaprodromou  Identity Verified
Greece
Local time: 18:47
Member (2004)
English to Greek
+ ...
"Hide this answer" functionality Dec 15, 2004

Καλησπέρα, Μαρία και Μανόλη, και καλημέρα/καλησπέρα σε όλους.

Φαντάζομαι πως αρχικά η συγκεκριμένη επιλογή του "Hide this answer" επινοήθηκε γιατί όλοι μπορεί να κάνουμε λάθος και μόλις το διαπιστώσουμε (ίσως και την ίδια στιγμή που απαντάμε) έχουμε το δικαίωμα αναίρεσης της απάντησής μας. Και, τέλος πάντων, είναι και μια επιλογή που σέβεται την ελευθερία του ατόμου, να μην θέλει, βρε αδελφέ, για δικούς του λόγους να αφήσει την απάντηση μέσα. Για παράδειγμα, δίνω μια απάντηση με μέσο βαθμό σιγουριάς και αμέσως μετά βλέπω πως κάποιος άλλος έδωσε την ιδανική για την περίσταση απάντηση. Αποσύρω γιατί αναγνωρίζω την ανωτερότητά της άλλης απάντησης και γιατί όχι, την ανωτερότητα του συναδέλφου στον συγκεκριμένο τομέα ή γενικά.

Εφόσον το σύστημα Kudoz έχει μετρητή χρόνου, δικαιωματικά μεταξύ όμοιων απαντήσεων προηγείται η πρώτη χρονικά. Εκτός αν αποφασιστεί να καταργηθεί ο χρόνος. Προσωπικά, λόγω πολλών χρόνων σε θέσεις (μη μεταφραστικές) γραμματείας και διαχείρισης on line συστημάτων σε εταιρείες, είμαι ταχύτατη - πλην όμως πάνω από 200 φορές απάντησα σε διάστημα 1-3 λεπτών από την ώρα που έγινε η ερώτηση και βρήκα άλλους να έχουν προλάβει. Αποσύρω 99 φορές στις 100 (η μία είναι αν το ξεχάσω) και αν έχω πια κι ένα link παραπάνω ή και 2 ή 3, τα αφήνω στα σχόλια του agree προς τον συνάδελφο που ήταν πρώτος χρονικά ακόμα κι αν δεν έχει δώσει link γιατί κάποιες απαντήσεις είναι "ηλίου φαεινότερες". Ακόμα και μια συνώνυμη λέξη νάχω κατά νου ή να την έχω δώσει στην απάντησή μου, κάνω το ίδιο. Hide και agree στον άλλο. Για μένα είναι θέμα ηθικής τάξης, προσωπικής και με βάση την κοινή λογική.

Δεν δίνω agree συνήθως σε πέντε άτομα που λένε το ίδιο πράγμα σε 1, 2, 3, 3 & 5 λεπτά για να μαζέψω Browniz όπως κάνουν οι περισσότεροι (μετά θλίψης μου παρατηρώ). Επαναλαμβάνω πως αν οι υπεύθυνοι του Proz αποφασίσουν να αφαιρέσουν το μετρητή χρόνου που εμένα δεν με ενοχλεί, τότε ίσως θα το κάνω κι εγώ.

Οι ερωτήσεις έχουν τον δικό τους βαθμό δυσκολίας, που δεν είναι απαραίτητο πως ο ερωτών τον επισημαίνει σωστά μέσα στη βιασύνη του. Αν πρόκειται για ένα απλό θέμα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δώσουμε ένα κατεβατό απο links την ώρα που έστω κι ένα λήμμα έγκριτου λεξικού ή link που παραπέμπει στο συγκεκριμένο λήμμα, μπορεί να εξυπηρετήσει. Συμφωνώ με τον Μανόλη πως ο ερωτών οφείλει κι εκείνος να κοιτάξει τα links που του αφήνουμε κι όχι να πάρει στο πιάτο μασημένη τροφή.

Οι κανόνες λένε πως ρωτάμε έναν όρο ή κάποιες λέξεις - μέχρι 10. Δεν θεωρώ εμπεριστατωμένη απάντηση να δώσουμε τον ορισμό της λέξης και μετά να μεταφράσουμε όλο το απόσπασμα που μας έδωσε ως σημείο αναφοράς ο ερωτών, για να δείξουμε πως "δεν είμαστε ελέφαντες" γιατί τότε θα δεχόμασταν ως Proz και ερωτήσεις με περισσότερες από 10 λέξεις.

