Pages in topic:   [1 2] >
Resource / Issue: tinyurl και οι ιστοσελίδες "τέρατα"
Thread poster: Valentini Mellas

Valentini Mellas  Identity Verified
Greece
Local time: 15:45
English to Greek
+ ...
Apr 25, 2005

Καλημέρα σε όλους!

Εδώ και καιρό παρακολουθώ τις απαντήσεις στα KudoZ και βλέπω ότι ως συνήθεια όλοι μας αντιγράφουμε τη διεύθυνση της πηγής που υποστηρίζει την απάντησή μας. Όλα ως εδώ οκ. Μερικές ιστοσελίδες όμως είναι πραγματικά τεράστιες τόσο που να χαλάνε το φορμάρισμα της σελίδας με αποτέλεσμα να πρέπει να ανεβοκατεβάζουμε τη σελίδα ή να την πηγαίνουμε δεξιά/αριστερά για να διαβάσουμε τι λέει ο καθένας που απάντησε και έτσι χάνουμε τη ροή του κειμένου της απάντησης.

Ξέρω ότι δεν υπάρχει κανόνας για το θέμα αυτό αλλά τι θα λέγατε να προσπαθούσαμε όλοι να χρησιμοποιούμε περισσότερο το www.tinyurl.com ; Είναι ένας ιστοχώρος που έχει ένα ειδικό πλαίσιο στο οποίο μπορείτε να βάλετε την διεύθυνση "τέρας" και σας δίνει μία πολύ μικρότερη έκδοσή της.

Για όσους ξεχάσετε που βρίσκεται η σελίδα, έχω βάλει το σχετικό πλαίσιο και στη σελίδα του προφίλ μου εδώ στο Προζ.

Φιλικά
Βαλεντίνη


[Edited at 2005-04-25 20:18]


 

Elena Petelos  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 13:45
English to Greek
+ ...
:-) Apr 25, 2005

Βαλεντίνη μου,

μπορείς να μπεις με Explorer, αντί για Mozilla ή Firefox και απλώς να μην έχεις συνέχεια το "float on" επιλεγμένο.

Όλοι δίνουν όσο χρόνο μπορούν νομίζω και μια και το tinyurl δεν αποτελεί resource, αλλά extension του firefox και του mozilla ..icon_wink.gifhttp://mozmonkey.com/tinyurl/
αν το "αισθητικό" μέρος είναι τόσο σημαντικό, μπορεί κανείς να "μπει" στην ερώτηση που τον ενδιαφέρει με άλλο browser.


Το να αλλάξουν browser όσοι χρησιμοποιούν explorer ή το να περάσουν ένα σύνδεσμο από το tinyul χωρίς extension είναι το ίδιο εύκολο με το να μπεις proz με άλλο browser, ...or to turn off floating for a bit.icon_smile.gif

Φιλικά

Έλενα

[Edited at 2005-04-25 17:21]


 

Vicky Papaprodromou  Identity Verified
Greece
Local time: 15:45
Member (2004)
English to Greek
+ ...
TinyURL Apr 25, 2005

Καλησπέρα, Έλενα.

Επειδή οι χρήστες του Netscape ή του Mozilla Firefox είναι πολλοί κι όπως αντιλαμβάνεσαι έχουν προεπιλεγμένο Internet browser ένα από τα δύο προαναφερθέντα προγράμματα, καλό θα είναι οι απαντήσεις μας να "βοηθούν" όλον τον κόσμο να τις δει σωστά.

Προσωπικά θεωρώ πως είναι πολύ ευκολότερο να χρησιμοποιούμε το TinyURL για χάρη τους, παρά να ζητούμε από τόσα πολλά άτομα να μπούν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με άλλο browser για να μπορούν να τις διαβάσουν σωστά.

Καλό θα είναι να ακολουθούμε τη χρυσή τομή και την ιδανική λύση για όλους μιας και υπάρχουν τα κατάλληλα βοηθήματα. Για να βρούμε μια απάντηση μετά από σχετική έρευνα πολλές φορές κάνουμε μισή ώρα ή και πολύ παραπάνω. Ε, μη μου πεις πως είναι μεγάλη καθυστέρηση το 1 λεπτό που χρειάζεται για να μικρύνουμε το URL. Μη γινόμαστε υπερβολικοί.icon_smile.gif

Καλό βράδυ σε όλους,

Βίκυ


 

Maria Karra  Identity Verified
United States
Local time: 08:45
Member (2000)
Greek to English
+ ...
tinyurl & links Apr 25, 2005

Κι εγώ χρησιμοποιώ Netscape και ομολογώ ότι με δυσκολεύουν ιδιαίτερα τα μακριά links που βάζουμε πολλές φορές. Πράγματι η ανάγνωση συχνά γίνεται μαρτύριο γιατί πρέπει για κάθε σειρά που διαβάζουμε να είμαστε με το ποντίκι στο χέρι και να πηγαίνουμε δεξιά-αριστερά. Κι όταν η απάντηση είναι μεγάλη, τότε είναι ακόμα χειρότερα.

Έχω επιλέξει το Netscape για αρκετούς λόγους, κυρίως γιατί μπλοκάρει όλα τα popus πολύ εύκολα χωρίς έξτρα προγράμματα και google toolbars, αλλά και λόγω usability/εμφάνισης/ευκολίας. Οι λόγοι όμως αυτοί, καθώς και οι λόγοι που ο καθένας μας χρησιμοποιεί τον browser που έχει επιλέξει δεν έχουν σημασία εδώ. Δε νομίζω ότι η λύση είναι να υποδείξουμε σε κάποιον ποιον browser να χρησιμοποιεί, ειδικά από τη στιγμή που το ProZ.com δεν έχει βγάλει καμιά ανακοίνωση που να λέει ότι "ΙΕ is the only broswer supported".

