Pages in topic:   [1 2 3 4 5 6] >
Fordítási díjak
Thread poster: Péter Tófalvi

P√©ter T√≥falvi  Identity Verified
Hungary
Local time: 15:27
English to Hungarian
+ ...
Jun 16, 2003

Ezt a holland fórumban találtam:

I just came across this in some work I was doing, and found the following information. It shows what the State of Wisconsin Dept. of Workforce Development is contracted to pay their translation agency of first choice(Allegro translations) for English > Dutch translations.

JOB CHARGE
DOCUMENT SIZE (# of English words)...Delivery Time...TRANSLATION PRICE PER WORD

5000....15 days....$0.26


I just thought that this information might be of interest to some of you out there, especially at a time when offers of large jobs at $.02-$.04/ word are showing up in our email inboxes almost daily.
I personally don't do English -> Dutch, but I think that the cost of English -> Dutch and Dutch -> English translations are very closely related.

For what it is worth, they are paying agencies $.30-$.39/word for Hmong translations with 5-15 day deadlines, and I know a whole slew of Hmong translators around here who work for $.06-.07/word, get paid $.02 for proofing, and the agency walks away with $.21-.31/ word. (and frankly, the State is not likely to come back demanding frequent changes, or be late on payment, etc.)


Direct link
 

Andras Szivak
Local time: 15:27
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
Saj√°t tapasztalatok Jun 16, 2003

Amikor 6 vagy 7 √©vvel ezelŇĎtt Toront√≥ban t√∂lt√∂ttem egy p√°r h√≥napot, v√©gigj√°rtam az ottani irod√°kat t√°j√©koz√≥d√°s c√©lj√°b√≥l. Besz√©ltem szem√©lyesen is t√∂bb ford√≠t√≥val. Akkor ott az √°tlagos norm√°l ford√≠t√°si d√≠j 0.20 USD (nem kanadai Doll√°r) volt, m√©ghozz√° ford√≠t√≥i vizsg√°val nem rendelkezŇĎ ford√≠t√≥k eset√©n. A hites ford√≠t√≥k ennek a k√©tszeres√©t is megkapt√°k. Igen, ott ilyen √°rak vannak. Ezt fontos tudatos√≠tani √©s min√©l sz√©lesebb k√∂rben elterjeszteni itthon is, hogy ne vehessenek minket palira. Pl. id√©n h√≠rdetett meg egy magyar iroda, itt, a Prozon is, egy Amerik√°ban v√©gzendŇĎ nagy ford√≠t√°si projektet. A pr√≥baford√≠t√°somat megfelelŇĎnek tal√°lt√°k, az √°raj√°nlatomra viszont az iroda vezetŇĎje felh√°borodott hang√ļ e-maillel v√°laszolt, mondv√°n, hol √©lek √©n, ŇĎ k√∂rbeutazta a vil√°got, de ilyen √°rakkal sehol sem tal√°lkozott. H√°t itt most megism√©tlem, igen is vannak! Nem az √ļjjamb√≥l szoptam, nem valakitŇĎl hallottam, hanem saj√°t magam a helysz√≠nen gyŇĎzŇĎdtem meg r√≥la. Olyannyira, hogy az ott kapott p√°r kisebb munka majdnem fedezte a f√©l√©ves ottani √©tkez√©si k√∂lts√©geinket (2 szem√©lyre). Nem szabad bedŇĎlni teh√°t az olyan sz√∂vegeknek, hogy "...h√°t, az a tud√°s m√°r nem √©r annyit, mert most m√°r j√≥val t√∂bben tudnak angolul, √©s ha t√∂bben tudnaak valamit, akkor az m√°r kevesebbet √©r...". Ez egy maszlag.

Direct link
 

P√©ter T√≥falvi  Identity Verified
Hungary
Local time: 15:27
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Igen, de Jun 16, 2003

Andr√°s, ez √≠gy van, de √©n azt tapasztalom, hogy itthon nem lehet nyugati √°rakon dolgozni. L√©nyeg√©ben k√©t √°r van: egy az itthoni √ľgyfeleknek, √©s egy a nyugatiaknak.

√Čn √©pp most fejeztem be egy kb. 150 oldalas munk√°t, magyar mŇĪszaki sz√∂veget ford√≠tottam angolra, r√©gi √ľgyf√©lnek.

Az elsŇĎ √°raj√°nlatom 2 Ft./kar. ford√≠t√°s, √©s 1 Ft./kar. lektor√°l√°s volt.