Όσο για την απόσυρση λάθος απαντήσεων αφού περάσει η ώρα και δεχθούν disagree, είναι στη διακριτική ευχέρεια του απαντώντος να αποσύρει ή όχι. Γιατί αν κατάλαβε πως είναι εντελώς λάθος αυτό που λέει, αφού του επέστησαν την προσοχή οι συνάδελφοι, γιατί θα πρέπει "ντε και καλά" να αφήσει μέσα μια λανθασμένη απάντηση για να μη τον πούμε "δειλό"; Δηλαδή τις απαντήσεις τις δίνουμε ή τις ψηφίζουμε για την κατακραυγή όσων κάνουν λάθος ή για να βοηθήσουμε τους ερωτώντες;

Απαντώ εδώ και για το θέμα "κλίκας" που ανέφερε η Μαρία στο προηγούμενο θέμα γιατί για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζω δεν μου δίνει ελληνική γραφή εκεί ο υπολογιστής μου.

Μαράκι, θα συμφωνήσω απόλυτα με το Μανόλη. Είμαστε μια παρέα και στο Proz δουλεύουμε με στόχο την αλληλοβοήθεια. Εγώ προσωπικά που είμαι στο Proz ενεργά 1,5 χρόνο έχω αποκτήσει εξαιτίας των Kudoz, τέσσερις (4) εξαιρετικούς φίλους και περίπου άλλους δέκα (10) απλούς φίλους κι έχω άριστη σχέση με τουλάχιστον άλλα δέκα (10) άτομα. Δηλαδή, τώρα τι πρέπει να γίνει; Αν η φίλη μου η Νάντια ή η Βαλεντίνη ή ο Μανόλης (λέω τα ονόματα ευθαρσώς γιατί με τιμά η φιλία τους και είναι από τα πιο αγαπημένα μου άτομα στη ζωή μου κι όχι μόνο στη δουλειά) απαντήσουν πρώτοι, σωστά και σε οφθαλμοφανείς απαντήσεις δεν έχουν δώσει link ή έχουν το λήμμα ενός λεξικού μόνο ή μόνο ένα link και ο επόμενος έχει δώσει ένα κατεβατό, δεν θα πρέπει να τους ψηφίσω ποτέ για να μην πει κανένας πως υποστηρίζω τους φίλους μου και κάνω κλίκες; Δηλαδή, ώρα είναι να ακούσω πως όταν τη Νάντια την ψηφίζουν 15 συνάδελφοι σε πολλές απαντήσεις της (γιατί είναι πεπειραμένη συνάδελφος και ευρείας αποδοχής), εγώ θα πρέπει να ψηφίσω κάποιον άλλο κι αν δεν υπάρχει δεν θα πρέπει να ψηφίσω κανένα για να μην θεωρηθεί στήριξη στη φίλη μου. Συγνώμη, αλλά αυτά είναι επιπόλαια συμπεράσματα και δεν αρμόζουν στο χώρο μας που υποτίθεται πως είμαστε αν μην τι άλλο ανοιχτά μυαλά λόγω τόσο εκτεταμένης επαφής με ποικίλα εγκυκλοπαιδικά θέματα. Στο κάτω-κάτω της γραφής δεν φταίω εγώ αν οι φίλοι μου είναι εξαιρετικά ενεργά μέλη του Proz και leaders στα ζευγάρια που συμμετέχουν.