Τώρα όσον αφορά το tinyurl: έχω παρατηρήσει ότι αρκετοί από μας έχουν αρχίσει να το χρησιμοποιούν, και χαίρομαι γι'αυτό. Αυτοί όμως που δε θέλουν να το κάνουν δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Ελπίζω βέβαια ότι από τη στιγμή που ξέρουν ότι υπάρχουν άτομα που χρησιμοποιούν άλλους browsers και δυσκολεύονται, να κάνουν μια προσπάθεια και να το χρησιμοποιήσουν. Αλλά επαναλαμβάνω, δεν είναι υποχρεωμένοι.

Να πω και κάτι σχετικά με τους θεόρατους συνδέσμους; Εμένα προσωπικά δε με πολυβοηθάνε ως reference γιατί συνήθως παραπέμπουν στο γκούγλι, στη σελίδα με όλα τα αποτελέσματα της έρευνάς μας. Προτιμώ να δω μια-δυο αξιόπιστες ιστοσελίδες όπου αναφέρεται ο όρος που ψάχνω, παρά ένα κατεβατό που δεν ξέρω αν θα πρέπει να εμπιστευτώ όλα τα links που περιέχει ή μόνο κανα δυο. Επίσης όταν βλέπω αυτή τη σελίδα αναρωτιέμαι (όχι πάντα, αλλά έχει τύχει): αυτός που μου το δίνει έκανε τον κόπο να ελέγξει τους συνδέσμους που εμφανίζονται εκεί, ή απλώς έβαλε τους όρους στο γκούγλι, πάτησε το Search και μου δίνει απλώς το λινκ για να ψάξω εγώ περισσότερο; Ή μου δείχνει απλώς ότι ο όρος εμφανίζεται σε πολλές ιστοσελίδες και άρα χρησιμοποιείται συχνά; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι άλλοτε αυτές οι παραπομπές βοηθάνε κι άλλοτε όχι.
Βγήκα όμως απ'το θέμα, γιατί το πρόβλημα έχει να κάνει με το "πώς" να παραθέτουμε αυτούς συνδέσμους και όχι "αν" θα πρέπει να τους παραθέτουμε.
Η δική μου πρόταση είναι ότι απ'τη στιγμή που υπάρχει αυτό το πρόβλημα, όσοι μπορούν ας χρησιμοποιούν το tinyurl. Αυτοί που δεν μπορούν / δεν προλαβαίνουν / δε θέλουν, ε δεν πειράζει, τι να κάνουμε, η βοήθειά τους είναι πολύτιμη, οπότε καλύτερα να απαντάνε χωρίς tinyurl παρά να μην απαντάνε. Έτσι δεν είναι;

Μαρία


 

Elena Petelos  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 13:45
English to Greek
+ ...
:-) Apr 25, 2005

Vicky Papaprodromou wrote:

Καλησπέρα, Έλενα.

Επειδή οι χρήστες του Netscape ή του Mozilla Firefox είναι πολλοί κι όπως αντιλαμβάνεσαι έχουν προεπιλεγμένο Internet browser


Καλησπέρα Βίκυ,

...μια και έχω ασχοληθεί πολύ με το firefox, δεν αντιλαμβάνομαι. Τι θα πει προεπιλεγμένο; Διάλεξαν Mozilla; Θαυμάσια. Στα 100%, στα 200%, στα 75%; Είναι πολύ απλή ρύθμιση.icon_smile.gif Άλλοι επιλέγουν netscape, άλλοι opera εκεί να δεις δυσκολία ανάγνωσης ακόμα και σε profiles αν το έχεις στα 300% ας πούμε με το float-on.

Vicky Papaprodromou wrote:
Προσωπικά θεωρώ πως είναι πολύ ευκολότερο να χρησιμοποιούμε το TinyURL για χάρη τους, παρά να ζητούμε από τόσα πολλά άτομα να μπούν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με άλλο browser για να μπορούν να τις διαβάσουν σωστά.


Kαι είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια σου να διευκολύνεις όλους τους αναγνώστες, αν και η αναλογία mozilla/explorer παραμένει 2/10, ειδικά με τη νέα έκδοση.

To feed του Proz σε διαφορετικούς browsers ακόμα μάλλον προσαρμόζεται, αλλά προσωπικά, αν έχω χρόνο θα περάσω,
αν όχι, σίγουρα όχι. Πάντως με όποιο browser και αν μπαίνει κανείς -το τονίζω γιατί χρησιμοποιώ και firefox και explorer- με το float off, στο 100%, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το firefox και στο explorer βέβαια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γενικώς.
Μια και μιλάμε για resources
http://www.theinsidegroove.com/misc/help-page.php
or simply F11.icon_smile.gif
Aπό την άλλη, πολλές σελίδες δεν ανοίγουν καν με firefox, προτείνεις να το ελέγχουμε πριν παραθέσουμε συνδέσμους; Tα μισά cached της EU ας πούμε.
Vicky Papaprodromou wrote:

Καλό θα είναι να ακολουθούμε τη χρυσή τομή και την ιδανική λύση για όλους μιας και υπάρχουν τα κατάλληλα βοηθήματα. Για να βρούμε μια απάντηση μετά από σχετική έρευνα πολλές φορές κάνουμε μισή ώρα ή και πολύ παραπάνω. Ε, μη μου πεις πως είναι μεγάλη καθυστέρηση το 1 λεπτό που χρειάζεται για να μικρύνουμε το URL. Μη γινόμαστε υπερβολικοί.icon_smile.gif


Μα έλα τώρα Βίκυ, πραγματικά ας μην γινόμαστε υπερβολικοί. Αν κάποιος δει τις απαντήσεις του τελευταίου δεκαημέρου, θα διαπιστώσει ότι οι απαντήσεις σε ποσοστό 90% δόθηκαν στα 5-10 πρώτα λεπτά για να μην πω στο πρώτο λεπτό, για ποια μισάωρα μιλάμε; Πέρα από το ότι οι μισές δεν έχουν κανένα σύνδεσμο. Υπάρχει βέβαια η μέθοδος, απαντάω και επιστρέφω εντός μισαώρου να δώσω πηγές, ή απαντήσεις στις οποίες έχει επικολληθεί το ίδιο segment 2-3 φορές. Δεν είναι τίποτα από όλα αυτά εγκληματικό νομίζω, ούτε ζήτημα για συνεχείς υποδειξεις τόσο σε παλιούς, όσο και σε νέους συναδέλφους.