Nem fogadt√°k el ezt, ink√°bb azt mondt√°k, hogy nem k√©rik a lektor√°l√°st, majd √°tn√©zik ŇĎk. Mivel nem b√≠ztam az ŇĎ nyelvi tud√°sukban, √©s j√≥ munk√°t szeretek v√©gezni, "saj√°t k√∂lts√©gen" √°tn√©zettem az anyagot anyanyelvi lektorral (van egy rendes kolleg√°m, akivel m√°r r√©g egy√ľtt dolgozom, √©s a st√≠lusellenŇĎrz√©st, teh√°t nem √∂sszevet√©s az eredeti sz√∂veggel!, nekem olcs√≥n megcsin√°lja), √≠gy az √©n r√©szem 1,50 Ft./kar. lett.

Ez átszámolva kb. 0,06 euró/szó.


Direct link
 

Andras Szivak
Local time: 15:27
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
OK Jun 16, 2003

Igazad van, P√©ter. Persze, hogy itthon nem lehet mindenkin√©lnyugati √°rakat el√©rni (b√°r nekem van 4 Ft/karakteres megrendelŇĎm is). Az elŇĎbbi hozz√°sz√≥l√°somat csakis az√©rt √≠rtam le, hogy ezzel is cs√∂kkentsem a val√≥sz√≠nŇĪs√©g√©t annak, hogy fiatal, j√≥ k√©pess√©gŇĪ, de t√°j√©kozatlan koll√©g√°ink bag√≥√©rt v√°llaljanak munk√°t. Ha nem j√°rtam volna Kanad√°ban, akkor tal√°n magam is elbizonytalanodtam volna, olyan vehemensen √°ll√≠totta az illetŇĎ √ļr, hogy New Yorkban 0,06 USD/sz√≥ az √°tlag√°r. J√≥ nagy hazugs√°g! M√©g egyszer teh√°t a val√≥di 6 √©vvel ezelŇĎtti (kanadai √©s nem amerikai) √°r (nehogy valakiben a 0,06 r√∂gzŇĎdj√∂n):
0,20-0,40 USD/szó !!!!!!! (és azóta ott is volt infláció!!!!!!


Direct link
 

Katalin Horv√°th McClure  Identity Verified
United States
Local time: 09:27
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
Jelenlegi tapasztalat Jun 16, 2003

Jelenleg a norm√°lis tarifa legink√°bb USD 0.12-0.15/sz√≥, t√©m√°t√≥l f√ľggően. S√ľrgőss√©gi fel√°r, csak nyomtatott form√°ban l√©tező anyag fel√°ra, k√ľl√∂nleges formatt√°l√°s fel√°ra l√©tezik. Ilyenkor kij√∂n USD 0.18 vagy t√∂bb is, de ez ritk√°bb. Nagyon sp√©ci sz√∂veg, pl. t√∂rv√©nyek sz√∂vege, ilyesmi az persze √°ltal√°ban t√∂bb.
A fenti ár közvetlen kuncsaft és fordítóiroda esetében is hasonló (a közvetlen kuncsaftok azért legtöbbször jobban fizetnek, mint az irodák).
TRADOS haszn√°lata eset√©n az egyez√©sek szerinti l√©pcsőzetes fizet√©s √°ltal√°nosan elterjedt.
Országok, ahol ez érvényes: USA, Japán, Olaszország, Franciaország, UK - legalábbis nekem ezekkel volt/van munkakapcsolatom.
Ezek az árak nagyjából igazak mind a három nyelvre, amiben dolgozom.
Minimum díj is általánosan elterjedt, amikor a nagyon rövid (1 oldal vagy kevesebb) szövegért nem a szavak száma szerint számlázunk, hanem egy fix díjat, én általában USD 50 alatt nem állok szóba senkivel. (Kivételt képezhetnek jótékonységi szervezetek, személyes kapcsolatok, stb.)

Vannak persze irod√°k (vagy akik annak nevezik magukat), akik direkt megpr√≥b√°lj√°k lenyomni az √°rakat, √©s az Internet ebben seg√≠t, főleg, hogy f√∂ldrajzilag k√ľl√∂nb√∂ző helyeken nagyon elt√©rőek az √°rak. (De ezt m√°r t√∂bbsz√∂r kit√°rgyaltuk.)