Μακρηγορώ αλλά συρρικνώνω δύο θέματα σε μια απάντηση και θέλω πάντα νάμαι σαφής. Μαρία, θα συμφωνήσω μαζί σου πως κάποιες φορές το παρακάνουμε σε οικειότητα μέσω σχολίων σε απαντήσεις. Όπως είπε ο Μανόλης είναι η ανάγκη για την καταραμένη επαφή στις δύσκολες ώρες πολλής δουλειάς και συνεπαγόμενης μοναξιάς. Έχω κι εγώ υπερβεί αρκετές φορές τα όρια κι έχεις δίκιο να μας επαναφέρεις στην τάξη αν και σε διαβεβαιώ πως δεν έγινε ποτέ κακοπροαίρετα αλλά από εσωτερική ανάγκη για παρέα. Ωστόσο, δίπλα στην απάντηση λέει το site για τον σχολιασμό πως είναι optional. Προσωπικά, χρησιμοποιώ πάντα την επιλογή γιατί μια καλή κουβέντα μας φέρνει πιο κοντά. Σου υπόσχομαι πως εγώ τουλάχιστον δεν θα ξαναφτάσω σε υπερβολές αλλά μη γινόμαστε ακραίοι. Αν κάποιος ζει στη Σουηδία, είναι κακό να ρωτήσεις τι καιρό κάνει εκεί; Θα σου θυμήσω μόνο, Μαρία, πως λόγω συμμετοχής και σε άλλα ξενόγλωσσα ζευγάρια (πλην ελληνικών συνδυασμών), οι ξένοι συνάδελφοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, απο την αρχή του χρόνου μου άνοιγαν κουβέντα για την Ολυμπιάδα και περίμεναν απάντηση και κανείς δεν δυσαρεστήθηκε και κανένας moderator δεν μας επανέφερε στην τάξη, γιατί είναι σπουδαίο άνθρωποι από τα πέρατα της γης νάχουν επαφή και ζεστή και εγκάρδια επικοινωνία.

Καλό βράδυ σε όλους.


 

Nadia-Anastasia Fahmi  Identity Verified
Greece
Local time: 18:47
English to Greek
+ ...
My little two cents.... Dec 15, 2004

Καλησπέρα Μαρία,

Μιας και ο Μανώλης και η Βίκη απάντησαν μακροσκελέστατα και σαφέστατα στο θέμα, θα περιοριστώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί τους σε όλα όσα είπαν, είτε αφορούν την απόκρυψη απαντήσεων είτε τις "κλίκες" που λες εσύ... "παρεούλες" τις λέω εγώ... καλοπροαίρετα, γιατί ποιος μπορεί να ισχυριστεί με κάθε ειλικρίνεια ότι δεν έχει δημιουργήσει φιλαράκια ή απλές καλές σχέσεις στο ProZ? Γιατί και εγώ έχω μάτια και βλέπω και μυαλό αρκετά κοφτερό ώστε να διακρίνω τις "κλίκες" ή τις "παρεούλες" (όπως θέλεις πες τες). Και ορισμένες κινούνται ιδιαίτερα υπογείως... και εγώ προτιμώ το άπλετο φως.

Η λειτουργία παρέχεται κατά τη διακριτική ευχέρεια αυτού που απαντάει και είναι δικαίωμά του αναφαίρετο (προς το παρόν) να τη χρησιμοποιήσει όποτε θέλει και για οποιονδήποτε λόγο).

Επίσης, θέλω να προσθέσω πως άλλη φορά - εγώ προσωπικά - θα προτιμούσα να κατονομάζεις άτομα και όχι να μιλάς αόριστα. Αν και η αοριστία ορισμένες φορές είναι πολύ σαφής.

Όσο, για τα άσχετα σχόλια, συμφωνώ μαζί σου ως ένα σημείο... αρκεί να μην υπερβαίνουμε τα όρια... αλλά, και αυτό είναι υποκειμενικό... όσο όμως δεν ενοχλεί τους άλλους, γιατί θα πρέπει να το κάνουμε ανατολικό ζήτημα;

Αυτά τα ολίγα από μένα... και καλή συνέχεια σε όλους/όλες.

Νάντια Φάχμη

[Edited at 2004-12-15 17:02]


 

Maria Karra  Identity Verified
United States
Local time: 11:47
Member (2000)
Greek to English
+ ...
TOPIC STARTER
peer comments Dec 15, 2004

Vicky Papaprodromou wrote:

Μαράκι, θα συμφωνήσω απόλυτα με το Μανόλη. Είμαστε μια παρέα και στο Proz δουλεύουμε με στόχο την αλληλοβοήθεια. Εγώ προσωπικά που είμαι στο Proz ενεργά 1,5 χρόνο έχω αποκτήσει εξαιτίας των Kudoz, τέσσερις (4) εξαιρετικούς φίλους και περίπου άλλους δέκα (10) απλούς φίλους κι έχω άριστη σχέση με τουλάχιστον άλλα δέκα (10) άτομα. Δηλαδή, τώρα τι πρέπει να γίνει; Αν η φίλη μου η Νάντια ή η Βαλεντίνη ή ο Μανόλης (λέω τα ονόματα ευθαρσώς γιατί με τιμά η φιλία τους και είναι από τα πιο αγαπημένα μου άτομα στη ζωή μου κι όχι μόνο στη δουλειά) απαντήσουν πρώτοι, σωστά και σε οφθαλμοφανείς απαντήσεις δεν έχουν δώσει link ή έχουν το λήμμα ενός λεξικού μόνο ή μόνο ένα link και ο επόμενος έχει δώσει ένα κατεβατό, δεν θα πρέπει να τους ψηφίσω ποτέ για να μην πει κανένας πως υποστηρίζω τους φίλους μου και κάνω κλίκες; Δηλαδή, ώρα είναι να ακούσω πως όταν τη Νάντια την ψηφίζουν 15 συνάδελφοι σε πολλές απαντήσεις της (γιατί είναι πεπειραμένη συνάδελφος και ευρείας αποδοχής), εγώ θα πρέπει να ψηφίσω κάποιον άλλο κι αν δεν υπάρχει δεν θα πρέπει να ψηφίσω κανένα για να μην θεωρηθεί στήριξη στη φίλη μου.


Θα σε παρακαλούσα να ξαναδιαβάσεις τι ακριβώς έγραψα γιατί βλέπω υπάρχει παρεξήγηση. http://www.proz.com/topic/27569


Συγνώμη, αλλά αυτά είναι επιπόλαια συμπεράσματα και δεν αρμόζουν στο χώρο μας που υποτίθεται πως είμαστε αν μην τι άλλο ανοιχτά μυαλά λόγω τόσο εκτεταμένης επαφής με ποικίλα εγκυκλοπαιδικά θέματα.


Με προσβάλλει το "επιπόλαια συμπεράσματα" και το "δεν αρμόζουν στο χώρο μας". Δεν επιτέθηκα σε κανέναν προσωπικά, σε παρακαλώ να κάνεις το ίδιο.

Αν κάποιος ζει στη Σουηδία, είναι κακό να ρωτήσεις τι καιρό κάνει εκεί;

Δεν είναι κακό να το ρωτήσεις, αλλά δε φτιάχτηκε γι'αυτό ο χώρος των peer comments. Μπορούμε να το κάνουμε και μια και δυο φορές, αλλά να μη γίνεται συνήθεια. Μα, τα έγραψα αυτά πιο πριν, δε νομίζω πως χρειάζεται να τα επαναλάβω. Αντιγράφω εδώ αυτά που έγραψα στο προηγούμενο thread:"Είναι γλυκό να λέμε ένα "γεια" κάπου κάπου, είναι μια προσπάθεια για επαφή (όπως είπε μια φίλη ), και μ'αρέσει να έχουμε φιλικές επαφές μεταξύ μας. Όταν όμως τα φιλικά σχόλια ξεφεύγουν, έρχεται δυστυχώς η ώρα της παρέμβασης του moderator." (http://www.proz.com/topic/27569)Θα σου θυμήσω μόνο, Μαρία, πως λόγω συμμετοχής και σε άλλα ξενόγλωσσα ζευγάρια (πλην ελληνικών συνδυασμών), οι ξένοι συνάδελφοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, απο την αρχή του χρόνου μου άνοιγαν κουβέντα για την Ολυμπιάδα και περίμεναν απάντηση και κανείς δεν δυσαρεστήθηκε και κανένας moderator δεν μας επανέφερε στην τάξη, γιατί είναι σπουδαίο άνθρωποι από τα πέρατα της γης νάχουν επαφή και ζεστή και εγκάρδια επικοινωνία.


Δεν είμαι κατά της επικοινωνίας. Αν ήμουν δε θα έγραφα καν στο φόρουμicon_smile.gif Κι ούτε θα έθιγα αυτά τα θέματα. Ακόμη μια φορά θα σε παρακαλέσω να διαβάσεις το αρχικό μου μήνυμα για να μην υπάρχει αυτή η παρεξήγηση που διακρίνω.