Πολλά μέλη έχουν πρόβλημα με unicode και άλλα τόσα έχουν καθυστέρηση στη λήψη ειδοποιήσεων. Προτείνεις να περιμένουμε -ένα διάστημα λογικό- ας πούμε 5 λεπτά πριν απαντήσουμε, ώστε όσοι δεν έχουν broadband προλάβουν να δουν την ερώτηση; Γιατί συνάδελφοι από Ελλάδα έχουν αναφέρει αυτό το πρόβλημα και για χάρη τους το θεωρώ πολύ σημαντικότερο. Τότε σίγουρα θα υπάρχει και χρόνος για tinyurl.icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

[Edited at 2005-04-25 19:35]


 

Lamprini Kosma  Identity Verified
Italy
Local time: 14:45
Member (2003)
English to Greek
+ ...
Παρεπιπτόντως κι εγώ χρησιμοποιώ Mozilla... Apr 26, 2005

και δεν έχω πρόβλημα με τα μακριά link.

Κατανοώ πάντως απολύτως όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα και νομίζω ότι οι περισσότεροι συνάδερφοι όταν υπάρχει ο χρόνος χρησιμοποιούν το tinyurl. Μια που δεν υπάρχει όμως και κανένας κανόνας των kudoz που να υποχρεώνει στη χρήση του καλό είναι να θυμόμαστε ότι κάθε συνάδερφος αποφασίζει μόνος του πώς θα διαθέσει τον χρόνο του και ποιους συνδέσμους θα παραθέσει και οποιεσδήποτε παρακλήσεις ή επισημάνσεις θα πρέπει να γίνονται με ευγένεια. Σχόλια του τύπου "αφού νοιάζεσαι να αφήσεις απάντηση κάντο σωστά" δεν νομίζω ότι βοηθούν τη συζήτηση και δεν βλέπω να γίνονται εύκολα στα μη ελληνικά forum. Το ποιος είναι ο σωστός τρόπος, εξάλλου, να αφήνει κανείς απάντηση είναι ιδιαίτερα μεγάλο θέμα και αρκετά υποκειμενικό.


Maria Karra wrote:

Να πω και κάτι σχετικά με τους θεόρατους συνδέσμους; Εμένα προσωπικά δε με πολυβοηθάνε ως reference γιατί συνήθως παραπέμπουν στο γκούγλι, στη σελίδα με όλα τα αποτελέσματα της έρευνάς μας. Προτιμώ να δω μια-δυο αξιόπιστες ιστοσελίδες όπου αναφέρεται ο όρος που ψάχνω, παρά ένα κατεβατό που δεν ξέρω αν θα πρέπει να εμπιστευτώ όλα τα links που περιέχει ή μόνο κανα δυο. ΜαρίαΜαρια, σχετικά με την παρατήρησή σου, θα συμφωνήσω ότι είναι η ποιότητα των συνδέσμων που μετράει συχνά κι όχι η ποσότητα. Αλλά οι σύνδεσμοι για τους οποίους μιλάμε έχουν όντως κάποια αξία σαν reference για όποιον βέβαια το βλέπει έτσι. Επειδή ειδικά το αγγλικό google είναι πλουσιότατο σε αναφορές, εγώ προσωπικά βρίσκω πολύ χρήσιμο το να δω για έναν τεχνικό όρο τον αριθμό των hit που έχει στο google και το επίπεδο αυτών. Αν ψάχνω τη μετάφραση στα αγγλικά ενός τεχνικού όρου με ευρεία χρήση δεν θα εμπιστευτώ εύκολα έναν όρο που δεν έχει κανένα hit στο αγγλικό Google ή που άναφέρεται σε 12 συνδέσμους κι αυτοί είναι όλοι από μεταφράσεις.

Αυτό φυσικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον θέμα για ξεχωριστό forum αλλά ξεφεύγει κάπως από το θέμα μας.

Μια ζεστή καλημέρα σε όλους από την ηλιόλουστη Ιταλία.icon_smile.gif


 

EN>ELTranslator  Identity Verified
Greece
Local time: 15:45
English to Greek
+ ...
Συμφωνώ απολύτως με τη Λαμπρινή Apr 26, 2005

Ανήκω κι εγώ στους χρήστες του Firefox που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, γι' αυτό και τις περισσότερες φορές προσπαθώ να δίνω συντομευμένα link μέσω του tinyurl. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι έχω δικαίωμα να υποδείξω σε άλλους τον τρόπο με τον οποίο θα δίνουν τις απαντήσεις τους.
Η Λαμπρινή με καλύπτει απόλυτα με την απάντησή της, ειδικά όσον αφορά τα links του google. Συμφωνώ ότι το google, ειδικά για τα αγγλικά, είναι ένας πολύτιμος βοηθός που σε πολλές περιπτώσεις σε γλιτώνει από κακοτοπιές. Εξαρτάται βέβαια από το πώς το χρησιμοποιεί κανείς γιατί μπορεί να αποδειχθεί και παγίδα. Για μένα είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία μου.