Direct link
 

Andras Szivak
Local time: 15:27
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
Tárgyaljuk ki minél többször Jun 17, 2003

Minél többször tárgyaljuk ki, annál kevesebbeket csaphatnak be információhiány miatt. Ha legközelebb meghírdetnek egy amerikai állást, már nem biztos, hogy találnak olyan marhát, aki elvállalja 0,04 USD/szó áron és még ezt is jutalomnak tekinti.

Direct link
 

Ivan Frankovics  Identity Verified
Hungary
Local time: 15:27
English to Hungarian
+ ...
Az amerikai munka Jun 17, 2003

En szemelyesen ismerem a sracot aki a "Gamaxnak" dolgozott kinnt Amerikaban. Nem tudom, hogy egy munkarol beszelunk e Andrassal.
Nos, o azert maskent fogta fel (persze meg fiatal, nincsenek gyerekek, csalad stb).
Ugyan vele szemelyesen nem talalkoztam azota, de nem hallottam semmi rosszat a kiruccanasrol.
Azt sem tudom mennyit keresett, talan nem is mindig ez a lenyeg.
De biztosan tobbet keresett es tett felre az alatt az 1-3 honap alatt mint amenniyt kezdo kozgaszdaszkent pl. Pecsen megkeresett volna (0,5-1 eves munkakereses utan).
Udv,
Ivan

Balazs, javits ki nyugodtan, ha nem igy van:-)


Direct link
 

P√©ter T√≥falvi  Identity Verified
Hungary
Local time: 15:27
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Aha, szóval megvan Jun 17, 2003

√Čn is jelentkeztem arra a bizonyos √°ll√°sra. A c√©gvezetŇĎvel mindj√°rt volt egy kis vit√°m, amelyben term√©szetesen (ahogy lenni szokott) nem teljesen volt igazam, de a st√≠lus val√≥ban azt √©rz√©keltette, hogy "√Ėr√ľlj, te szerencs√©tlen, hogy kik√ľld√ľnk az √ćg√©ret F√∂ldj√©re".
Ut√≥lag visszal√©ptem, h√°l' istennek, mert az√≥ta sz√©pen alakultak ford√≠t√°si √©s √ľzleti √ľgyeim, √≠gy felesleges lett volna idegenben g√ľrc√∂lni f√©l √©vet.


Direct link
 

Andras Szivak
Local time: 15:27
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
Biztos nem volt rossz Jun 17, 2003

Csak n√©gyszer vagy √∂tsz√∂r annyit tehetett volna f√©lre, √ļgy, hogy a k√∂zvet√≠tŇĎnek is megmaradt volna a tisztess√©ges haszna. A Gamax egy iroda? Sose hallottam...

Direct link
 

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 15:27
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
Gamax Jun 17, 2003

Igen, a Gamax egy c√©g, b√°r fŇĎ profiljuk nem ford√≠t√°s, hanem √°ltal√°ban az informatika. A HVG-ben rendszeresen hirdetnek, onnan is lehet r√≥luk tudni.
Egy√©bk√©nt a k√©rd√©ses munk√°ra √©n is jelentkeztem, de t√ļl magasnak tal√°lt√°k a k√≠n√°lt √°rat. Az √°rat egy√©bk√©nt k√©t elv alapj√°n sz√°moltam ki: (a) nekem meg√©rje, vagyis legal√°bb annyit keressek, mint itthon + kompenz√°l√°s a p√°romt√≥l √©s megszokott √©letvitelemtŇĎl val√≥ t√°voll√©t√©rt, (b) az USA-ban ilyen t√≠pus√ļ munk√°ra √©rv√©nyes √°rsz√≠nvonal.


Direct link
 

P√©ter T√≥falvi  Identity Verified
Hungary
Local time: 15:27
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Ha nem vagyok t√ļl ind√≠szkert? Jun 17, 2003

√Čn azt mondtam nekik, hogy havi nett√≥ 2000$.
Sztem ez nem sok... bár lehet, hogy beképzelt vagyok


Direct link
 

Andras Szivak
Local time: 15:27
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
A kompenzáció Jun 17, 2003