Μαρία


 

Maria Karra  Identity Verified
United States
Local time: 11:47
Member (2000)
Greek to English
+ ...
TOPIC STARTER
peer comments, again. Dec 15, 2004

Nadia Fahmi wrote:
Η λειτουργία παρέχεται κατά τη διακριτική ευχέρεια αυτού που απαντάει και είναι δικαίωμά του αναφαίρετο (προς το παρόν) να τη χρησιμοποιήσει όποτε θέλει και για οποιονδήποτε λόγο).


Το δικαίωμα να αποσύρουμε την απάντησή μας εννοείς; Μα ναι, το είπα κι εγώ και μάλιστα το τόνισα. Έγραψα:

Εγώ προσωπικά είμαι εναντίον της συχνής χρήσης του "hide this answer".
ροσωπική μου άποψη (και το τονίζω αυτό, δε ζητώ να συμφωνήσετε ) είναι ότι πρέπει να παραδεχόμαστε και τα λάθη μας και να αφήνουμε και τις λανθασμένες απαντήσεις. Όχι να τις κρύβουμε. [/quote] Δε διαφωνούμε λοιπόν εδώ.

Nadia Fahmi wrote:
Επίσης, θέλω να προσθέσω πως άλλη φορά - εγώ προσωπικά - θα προτιμούσα να κατονομάζεις άτομα και όχι να μιλάς αόριστα. Αν και η αοριστία ορισμένες φορές είναι πολύ σαφής.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω σ'αυτό το θέμα Νάντια. Εάν υπάρξει πρόβλημα με συγκεκριμένο άτομο θα του γράψω προσωπικό μήνυμα, δε θα γράψω στο φόρουμ. Γράφω εδώ γιατί θέλω τις παρατηρήσεις μου να τις δείτε όλοι, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν συγκεκριμένα.


Όσο, για τα άσχετα σχόλια, συμφωνώ μαζί σου ως ένα σημείο... αρκεί να μην υπερβαίνουμε τα όρια... αλλά, και αυτό είναι υποκειμενικό... όσο όμως δεν ενοχλεί τους άλλους, γιατί θα πρέπει να το κάνουμε ανατολικό ζήτημα;


Για να γράφω στο φόρουμ, θα πει ότι κάποιους ενοχλεί. Όταν λαμβάνω μήνυμα όπου συνάδελφος μου λέει ότι κάνουμε σχόλια "κατινίστικα" οφείλω να κάνω παρατήρηση, γιατί προφανώς εκείνος τουλάχιστον ενοχλείται. Μ'ενοχλεί κι εμένα όταν βλέπω ότι μας γίνεται συνήθεια. Ο ερωτών βλέπει τα σχόλια για να αποφασίσει ποια απάντηση είναι η καλύτερη. Τι τον ενδιαφέρουν τα δικά μας μηνύματα που μόνο εμείς τα καταλαβαίνουμε και που δεν τον αφορούν;

Μαρία

[Edited at 2004-12-15 16:50]


 

Vicky Papaprodromou  Identity Verified
Greece
Local time: 18:47
Member (2004)
English to Greek
+ ...
"hide this answer" functionality Dec 15, 2004

Μαράκι μου, κουβέντα κάνουμε εδώ στο φόρουμ. Φυσικά και δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση επί προσωπικού. Εξ άλλου εμείς οι δύο τάχουμε συζητήσει και κατ' ιδίαν και δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης. Επειδή ανέφερες πως πολλοί παρατηρούν παρόμοια κατάσταση και στο λένε, είπα με τη σειρά μου πως αν θέλουμε να βλέπουμε εφ' όλης της ύλης τα πράγματα καλοπροαίρετα, τότε δεν θα δούμε κλίκες αλλά παρέες και έφερα προσωπικά παραδείγματα για να είμαι σαφής. Αλλά, για τ' όνομα του Θεού, όποιος βγάζει επιπόλαια ή έστω πρόχειρα συμπεράσματα, δεν σημαίνει πως είναι εν γένει επιπόλαιος αλλά ίσως αντιμετωπίζει κάποιες στιγμές εν θερμώ. Επαναλαμβάνω, πως δεν αφορά εσένα που έφερες απλώς το θέμα στην επιφάνεια.