Καλημέρα σε όλουςicon_smile.gif

[Edited at 2005-04-26 08:34]


 

Youli Bogdanou (X)
Local time: 15:45
English to Greek
Ποιο ακριβώς είναι το "τέρας"; Apr 26, 2005

Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ την άποψή μου. Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ Opera. Ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή για το proz, αφού δεν υποστηρίζεται σωστά το encoding των ελληνικών αρκετές φορές. Επίσης, είναι ένας browser ασύμβατος με αρκετές σελίδες. ΟΜΩΣ, εγώ έχω αποφασίσει ότι με βολεύει καλύτερα, μου αρέσει περισσότερο και με διευκολύνει πολύ το M2, άρα θα συμβιβαστώ με τα μειονεκτήματά του. Στο θέμα μας όμως….
Είναι δική μου η επιλογή να χρησιμοποιήσω τον συγκεκριμένο browser. Όπως επίσης είναι και δική μου επιλογή να χρησιμοποιώ ενίοτε και το firefox. Τέλος, είναι καθαρά δική μου επιλογή να ΜΗΝ χρησιμοποιώ τον ΙΕ.
Γιατί όμως να μην είναι και δική μου επιλογή το αν θα χρησιμοποιήσω το tinyurl ή όχι; Ειδικά όταν η χρήση του θέτει σε κίνδυνο τον υπολογιστή μου, την ασφάλειά μου και κατ’ επέκταση τη δουλειά μου; (Δεν λέμε στον πελάτη "Συγνώμη, χάλασε το pc, θα παραδώσω τον άλλο μήνα", σωστά;). Όταν άνοιξα για πρώτη φορά το τυρί, (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ) είδα ένα παράθυρο που έλεγε "Hi Youli" (!). Μιλάμε για μια free υπηρεσία χωρίς κέρδος; Εγώ βλέπω μια εταιρία-φάντασμα, που ως αντάλλαγμα θέλει να κόβει βόλτες στα δεδομένα μου και να παρακολουθεί τις κινήσεις μου! Θέλω να σας θυμίσω ότι η πληροφορία είναι χρήμα. (Ακόμα περισσότερο όταν μέσω αυτής μπορείς να βρεις password για bank account, paypal, κτλ.) Ακόμα και τα link που δίνει ο ένας στον άλλον είναι πληροφορίες. Λυπάμαι, αλλά δεν τα πουλάω με αντάλλαγμα πιο μικρό link, πιο γρήγορη πρόσβαση, free mailbox 1GB!, Free scan of your pc!, Free orders now!, Click here, it's free!, You're the 503479873972498743928778915 visitor, you won a free TV!!!!
Πιστεύω ότι έγινα κατανοητή. Η επιβολή του τυριού, ή οποιουδήποτε άλλου μέσου, για το οποίο κανείς δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις όσο αφορά την αξιοπιστία του, είναι κάτι παραπάνω από αντιδημοκρατική.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.


 

Valentini Mellas  Identity Verified
Greece
Local time: 15:45
English to Greek
+ ...
TOPIC STARTER
Tinyurl - The Sequel Apr 26, 2005

Yuli,

Paratheto to Terms of Service tou TinyUrl:
"TinyURL was created as a free service to make posting long URLs easier. Using it for spamming or illegal purposes is forbidden and any such use will result in the TinyURL being disabled and you will be reported to all ISPs involved and to the proper governmental agencies. This service is provided without warranty of any kind."

To popup pou eides den exei sxesi me to site. Den iperaspizomai tin en logo ipiresia alla eisai i proti pou anaferei tetoio thema. Kaneis allos den exei diapistosei kati tetoio. Den kaneis ena scan sto PC sou mipos iparxei kati allo ?

Episis an kaneis mia apli anazitisi sta forums toy ProZ tha deis oti to xrisimopoiei polis kosmos. Den borei oloi na min noiazontai gia ta prosopika tous stoixeia. Epipleon an koitakseis to HTML code piso apo to plaisio metatropis tha deis oti den periexei tipote pou na exei sxesi me ti sarosi tou ipologisti sou.

Paratheto ton kodika gia na deite
form action="http://tinyurl.com/create.php" method="post" target="_blank"
table align="center" cellpadding="5" bgcolor="#E7E7F7">
Enter a long URL to make tiny:

input type="text" name="url" size="30">
input type="submit" name="submit" value="Make TinyURL!"

Episis stin selida mou exei ena paromoio Hello from my friends in ..... kai afto den saronei ton ipologisti sou alla koitaei tin IP pou sou exei apodothei (me ton idio tropo pou to ProZ koitaei to IP sou) kai etsi kserei apo poia ipeiro/xora proerxesai.

Afta peri privacy kai tinyurl.


[Edited at 2005-04-26 15:34]

[Edited at 2005-04-26 15:39]


 

Elena Petelos  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 13:45
English to Greek
+ ...
:-) Apr 26, 2005

Valentini Mellas wrote:

Yuli,

Paratheto to Terms of Service tou TinyUrl:
"TinyURL was created as a free service to make posting long URLs easier. Using it for spamming or illegal purposes is forbidden and any such use will result in the TinyURL being disabled and you will be reported to all ISPs involved and to the proper governmental agencies. This service is provided without warranty of any kind."

To popup pou eides den exei sxesi me to site. Den iperaspizomai tin en logo ipiresia alla eisai i proti pou anaferei tetoio thema. Kaneis allos den exei diapistosei kati tetoio. Den kaneis ena scan sto PC sou mipos iparxei kati allo ?Hola Val,

these are not exactly terms of service, are they?

Είναι σαφές νομίζω: "This service is provided without warrany of any kind."

Πέρα από αυτό, μια βόλτα σε forums στο διαδίκτυο, θα σε πείσει, ότι δεν είναι και τόσο αθώο.icon_wink.gif

"TinyURL is run by Kevin "Gilby" Gilbertson, a 24-year-old Web developer in Blaine, Minn. Gilbertson, an avid unicyclist, launched his site in January 2002, after writing an application that duplicated messages posted to either a Web-based forum at unicyclist.com or a corresponding newsgroup, rec.sport.unicycling.
.........

Enter the spammers
Users of TinyURL range from discussion group participants to print media outlets to customer service call centers, according to Gilbertson.

Unfortunately, they also include spammers.

"Abuse by spammers is the big problem with TinyURL," Gilbertson wrote in an instant-message interview. "In fact, during this interview, I had to disable a TinyURL due to spam."