Csab√°nak igaza van. Utazzon b√°r az ember a vil√°g legszebb pontj√°ra, manaps√°g minden szolg√°lati √ļt megterhelŇĎ, ami√©rt j√°r plusz fel√°r. (Az√©rt √≠rtam, hogy manaps√°g, mert a KGST alatt bizony j√≥ p√°rszor j√°rtam az NDK-ban m√©rn√∂kk√©nt √©s tolm√°csk√©nt is. H√°t azok az utak t√©nyleg jutalom√ľd√ľl√©sek voltak. Ott mindj√°rt p√≥tolt√°k is, m√©ghozz√° j√≥ minŇĎs√©gben, ha valaki nagyon szenvedett volna, ami√©rt elszak√≠tott√°k a p√°rj√°t√≥l!). De ma m√°s idŇĎket √©l√ľnk. Nagyon j√≥, hogy ez is elhangzott itt. Rem√©lem, min√©l t√∂bben olvass√°k ezt a rovatot √©s akkor a j√∂vŇĎben majd kevesebben dŇĎlnek be az "√Ėr√ľlj, te szerencs√©tlen, hogy kik√ľld√ľnk az √ćg√©ret F√∂ldj√©re" st√≠lusnak, mint a Gamax(???)-n√°l (Ez nem egy rajzfilmfigura?).

Direct link
 

Katalin Horv√°th McClure  Identity Verified
United States
Local time: 09:27
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
Az érem két oldala Jun 17, 2003

Szerintem a dolognak két oldala van, amelyek elég ellentmondóak.
√Čn az USA-ban √©lek, √≠gy tal√°n egy kicsit m√°s a n√©zőpontom az "import√°lt olcs√≥ munkaerővel" kapcsolatosn.
Amikor itt az USA-ban van egy munka, azt el lehet ugye v√©geztetni az itteni √°rakon, meg manaps√°g a nagyszerű globaliz√°l√≥d√°s eredm√©nyek√©nt lehet import√°lni olcs√≥ munkaerőt.
Lehet csak a munk√°t kiadni k√ľlf√∂ldre, ez jogilag, p√©nz√ľgyileg, v√≠zum szempontj√°b√≥l egyszerűbb. Sok munka v√°ndorol √≠gy Indi√°ba, meg Kelet-Eur√≥p√°ba is.
Amikor a munka jellege megk√≠v√°nja, hogy a dolgoz√≥ a helysz√≠nen legyen, akkor mennek ki a "rabszolgapiacra", √©s valamilyen m√≥don behozz√°k a munkaerőt. Ez lehet leg√°lis vagy "egy√©b" m√≥d is. Leg√°lis esetben a dolgoz√≥nak munkav√°llal√≥ v√≠zumot kell biztos√≠tani. Az amerikai c√©geknek nem egyszerű munkav√°llal√≥ v√≠zumot szponzor√°lniuk, elősz√∂r is bizony√≠taniuk kell, hogy a munk√°ra nincs megfelelő amerikai √°llampolg√°r, √©s a szponzor√°land√≥ szem√©lynek meg kell hogy legyen a megfelelő iskolai v√©gzetts√©ge (amit hitelesen ford√≠tott √©s igazolt pap√≠rokkal kell bizony√≠tani) √©s a megfelelő orsz√°gb√≥l kell, hogy j√∂jj√∂n, stb, stb. Vannak "feketelist√°s" orsz√°gok. Ha minden megfelel, akkor is h√≥napokba telhet a proced√ļra, ez√©rt ezt nem szokt√°k v√©gigj√°tszani.
M√°sik m√≥dszer az, hogy leszerződnek egy c√©ggel, √°ltal√°ban a c√©lorsz√°gban (lehet az munkak√∂zvet√≠tő, ford√≠t√≥iroda, vagy √©ppen szoftverc√©g), √©s √≠gy √°th√°r√≠tj√°k a munkav√°llal√°si enged√©llyel kapcsolatos felelőss√©get r√°juk. A k√∂zvet√≠tőnek √°ltal√°ban m√©g bonyolultabb munkav√°llal√≥ v√≠zumot szereznie, ez√©rt esetleg turista/l√°togat√≥ v√≠zummal kik√ľldi az illetőt, ami igaz√°b√≥l nem teljesen leg√°lis, de ha az illető nem kap fizet√©st az USA-ban, akkor nem nagyon csapnak a kez√ľkre. A megb√≠z√≥ c√©g a k√∂zvet√≠tőnek fizet, a dolgoz√≥ pedig hazautaz√°s ut√°n otthon kapja meg a l√≥v√©t.
Ebben az esetben nem √°rt azt tudni, hogy az egy√©n bizony kock√°ztat, mert ha belek√∂tnek ebbe a f√©lig fekete munkav√©gz√©sbe, akkor nemcsak hogy azon nyomban kiebrudalj√°k az orsz√°gb√≥l, de √©vekre, vagy esetleg √∂r√∂kre megvonj√°k a v√≠zum lehetős√©g√©t. √ögyhogy lehet, hogy buli a 4 centes munka, főleg ha az ember csak a McDonalds 99 centes hamburger√©n √©l √©s lerobbant helyen alszik (meg lehet tenni, főleg, ha m√©g √©l az emberben a di√°kszellem, √©n is utaztam √≠gy), nem fizet sem ad√≥t, sem TB-t itt az USA-ban, √©s a f√©lretett p√©nzt hazaviszi, de az√©rt nem √°rt √≥vatosnak lenni.
A mi szempontunkb√≥l (m√°rmint helyi munkav√°llal√≥k) ez az eg√©sz persze bosszant√≥, mert az √°rakat egy√©rtelműen lefel√© nyomja ez a jelens√©g. A magyar munkav√°llal√≥ szempontj√°b√≥l ez val√≥sz√≠nűleg √©deskeveset sz√°m√≠t, hiszen ő megtal√°lta a sz√°m√≠t√°s√°t. A "sz√°m√≠t√°sa" az persze r√∂vid t√°v√ļ egy√©ni √©rdek, hossz√ļ t√°von gondolkozva nem j√≥ ez sem neki, sem a t√∂bbieknek.
Mindezek ellen√©re MEG√ČRTEM azokat, akik v√©g√ľlis elv√°llalj√°k az ilyen munk√°kat, sajnos a gazdas√°gi helyzet olyan, ahogyan Iv√°n is jelezte, hogy az ilyen "bulik" j√≥l hangzanak az √°ll√°s n√©lk√ľli fiataloknak.

