Trados- és makró-problémák 2007-es (vagy 2003-as stb.) Office alatt
Thread poster: Péter Jutai

Péter Jutai  Identity Verified
Hungary
Local time: 14:46
English to Hungarian
+ ...
Nov 13, 2008

Kedves Kollégák!

Mivel igen sok kellemetlenségtől kímélt volna meg engem, ha a következőkről tudok, gondoltam, megírom ide, hátha másnak is lesznek (vagy vannak) hasonló problémái.

A gépemen együtt szerettem volna használni az Adobe Acrobat Professionalt, a Microsoft Office 2007-et és a Tradost. Az első gondot az jelentette, hogy a 2007-es Officeszal csak a legújabb Trados működik, de szerencsére ezt a honlapjukon írták, úgyhogy rögtön ezt a változatot telepítettem a rendelkezésre állók közül. A bővítményekbe (add-in) betettem a Trados8-at, ami beépült a Wordbe, és minden nagyszerűen működni látszott.

Azonban minden egyes indításnál kiírta a gép, hogy valamilyen makróhiba van, illetve hogy a Visual Basickel van valami gond. Miután háromszor -- különböző beállításokkal -- újratelepítettem az Office-t, és biztos, hogy minden létező dolgot feltelepítettem (előtte azért ki szoktam purgálni a szükségtelen dolgokat), a google-höz fordultam, és mindent elolvastam. A hibát egyetlen ember találta meg, fogalmam sincs, hogyan jött rá, mivel még csak hasonló problémamegoldással sem kísérletezett senki, ráadásul teljesen hihetetlen a hiba: az Adobe Acrobat valamilyen oknál fogva összeakad az Officeszal, és nem hagyja használni a makrókat, hiába van feltelepítve minden, ami szükséges a makrók kezeléséhez (és persze a Trados sem működik, mivel a bővítményekben hiába állítom be). A megoldás: letörölni az Acrobatot (legalábbis a 8-assal biztos ezt kell csinálni), majd az office-t is. Utána feltenni az Office-t és menni fognak a makrók. Ha utána visszatesszük az Acrobatot, a tanács adója szerint nem lesz baj. Mivel most nem kell nekem a program, még nem raktam vissza. És asszem, ha kelleni fog, inkább kérek valakitől egy régebbi verziót, ami kisebb és működik, mert a 8-assal amúgy is csak gondok voltak...

Remélem, nem hiába koptattam a billzetet és valakinek segíteni tudtam. Ha ezt előre tudom, egy napi szerencsétlenkedéstől kíméltem volna meg magamat.

Végül egy költői kérdés: a szeretve gyűlölt Microsoftnál nincsen egyetlen olyan számítógép sem, amin van egy Acrobat és egy Office? És akkor nem kellene talán a hibáról tajékoztatni a felhasználókat??


Direct link Reply with quote
 

Erzsébet Czopyk  Identity Verified
Hungary
Local time: 14:46
Member (2006)
Russian to Hungarian
+ ...
nálunk is (azazhogy se) Nov 13, 2008

Kedves Péter, meg se próbáld visszatenni! Szegény Adrienn, a kínais kolléganőnk gépe halt le így, úgy a hatvanadik oldal táján egy nagy kínai melóban, szegény sírt az idegességtől, aztán három okospasi rakta össze a gépét. Az enyémre már fel se tették, amit még nem tudok, az az Adobe egy ingyenes verzió vagy a fizetős???

Direct link Reply with quote
 

Katalin Horváth McClure  Identity Verified
United States
Local time: 09:46
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
Microsoft VB makró probléma - van rá megoldás Nov 14, 2008

http://support.microsoft.com/kb/952701/en-us

Ezt korábban tárgyalták egy másik fórumon is:
http://www.proz.com/forum/sdl_trados_support/70046-trados_workbench_2007_too_slow_in_office_2007-page3.html


Direct link Reply with quote
 

Péter Jutai  Identity Verified
Hungary
Local time: 14:46
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
hm Nov 14, 2008

Köszönöm a válaszokat. Nos, tettem egy próbát, mivel tegnap este vissza kellett raknom az Adobe Acrobatot is. Igaz, hogy ezúttal a 6-os verziót. Természetesen nem ingyenes, a komplett Acrobatnak csak fizetős változata van (kivéve, ha elkérem valakitől). És most tökéletesen működik minden. Tehát ez a sorrend és ezek a programok biztosan jók (trados 8, office 2007, acrobat 6).

Szegény kolléganődet nagyon sajnálom, de példájából okulva nekem marad is fent az Acrobat 6, mert a 8 elképesztő dolgokat csinált per se . Úgyhogy leirtottam a gépről, majd ősi szokás szerint sóval hintettem be a helyét.

Kedves Katalin: az Ön által belinkelt helyeknek nem sok köze van az én problémámhoz, mint ahogyan a fórumnak sem. Ráadásul nem magyarul van. A probléma nem a makrókkal volt és nem is a Visual Basickel, ez csak a tünet. A probléma kizárólag akkor jelentkezett, amikor az Acrobat 8 fent volt a gépen. Ez valószínűleg igen ritka gond lehet, azért csak egyetlen találat volt rá a google.ben. Remélem, hasonló probléma esetén most már a ProZ-t is megtalálja a kereső. És az is el tudja olvasni, aki nem tud angolul.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Trados- és makró-problémák 2007-es (vagy 2003-as stb.) Office alatt

Advanced search


SDL Trados Studio 2017 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2017 helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search