In the hands of spammers, TinyURL has the potential to sag under enormous demand and attract the vociferous complaints that spam can incite.

Gilbertson says he disables spam-related URLs one by one, following tips sent to an abuse address and notifications by SpamCop, an antispam group.

At five characters following the tinyURL.com domain, TinyURLs are comparatively brief. But they're already one character bigger than they were last week, as Gilbertson had to lengthen the string to accommodate demand."

http://news.com.com/Web%20addresses%20get%20nip%20and%20tuck--and%20spam/2100-1038_3-5132457.html

and..

"Given the incredible convenience the URL-shortening services provide, why shouldn't every site owner and newsletter publisher use them as a matter of course? In short, because there are some risks, some significant, as well. The first major risk is reliability: if the shortening service should experience technical problems, or be shut down entirely, all the links to the service, including those that users may have noted in the past, will stop working. Worse still, a siteowner may not even be aware that the short URLs pointing to the site aren't functioning unless it notices a sharp decrease in traffic, as people try to reach the site using a short URL and fail. Remarkably, there are many businesses (especially e-mail publishers) that rely heavily on TinyURL and its competitors, without any sort of uptime guarantee or contract with the service.

There is a more subtle risk: even if the services are working, their operators can change the underlying links. Consider a situation where the long URL includes information that generate payments, as with affiliate programs. It is trivial for the URL service to change every such reference in its database to redirect the payments to the service itself. Again, neither the party whose links were changed nor the destination site owner will ever be aware of the change. This is not just speculation: while the URL services have not been reported to be doing this, some software vendors have: Gator and other "ad replacement software" publishers have been sued for distributing programs that actually change underlying addresses to capture affiliate commissions. Even outside the affiliate context, there is still the possibility that, by design or mistake, the URL services may change their database entries to alter the underlying addresses to which users are sent.

URL services also raise potential privacy issues, because they can collect a sizable amount of information about the users who type in their shortened addresses. Although the services will not know the actual identities of those users, the services can collect information including the sites from which the users have come (otherwise known as referrers), the sites to which they go, and the ISPs from which they come. The services may be able to use cookies to track users across sites, albeit anonymously, to put together behavior profiles.

This type of information has value, and in fact Web sites and even advertising servers such as DoubleClick resell this type of demographic data every day. Unlike DoubleClick, though, TinyURL (as one example) does not even have a privacy policy on its site, so there is no way of knowing what information is being collected by TinyURL, or what it is doing with the information it has. Customers may complain when their data are harvested by the URL services, and the use by a siteowner of a URL service that collects information may even violate the site's own privacy policy."


http://www.businessknowhow.com/internet/miniurl.htm

A lovely afternoon to all, από ένα ηλιόλουστο -παραδόξως- Λονδίνο.icon_smile.gificon_smile.gif

[Edited at 2005-04-26 16:19]


 

EN>ELTranslator  Identity Verified
Greece
Local time: 15:45
English to Greek
+ ...
Αρχίζω να το ξανασκέφτομαι Apr 26, 2005

Ζητώ συγγνώμη από όσους έχουν πρόβλημα με τις μεγάλες διευθύνσεις (στους οποίους ανήκω κι εγώ), αλλά μετά από όσα διάβασα, προτιμώ να κάνω δυο κινήσεις παραπάνω με το ποντίκι για να δω τη σελίδα, παρά να διακινδυνεύσω την ασφάλεια των δεδομένων μου.
Αυτά που ανέφεραν η Γιούλη και η Έλενα με έκαναν να δω τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά και να αποφασίσω να επιστρέψω στον παραδοσιακό τρόπο του copy-paste χωρίς να παρεμβάλλεται ανάμεσα το "τυρί" που λέει και η Γιούληicon_smile.gif

Καλό απόγευμα από την επίσης ηλιόλουστη Θεσσαλονίκηicon_wink.gif


 

x-Translator (X)
English to Greek
+ ...
Κι εγώ, Σταυρούλα! Apr 26, 2005

Ύστερα από όλα αυτά, πήγα να δω κι εγώ αυτό το Tinyurl και βρήκα σχεδόν αμέσως tracking cookie στον υπολογιστή και ποιος ξέρει τι άλλο προσπάθησε να περάσει αλλά το σταμάτησε ένα από τα πολλαπλά anti-adware/spyware/browser-hijackers που έχω και τρέχουν. Συγκεκριμένα πήρα μήνυμα ότι έγινε block σε κάποιο "known threat", κάτι με clicks, δε συγκράτησα το ακριβές όνομα. Προτιμώ να μην διακινδυνεύσω διαφημίσεις και tracking του browser μου και να χρησιμοποιώ τον IE όταν έχω πρόβλημα με κάποια σελίδα (που σχεδόν ποτέ δεν έχω, χρησιμοποιώ τον browser του SBC-DSL)
Καλό απόγευμα/βράδυ σε όλους από ένα περιέργως συννεφιασμένο Λος Άντζελες.

Στέλλα

Stavroula Giannopoulou wrote:

Ζητώ συγγνώμη από όσους έχουν πρόβλημα με τις μεγάλες διευθύνσεις (στους οποίους ανήκω κι εγώ), αλλά μετά από όσα διάβασα, προτιμώ να κάνω δυο κινήσεις παραπάνω με το ποντίκι για να δω τη σελίδα, παρά να διακινδυνεύσω την ασφάλεια των δεδομένων μου.
Αυτά που ανέφεραν η Γιούλη και η Έλενα με έκαναν να δω τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά και να αποφασίσω να επιστρέψω στον παραδοσιακό τρόπο του copy-paste χωρίς να παρεμβάλλεται ανάμεσα το "τυρί" που λέει και η Γιούληicon_smile.gif

Καλό απόγευμα από την επίσης ηλιόλουστη Θεσσαλονίκηicon_wink.gif


 

Nadia-Anastasia Fahmi  Identity Verified
Greece
Local time: 15:45
English to Greek
+ ...
Να πω και γω τη γνώμη αν και συνήθως ενοχλεί.... αλλά, τι να κάνουμε; Apr 26, 2005

Maria Karra wrote:

Κι εγώ χρησιμοποιώ Netscape και ομολογώ ότι με δυσκολεύουν ιδιαίτερα τα μακριά links που βάζουμε πολλές φορές. Πράγματι η ανάγνωση συχνά γίνεται μαρτύριο γιατί πρέπει για κάθε σειρά που διαβάζουμε να είμαστε με το ποντίκι στο χέρι και να πηγαίνουμε δεξιά-αριστερά. Κι όταν η απάντηση είναι μεγάλη, τότε είναι ακόμα χειρότερα.