Ez egy ellentmond√°sos helyzet, √©s am√≠g a gazdas√°gi k√ľl√∂nbs√©gek ilyen nagyok, addig sajnos nem sok minden fog v√°ltozni.

UFF...


Direct link
 

Andras Szivak
Local time: 15:27
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
Az érem Jun 18, 2003

Engem nem maga a t√©ny zavar, hogy illeg√°lisan munkaerŇĎt k√∂zvet√≠tenek k√ľlf√∂ldre √©s erre akad v√°llalkoz√≥. Ebben az esetben ugyanis nem Magyarorsz√°got √©ri a k√°r a kiesett k√∂zterhek miatt. Hanem a m√≥dszer: hazugs√°g, f√©lrevezet√©s, a jelentkezŇĎ f√∂l√©nyes kioktat√°sa (elv√©gre hideg, t√°rgyilagos hangnemben is lehetett volna k√∂z√∂lni, hogy uram, az √Ėn aj√°nlata nek√ľnk nem felel meg. Ehelyett - j√≥ magyar szok√°s szerint - hazudoznak, f√∂l√©nyeskednek, lekezelŇĎen b√°nnak az emberrel). Azzal sem √©rthetek egyet, hogy k√©th√≥napos munk√°t rossz sz√°ll√°sk√∂r√ľlm√©nyek mellett j√≥l lehet teljes√≠teni. √Čn is voltam ui. 3 h√≥napos ford√≠t√°si munk√°n k√ľlf√∂ld√∂n (√©s most komoly munk√°r√≥l, nem az NDK-r√≥l van sz√≥), a zaporozsjei (Ukrajna) atomerŇĎmŇĪben √©s bizony √°ll√≠thatom, hogy ha nem lett volna j√≥ a sz√°ll√°s (egy√°gyas szoba n√©gycsillagos sz√°llod√°ban), akkor egyszerŇĪen nem lehetett volna elv√©gezni a munk√°t. A di√°kos lelkesed√©s 1 h√©tig el√©g. Ha rosszak a k√∂r√ľlm√©nyek, idegen helyen ez hatv√°nyozottan jelentkezik. Ha rosszak a k√∂r√ľlm√©nyek, az elv√©gzett munka is olyan lesz, k√ľl√∂n√∂sen a v√©ge fel√©.

Direct link
 

Katalin Horv√°th McClure  Identity Verified
United States
Local time: 09:27
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
Néhány megjegyzés Jun 18, 2003

Andras Szivak wrote:

"Engem nem maga a t√©ny zavar, hogy illeg√°lisan munkaerŇĎt k√∂zvet√≠tenek k√ľlf√∂ldre √©s erre akad v√°llalkoz√≥. Ebben az esetben ugyanis nem Magyarorsz√°got √©ri a k√°r a kiesett k√∂zterhek miatt."