Όσο για τα αρχικά σου μηνύματα, ήταν σαφέστατα και δεν επιδέχονται παρεξήγηση αλλά καταλαβαίνω τις ανησυχίες όσων παραπονιούνται. Επιτέλους, λίγη καλή προαίρεση δεν βλάπτει γενικά.


 

Nadia-Anastasia Fahmi  Identity Verified
Greece
Local time: 18:47
English to Greek
+ ...
Μαρία... Dec 15, 2004

Maria Karra wrote:

Το δικαίωμα να αποσύρουμε την απάντησή μας εννοείες; Μα ναι, το είπα κι εγώ και μάλιστα το τόνισα. Έγραψα:

Εγώ προσωπικά είμαι εναντίον της συχνής χρήσης του "hide this answer".
ροσωπική μου άποψη (και το τονίζω αυτό, δε ζητώ να συμφωνήσετε ) είναι ότι πρέπει να παραδεχόμαστε και τα λάθη μας και να αφήνουμε και τις λανθασμένες απαντήσεις. Όχι να τις κρύβουμε.
Δε διαφωνούμε λοιπόν εδώ.

Και όμως διαφωνούμε Μαρία... τουλάχιστον στο βαθμό χρήσης της λειτουργίας... γιατί εγώ διατείνομαι ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε όσο θέλουμε... ακόμα και να μας γίνει συνήθεια, ενώ εσύ όχι... συνεπώς, ουσιαστικά, διαφωνούμεicon_wink.gif

Nadia Fahmi wrote:
Επίσης, θέλω να προσθέσω πως άλλη φορά - εγώ προσωπικά - θα προτιμούσα να κατονομάζεις άτομα και όχι να μιλάς αόριστα. Αν και η αοριστία ορισμένες φορές είναι πολύ σαφής.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω σ'αυτό το θέμα Νάντια. Εάν υπάρξει πρόβλημα με συγκεκριμένο άτομο θα του γράψω προσωπικό μήνυμα, δε θα γράψω στο φόρουμ. Γράφω εδώ γιατί θέλω τις παρατηρήσεις μου να τις δείτε όλοι, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν συγκεκριμένα.

Λυπάμαι, γιατί κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλά μαςicon_frown.gif


Όσο, για τα άσχετα σχόλια, συμφωνώ μαζί σου ως ένα σημείο... αρκεί να μην υπερβαίνουμε τα όρια... αλλά, και αυτό είναι υποκειμενικό... όσο όμως δεν ενοχλεί τους άλλους, γιατί θα πρέπει να το κάνουμε ανατολικό ζήτημα;


Για να γράφω στο φόρουμ, θα πει ότι κάποιους ενοχλεί. Όταν λαμβάνω μήνυμα όπου συνάδελφος μου λέει ότι κάνουμε σχόλια "κατινίστικα" οφείλω να κάνω παρατήρηση, γιατί προφανώς εκείνος τουλάχιστον ενοχλείται. Μ'ενοχλεί κι εμένα όταν βλέπω ότι μας γίνεται συνήθεια. Ο ερωτών βλέπει τα σχόλια για να αποφασίσει ποια απάντηση είναι η καλύτερη. Τι τον ενδιαφέρουν τα δικά μας μηνύματα που μόνο εμείς τα καταλαβαίνουμε και που δεν τον αφορούν;

Μαρία[/quote]

Θεωρώ ότι το "κατινίστικα" είναι τουλάχιστον προσβλητικό εκ μέρους σου... γιατί και εγώ έχω αφήσει (ελάχιστες φορές ομολογώ) τέτοιου είδους σχόλια... και θέλω να πιστεύω και είμαι βέβαιοι πως και άλλοι πιστεύουν ότι δεν είμαι "Κατίνα". Δεν θα σου ζητήσω να αποσύρεις το χαρακτηρισμό, όμως θα σε παρακαλέσω άλλη φορά να μη χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις. Θα μπορούσες να πεις "άσχετα" σχόλια, ειδικά εσύ που είσαι και Moderator, θα πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα πως εκφράζεσαι γιατί ο μόνος που σε ελέγχει είναι ο εαυτός σου... right?icon_wink.gif


 