Έχω επιλέξει το Netscape για αρκετούς λόγους, κυρίως γιατί μπλοκάρει όλα τα popus πολύ εύκολα χωρίς έξτρα προγράμματα και google toolbars, αλλά και λόγω usability/εμφάνισης/ευκολίας. Οι λόγοι όμως αυτοί, καθώς και οι λόγοι που ο καθένας μας χρησιμοποιεί τον browser που έχει επιλέξει δεν έχουν σημασία εδώ. Δε νομίζω ότι η λύση είναι να υποδείξουμε σε κάποιον ποιον browser να χρησιμοποιεί, ειδικά από τη στιγμή που το ProZ.com δεν έχει βγάλει καμιά ανακοίνωση που να λέει ότι "ΙΕ is the only broswer supported".

Τώρα όσον αφορά το tinyurl: έχω παρατηρήσει ότι αρκετοί από μας έχουν αρχίσει να το χρησιμοποιούν, και χαίρομαι γι'αυτό. Αυτοί όμως που δε θέλουν να το κάνουν δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Ελπίζω βέβαια ότι από τη στιγμή που ξέρουν ότι υπάρχουν άτομα που χρησιμοποιούν άλλους browsers και δυσκολεύονται, να κάνουν μια προσπάθεια και να το χρησιμοποιήσουν. Αλλά επαναλαμβάνω, δεν είναι υποχρεωμένοι.

Να πω και κάτι σχετικά με τους θεόρατους συνδέσμους; Εμένα προσωπικά δε με πολυβοηθάνε ως reference γιατί συνήθως παραπέμπουν στο γκούγλι, στη σελίδα με όλα τα αποτελέσματα της έρευνάς μας. Προτιμώ να δω μια-δυο αξιόπιστες ιστοσελίδες όπου αναφέρεται ο όρος που ψάχνω, παρά ένα κατεβατό που δεν ξέρω αν θα πρέπει να εμπιστευτώ όλα τα links που περιέχει ή μόνο κανα δυο. Επίσης όταν βλέπω αυτή τη σελίδα αναρωτιέμαι (όχι πάντα, αλλά έχει τύχει): αυτός που μου το δίνει έκανε τον κόπο να ελέγξει τους συνδέσμους που εμφανίζονται εκεί, ή απλώς έβαλε τους όρους στο γκούγλι, πάτησε το Search και μου δίνει απλώς το λινκ για να ψάξω εγώ περισσότερο; Ή μου δείχνει απλώς ότι ο όρος εμφανίζεται σε πολλές ιστοσελίδες και άρα χρησιμοποιείται συχνά; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι άλλοτε αυτές οι παραπομπές βοηθάνε κι άλλοτε όχι.
Βγήκα όμως απ'το θέμα, γιατί το πρόβλημα έχει να κάνει με το "πώς" να παραθέτουμε αυτούς συνδέσμους και όχι "αν" θα πρέπει να τους παραθέτουμε.
Η δική μου πρόταση είναι ότι απ'τη στιγμή που υπάρχει αυτό το πρόβλημα, όσοι μπορούν ας χρησιμοποιούν το tinyurl. Αυτοί που δεν μπορούν / δεν προλαβαίνουν / δε θέλουν, ε δεν πειράζει, τι να κάνουμε, η βοήθειά τους είναι πολύτιμη, οπότε καλύτερα να απαντάνε χωρίς tinyurl παρά να μην απαντάνε. Έτσι δεν είναι;

ΜαρίαΣυμφωνώ μέχρι τελείας με την Μαρία, την Βίκυ και την Βαλεντίνη και προσθέτω ότι εγώ χρησιμοποιώ ΙΕ 6.0 με "float off" και παιδεύομαι με τα links-μακρυνάρια σε σημείο που πολλές φορές, μπορεί να είναι σωστή η απάντηση, αλλά δεν μπορών να χάνω χρόνο μετακινώντας τη σελίδα για να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω. Σέβομαι τον απαντώντα όσο με σέβεται και αυτός... αν, δώσω agree σε άλλη απάντηση επειδή με παιδεύουν τα μακρυνάρια και κάνω λάθος ευθύνεται τόσο αυτός όσο και εγώ γι' αυτό. Τελικά, πιστεύω ότι είναι προσωπικό θέμα του καθενός πως αντιμετωπίζει τους υπόλοιπους, αλλά λίγος σεβασμός σε αυτά που ενοχλούν κάποιους (έστω και την μειοψηφία) δεν θα έβλαπτε κανέναν μας.

Επίσης, το tinyurl εμένα δεν με χαιρέτησε... μήπως πρέπει να παρεξηγηθώ;;...icon_smile.gif)

Αυτά από μένα και Καλό Πάσχα / Ανάσταση σε όλους με υγεία που τόσο την στερούμαι εγώ αυτή την εποχή... είναι το πολυτιμότερο δώρο...


 

Vicky Papaprodromou  Identity Verified
Greece
Local time: 15:45
Member (2004)
English to Greek
+ ...
Kίνδυνοι Διαδικτύου και μεγάλες σελίδες απαντήσεων στα Kudoz Apr 26, 2005

Καλησπέρα σε όλους.