Az sem zavar, hogy √≠gy az itteni ford√≠t√°si d√≠jak is lefel√© mennek, √©s √≠gy lassan nem lesz majd mihez "felh√ļzni" a magyar b√©reket?

"Hanem a m√≥dszer: hazugs√°g, f√©lrevezet√©s, a jelentkezŇĎ f√∂l√©nyes kioktat√°sa (elv√©gre hideg, t√°rgyilagos hangnemben is lehetett volna k√∂z√∂lni, hogy uram, az √Ėn aj√°nlata nek√ľnk nem felel meg. Ehelyett - j√≥ magyar szok√°s szerint - hazudoznak, f√∂l√©nyeskednek, lekezelŇĎen b√°nnak az emberrel). Azzal sem √©rthetek egyet, hogy k√©th√≥napos munk√°t rossz sz√°ll√°sk√∂r√ľlm√©nyek mellett j√≥l lehet teljes√≠teni."


Ehhez csak annyit szeretnék tisztázásként hozzátenni, hogy NEM TUDOM, hogy a fent említett cég hogyan szervezte/szervezi az ilyen amerikai munkákat, nem rájuk vonatkoztatva írtam amit írtam, hanem általánosságban, mert sok ilyen van.

"√Čn is voltam ui. 3 h√≥napos ford√≠t√°si munk√°n k√ľlf√∂ld√∂n (√©s most komoly munk√°r√≥l, nem az NDK-r√≥l van sz√≥), a zaporozsjei (Ukrajna) atomerŇĎmŇĪben √©s bizony √°ll√≠thatom, hogy ha nem lett volna j√≥ a sz√°ll√°s (egy√°gyas szoba n√©gycsillagos sz√°llod√°ban), akkor egyszerŇĪen nem lehetett volna elv√©gezni a munk√°t. A di√°kos lelkesed√©s 1 h√©tig el√©g. Ha rosszak a k√∂r√ľlm√©nyek, idegen helyen ez hatv√°nyozottan jelentkezik. Ha rosszak a k√∂r√ľlm√©nyek, az elv√©gzett munka is olyan lesz, k√ľl√∂n√∂sen a v√©ge fel√©.


Ezzel tökéletesen egyetértek.
M√©g annyit hadd mondjak el, hogy a fent le√≠rt helyzetekben nemcsak a k√∂zvet√≠tő a hib√°s, bizony az eredeti amerikai megb√≠z√≥ is j√≥csk√°n ludas a dologban. Mivel olcs√≥n akar dolgoztatni (√©s ez az elsődleges, mindenek feletti szempont), ez√©rt folyamodik ehhez a j√°t√©khoz. Tudok olyan c√©gről, √©s nem kicsi, hanem nagy vil√°gc√©g, akik rendszeresen, minden tavasszal keresnek angol-magyar szoftver ford√≠t√°sra embert. Itt is felbukkant m√°r a hirdet√©s az id√©n is. (Az√©rt tudom, mert 3 √©ve rendszeresen felh√≠vnak, hogy nem gondoltam-e meg magamat, de sajnos k√∂tik az ebet a kar√≥hoz, m√°rmint hogy ott kell lenni a helysz√≠nen, √©s az √≥rad√≠j is el√©g alacsony. √Čn pedig egyelőre csak itthonr√≥l akarok dolgozni, az egy√©bk√©nt is alacsony aj√°nlott √≥rad√≠j meg azt√°n v√©gk√©pp vicc, ha k√∂zben gyerekvigy√°z√≥t kell fogadnom a k√∂l√∂k mell√©, am√≠g nekik dolgozom. )
√ćgy azt√°n gondolom, minden alkalommal valaki m√°s balekot tal√°lnak a munk√°ra: na el lehet k√©pzelni, hogy milyen lehet a v√©gterm√©k minős√©ge, ha rendszeresen m√°s emberek toldozz√°k-foldozz√°k a ford√≠t√°sokat.
Mivel rendszeresen l√°tom a hirdet√©seket erre a projektre, az√©rt tudom, hogy nincs fix ember√ľk, mert akkor nyilv√°n nem hirdetn√©nek. Gondolom, mindenkit csak egyszer lehet palira venni...


[Edited at 2003-06-18 19:12]


Direct link
 
Pages in topic:   [1 2 3 4 5 6] >


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Fordítási díjak

Advanced search


SDL Trados Studio 2017 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2017 helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »
SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search