Maria Karra  Identity Verified
United States
Local time: 11:47
Member (2000)
Greek to English
+ ...
TOPIC STARTER
quotes Dec 15, 2004

Nadia Fahmi wrote:
Θεωρώ ότι το "κατινίστικα" είναι τουλάχιστον προσβλητικό εκ μέρους σου... γιατί και εγώ έχω αφήσει (ελάχιστες φορές ομολογώ) τέτοιου είδους σχόλια... και θέλω να πιστεύω και είμαι βέβαιοι πως και άλλοι πιστεύουν ότι δεν είμαι "Κατίνα". Δεν θα σου ζητήσω να αποσύρεις το χαρακτηρισμό, όμως θα σε παρακαλέσω άλλη φορά να μη χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις. Θα μπορούσες να πεις "άσχετα" σχόλια, ειδικά εσύ που είσαι και Moderator, θα πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα πως εκφράζεσαι γιατί ο μόνος που σε ελέγχει είναι ο εαυτός σου... right?icon_wink.gif


Νάντια! Εγώ προσέχω πώς εκφράζομαιicon_smile.gif Το "κατινίστικα" είναι σε εισαγωγικά. Έγραψα " μήνυμα όπου συνάδελφος μου λέει ότι κάνουμε σχόλια "κατινίστικα"." Είναι λέξη στο μήνυμα που έλαβα. (Καλά βρε Νάντια, είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι εγώ θα χρησιμοποιούσα τέτοια λέξη, και μάλιστα στο φόρουμ, έτσι κατάμουτρα; Θυμάσαι να έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο στο ΠροΖ ή αλλού; Το ότι είμαι moderator δεν έχει καμία σχέση. Εγώ ως Μαρία δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Λες και δε με ξέρετε βρε παιδιά τόσα χρόνια. Εκπλήσσομαι.) Ααααχχχχ...
[Edited at 2004-12-15 17:03]


 

Nadia-Anastasia Fahmi  Identity Verified
Greece
Local time: 18:47
English to Greek
+ ...
Με παρεξήγησες... Dec 15, 2004

Maria Karra wrote:

Νάντια! Εγώ προσέχω πώς εκφράζομαιicon_smile.gif Το "κατινίστικα" είναι σε εισαγωγικά. Έγραψα " μήνυμα όπου συνάδελφος μου λέει ότι κάνουμε σχόλια "κατινίστικα"." Είναι λέξη στο μήνυμα που έλαβα. (Καλά βρε Νάντια, είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι εγώ θα χρησιμοποιούσα τέτοια λέξη, και μάλιστα στο φόρουμ, έτσι κατάμουτρα; Θυμάσαι να έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο στο ΠροΖ ή αλλού; Το ότι είμαι moderator δεν έχει καμία σχέση. Εγώ ως Μαρία δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Λες και δε με ξέρετε βρε παιδιά τόσα χρόνια. Εκπλήσσομαι.) Ααααχχχχ...
[Edited at 2004-12-15 17:03]


Χαίρομαι που το διευκρινίζεις... αν και θα έπρεπε να το επισημάνεις και σε αυτούς που χρησιμοποιούν τέτοιους χαρακτηρισμούς για συναδέλφους.

Και όχι, δεν το έχεις κάνει ποτέ... και γι'αυτό μου έκανε εντύπωση η έκφραση έστω και σε εισαγωγικά.

Τεσπά, το κουράσαμε το θέμα. Ο καθένας πράττει κατά συνείδηση και οι αποφάσεις του καθενός είναι σεβαστές, ειδικά τη στιγμή που η λειτουργία δεν παρέχεται με περιορισμούς.

Αυτά, και κλείνω το θέμα εδώ γιατί - εγώ τουλάχιστον - αρκετά παράπονα έχω από τo ProZ και τα σχόλια των συναδέλφων, αλλά σέβομαι τον τρόπο έκφρασής τους έστω και αν με θίγει, με προσβάλλει ή με πληγώνει ορισμένες φορές. Είπαμε είμαι ξανθιά... αλλά, όχι τόσοicon_wink.gif

Καλό σου βράδυ (στη Γαλλία δεν είσαι τώρα;)


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


"hide this answer" functionality

Advanced search


PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »
SDL MultiTerm 2019
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2019 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2019 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search