Διάβασα πολύ προσεκτικά όσα είπατε όλοι από χθες και καταλήγω στην εξής πρόταση:

Όσοι χρησιμοποιούμε μεγάλα links από το Google κυρίως (με ομαδοποιημένα αποτελέσματα), νομίζω πως μπορούμε να δώσουμε μέσα σε εισαγωγικά τη λέξη ή φράση που μας έδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς να παραθέτουμε το link.

Νομίζω πως έτσι γίνεται η ζωή όλων μας ευκολότερη και λιγότερο επικίνδυνη και όποιος θέλει να δει αν η φράση/λέξη είναι ταχυκίνητη δεν έχει παρά να την κοιτάξει μόνος του στο Google και να δει τη συχνότητα εμφάνισής της για να πειστεί.

Προσωπικά, έχω επίσης πολλαπλά anti-virus/adware/spyware και firewalls και δεν είχα alert για πρόβλημα με το TinyURL αλλά δεν έχει καμία σημασία κι ούτε αμφισβητώ πως κάποιοι άλλοι συνάδελφοι αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Επίσης συμφωνώ με την Μαρία πως τα ομαδοποιημένα λήμματα του Google δεν είναι η αποκλειστική απόδειξη ορθότητας της προτεινόμενης απάντησης αλλά ούτε αυτό έχει σημασία και δεν αμφισβητώ το σκεπτικό όσων τα χρησιμοποιούν.

Επίσης, συμφωνώ με όλους για το θέμα ανεξαρτησίας και ελεύθερης επιλογής προγραμμάτων και κινήσεων κατ' άτομο αλλά... με ένα μεγάλο ΑΛΛΑ... όταν συμμετέχουμε σε μια οργανωμένη κοινότητα και μάλιστα μεγάλη όπως το Proz, δεν χρειάζεται μόνον απόλυτη πειθαρχία σε κανόνες και κανονισμούς αλλά και καλή διάθεση ώστε η ζωή όλων μας να γίνεται πιο ευχάριστη και η χρήση του site πιο εύκολη και "ψυχαγωγική".

Εξ ιδιοσυγκρασίας είμαι πολύ εναντίον των κανόνων και ομολογώ πως συχνά δεν τους ακολουθώ αβίαστα (από μέσα μου) και όχι μόνον εδώ. Με λίγα λόγια σιχαίνομαι να μου λένε τι να κάνω και να με βάζουν σε καλούπια. Όμως αυτό είναι προσωπικό μου πρόβλημα κι όσο ζω σε οργανωμένη κοινωνία και δεν προτίθεμαι ακόμη να πάρω τα βουνά, η ελευθερία μου τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία ή έστω η επιθυμία των άλλων (όταν είναι εύλογη).

Λυπάμαι, λοιπόν, όταν ακούω πως ενώ κάποιοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα ανάγνωσης των απαντήσεων και κουράζονται και μας το λένε (έστω κι ένας αν ήταν αυτός που είχε πρόβλημα με τις πλατιές σελίδες απαντήσεων, θα άξιζε τον κόπο ως συνάδελφος και συνάνθρωπος να τον λάβουμε υπόψη), εμείς λέμε πως αφού κανένας κανόνας δεν μας το επιβάλλει, άρα μπορούμε και να μην δώσουμε σημασία.

Δηλαδή η διαχωριστική γραμμή για να νοιαστούμε για τους άλλους ή όχι έχει το μέγεθος ενός βούρδουλα; Πολύ περίεργο, γιατί πίστευα πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα γράμματα και τις λέξεις, σαν τους περισσότερους από εμάς, είναι πιο ανοιχτοί σε ιδέες, προτάσεις, ανησυχίες και συναισθήματα και δεν κωφεύουν μπροστά στις εκκλήσεις των άλλων για καλύτερες συνθήκες σε διάφορες εκφάνσεις της δουλειάς μας. Κι όταν λέω "κωφεύουμε" δεν εννοώ και καλά τη χρήση του TinyURL, η οποία εναλλακτικά προτάθηκε. Εννοώ πως αντί να βάλουμε κάτω το "τσερβέλο" και να σκεφτούμε άλλες πρακτικές λύσεις, στρουθοκαμηλίζουμε πίσω από ύπαρξη ή ανυπαρξία κανόνων του Proz και εμμονή στη δική μας άποψη, λες και όλοι οι υπόλοιποι δεν ξέρουν τι λένε ή είναι υπερβολικοί. Μάλλον λάθος πίστευα αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει στη ζωή μου και όπως λέει κι η παροιμία ποτέ δεν είναι αργά να αναθεωρήσω τις απόψεις μου περί ανθρώπων και γραμμάτων...

Καλό βράδυ από τη "βαθιά νυχτωμένη" Θεσσαλονίκη (10:56 η ώρα).:-)

Βίκυ
[Edited at 2005-04-26 18:46]

[Edited at 2005-04-26 19:58]

[Edited at 2005-04-26 20:00]


 

Elena Petelos  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 13:45
English to Greek
+ ...
:-) :-) Apr 26, 2005

Καλησπέρα Νάντια ,
περαστικά για ό,τι κι αν συμβαίνει και Χρόνια Πολλά με τις καλύτερες ευχές για τη γιορτή σου. Καλή Ανάσταση.

To feed του proz είναι συμβατό με τον IE, ειδικά τον 6.0 και δεν ξέρω βέβαια τις ρυθμίσεις σου, αλλά ευχαρίστως να σε βοηθήσω ή και το technical support αν προτιμάς, μια και δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται πρόβλημα σε καμία σελίδα.

Η ψηφοφορία είναι θέμα προσωπικό, όλα τα κριτήρια υποθέτω υποκειμενικά. Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου, λίγος σεβασμός και ευγένεια δεν βλάπτει, ειδικά όταν απευθυνόμαστε σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, ή αγνώστους, ή ανθρώπους που σε καμία περίπτωση δεν είναι φίλοι μας, ειδικά σε επαγγελματικό forum.icon_smile.gif

Vicky Papadromou wrote:
.......
Εξ ιδιοσυγκρασίας είμαι πολύ εναντίον των κανόνων και ομολογώ πως συχνά δεν τους ακολουθώ αβίαστα (από μέσα μου) και όχι μόνον εδώ. Με λίγα λόγια σιχαίνομαι να μου λένε τι να κάνω και να με βάζουν σε καλούπια.

Επίσης, συμφωνώ με όλους για το θέμα ανεξαρτησίας και ελεύθερης επιλογής προγραμμάτων και κινήσεων κατ' άτομο αλλά... με ένα μεγάλο ΑΛΛΑ... όταν συμμετέχουμε σε μια οργανωμένη κοινότητα και μάλιστα μεγάλη όπως το Proz, δεν χρειάζεται μόνον απόλυτη πειθαρχία σε κανόνες και κανονισμούς αλλά και καλή διάθεση ώστε η ζωή όλων μας να γίνεται πιο ευχάριστη και η χρήση του site πιο εύκολη και "ψυχαγωγική".

Καλησπέρα Βίκυ,

Δεν αντιλαμβάνομαι σε ποιους κανόνες αναφέρεσαι, σίγουρα οι κανόνες kudoz δεν αναφέρονται στην εμφάνιση μια σελίδας, αλλά σίγουρα έχεις δίκιο χρειάζεται πολύ καλή διάθεση.

icon_smile.gificon_smile.gif
Για το ψυχαγωγική δεν είμαι σίγουρη ότι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος συμμετοχής όλων μας, αλλά γιατί όχι και ψυχαγωγική για κάποιους από μας.

Αφού τόσοι συνάδελφοι εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη σμίκρυνση συνδέσμων, ενδέχεται επιμένοντας να τους καταπιέσουμε κατάτι.


Με το ίδιο σκεπτικό μπορούμε να γράψουμε, παρακαλώ μόνο συνδέσμους από σοβαρά sites. icon_smile.gifΓιατί δεν γράφεις μια παράκληση στο technical support, σίγουρα με την πληθώρα των νέων browsers θα τους ενδιαφέρει το θέμα και ουσιαστικά, τεχνικό θέμα αποτελεί, μια και ο τρόπος που εμφανίζεται μια ερώτηση (και οι απαντήσεις) ή μια οποιαδήποτε σελίδα, είναι αποτέλεσμα των "πληροφοριών" που δίνει το ίδιο το proz, στον εκάστοτε browser.

Vicky Papadromou wrote:
Δηλαδή η διαχωριστική γραμμή για να νοιαστούμε για τους άλλους ή όχι έχει το μέγεθος ενός βούρδουλα; Πολύ περίεργο, γιατί πίστευα πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα γράμματα και τις λέξεις, σαν τους περισσότερους από εμάς, είναι πιο ανοιχτοί σε ιδέες, προτάσεις, ανησυχίες και συναισθήματα και δεν κωφεύουν μπροστά στις εκκλήσεις των άλλων για καλύτερες συνθήκες σε διάφορες εκφάνσεις της δουλειάς μας.

Εννοώ πως αντί να βάλουμε κάτω το "τσερβέλο" και να σκεφτούμε άλλες πρακτικές λύσεις, στρουθοκαμηλίζουμε πίσω από ύπαρξη ή ανυπαρξία κανόνων του ProZ.com και εμμονή στη δική μας άποψη,


Μα ναι, γιατί αυτό λοιπόν το να γράψεις στο technical support μάλλον είναι καλή ιδέα. Βέβαια και το firefox (Blake Ross is for spreading, but I am sure he would help) και το mozilla έχουν σχετικά forums επίσης.
Όσο για τις αναφορές σε συνθήκες εργασίες, δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω τι θες να πεις. Δηλαδή αν κάποιος δίνει reference pdf σε απάντηση kudoz και αργεί να ανοίξει σε όσους δεν έχουν XP και broadband, αυτό επηρεάζει τις συνθήκες εργασίας του;
Σχετικά με εμμονές, έχεις δίκιο, το σωστό είναι να εξετάζουμε όλες τις απόψεις.
Απάντησε νομίζω κάποιος άλλος συνάδελφος "δεν ΘΕΛΩ να γεμίζω τον υπολογιστή μου με ένα σωρό αηδίες", δεν θέλει, τέλος. Είτε επειδή έχει ανησυχίες, είτε επειδή δεν προτίθεται να διαθέσει το χρόνο, δεν είναι νομίζω σωστό να επιμένουμε. Η πρακτική λύση δεν είναι απαραίτητα να μας εξυπηρετήσει κάποιος άσχετος με το τεχνικό μας πρόβλημα, αλλά ο πλέον αρμόδιος, δηλαδή το....
technical support.icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif
Ο όποιος άλλος συνάδελφος ενδέχεται να μας ακούει, αλλά να έχει τους λόγους του, όποιοι και αν είναι αυτοί. Κατά τον ίδιο τρόπο, ενδέχεται να εξηγούμε σε κάποιον γιατί δεν είναι δυνατόν να τον εξυπηρετήσουμε, να μας ακούει μεν, αλλά να επιμένει γιατί πραγματικά αντιμετωπίζει πρόβλημα. Επίσης, όταν κάνει κάποιος τα παράπονα του, ή τις παρακλήσεις του -ο ορισμός της παράκλησης προϋποθέτει ανάλογο ύφος- το ότι θα τα κάνει με ευγενικό τρόπο, όπως πολύ σωστά λέει η Νάντια, είναι ευνόητο, μια και περιμένει από τον οποιονδήποτε συνάδελφο να ανταποκριθεί στις όποιες παρακλήσεις.
icon_smile.gificon_smile.gif

[Edited at 2005-04-26 22:41]


 
Pages in topic:   [1 2] >


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Resource / Issue: tinyurl και οι ιστοσελίδες "τέρατα"

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search