Off topic: Burillak Csabának! Fontos!
Thread poster: Katalin Szilárd

Katalin Szilárd  Identity Verified
Hungary
Local time: 17:51
Member (2006)
English to Hungarian
+ ...
Oct 17, 2003

Kedves Csaba!

2 napja 381 kb-os e-maileket kapok Tőled.
Szerintem vírusos a géped! Szerezz be egy jó antivírus software-t!
Írtam Neked egy e-mailt, remélve, hogy elolvasod, de semmi reakció. Ezért most itt próbálom tudtodra adni, hogy valószínűleg vírusos a géped!

Üdv,
Kati

[Edited at 2003-10-17 14:25]


 

Katalin Horváth McClure  Identity Verified
United States
Local time: 11:51
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
Nem biztos, hogy a Csaba gépe csinálja Oct 18, 2003

Creativity wrote:

Kedves Csaba!

2 napja 381 kb-os e-maileket kapok Tőled.
Szerintem vírusos a géped! Szerezz be egy jó antivírus software-t!


Ha ez az a vírus, amire gondolok, akkor nem biztos, hogy a Csaba gépe a vírusos. Amint megtalálom a pontos információt, felteszem ide (a Symantec vírus weblapja éppen döglődik, legalábbis nekem nem jön be) a lényeg, hogy ez a vírus emailekhez kapcsolja hozzá magát, és elküldi önmagát a gépen található email címekre, de úgy,hogy a feladó címének is véletlenszerűen választ ki címeket a gépen levő címjegyzékből.
Tehát, ha a Csaba email címe, meg a Tied is rajta volt azon a gépen, ami vírusos (ki tudja, kinek a gépe), akkor kaphattál egy csinos kis vírusos emailt ettől az ismeretlentől, úgy álcázva, mintha Csabától jött volna.

Na, közben feléledt a Symantec site, itt a további információ.
Először is, a technika, amiről fentebb írtam, az "email spoofing" névre hallgat.

"Email spoofing
W32.Sobig.F@mm uses a technique known as "spoofing," by which the worm randomly selects an address it finds on an infected computer. The worm uses this address as the "From" address when it performs its mass-mailing routine. Numerous cases have been reported in which users of uninfected computers received complaints that they sent an infected message to another individual.

For example, Linda Anderson is using a computer infected with W32.Sobig.F@mm. Linda is neither using an antivirus program nor has the current virus definitions. When W32.Sobig.F@mm performs its email routine, it finds the email address of Harold Logan. The worm inserts Harold's email address into the "From" portion of an infected message, which it then sends to Janet Bishop. Then, Janet contacts Harold and complains that he sent her an infected message; however, when Harold scans his computer, Norton AntiVirus does not find anything, because his computer is not infected."

Több vírus is van, amelyik így működik, például a W32.Klez és a W32Sobig.
Akit érdekel, itt még további információ található:

http://service1.symantec.com/SUPPORT/nav.nsf/d4578f66d8f00a0188256d4e006aaa94/49ed2750c625544088256bb3007baec0?OpenDocument&src=bar_sch_nam


[Edited at 2003-10-18 19:51]


 

Katalin Szilárd  Identity Verified
Hungary
Local time: 17:51
Member (2006)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Kedves Kati! Oct 18, 2003[Edited at 2003-10-19 17:09]


 

Katalin Szilárd  Identity Verified
Hungary
Local time: 17:51
Member (2006)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Katinak! Oct 19, 2003

Ezt az üzenetet már egyszer megírtam, nem tudom, miért nem jelent meg a fórumon...

Katinak köszönöm szépen a segítőkészségét!icon_smile.gif

Írtad, hogy vagy W32.Sobig.F@mm. vagy W32.Sobig.F@mm vírusokról van szó. A Symantec oldalt nagy nehezen sikerült megnyitnom, de a file méret alapján nem azok. Amiket én kaptam azok pont 381 kb-os e-mailek voltak, csatolmánnyal. Sajna olyan vírus enciklopédiával még nem találkoztam a neten, ahol nem a vírus nevére, hanem méretére lehet rákérdezeni. Így egyenlőre nem tudom melyik vírusfajtáról lehet szó.

A másik dolog, hogy azt ugyan nem tudhatom, hogy kinek lehet meg az én e-mail címem, de Burillak Csabával én még eddig nem leveleztem. Amikor megkaptam ez első ilyen 381 kb-os levelet, akkor a ProZ-n keresztül küldtem neki egy e-mailt, amiben feltettem a nagy kérdést: Te írtál nekem e-mailt? Nem kaptam rá választ, vagy inkább azt írom, nem a választ kaptam rá, hanem egy ugyanolyan 381 kb-os e-mailt, amit nem nyitottam meg.
Ebből gondolom, hogy Burillak Csabának vírusos (volt) a gépe.
Ezért írtam a fórumra, talán olvassa a fórum üzeneteit, vagy ha esetleg valaki személyesen ismeri, akkor tudatja vele, hogy volt valami gubanc az e-mailekkel.
[Edited at 2003-10-19 17:11]


 

Katalin Horváth McClure  Identity Verified
United States
Local time: 11:51
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
Pontosítás Oct 19, 2003

Creativity wrote:

Írtad, hogy vagy W32.Sobig.F@mm. vagy W32.Sobig.F@mm vírusokról van szó.


Nem ezt írtam. Azt írtam, hogy HA ezek valamelyikéről van szó, akkor email spoofing áldozata lehetsz, vagyis nem feltétlenül Csaba gépe küldte. Ezt az is megerősíti, hogy azt írod:

Burillak Csabával én még eddig nem leveleztem.


Az emialek hossza nem sokat jelent, ugyanis ezek a vírusok véletlenszerűen kiválasztanak egy fájlt a gépről és saját magukon kívül azt is az emailhez csatolják.
Lásd:
"W32.Klez.HŽmm spreads by sending itself as an attachment to e-mail addresses found in the Windows address book, the ICQ database, and local files. The e-mail arrives with a random subject line. The worm randomly chooses a file from the infected machine to send along with the worm to recipients."


 

Katalin Szilárd  Identity Verified
Hungary
Local time: 17:51
Member (2006)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Pontosítás Oct 19, 2003

Igen, tudom, hogy számtalan olyan vírus van ami ugyanúgy, vagy hasonlóképpen működik, mint a W32.Sobig. Én viszont azt tapasztaltam, hogy a méret általában jellemző a vírusokra. Kiválaszt egy fájlt, de mégis a vírusra jellemző méretként csatolja tovább. Egy múltkori vírusinváziónál detto ugyanolyan méretű e-mail-eket kaptam.
Mégis úgy gondolom Csabánál lehetett a gond, mert azt nem tudom mivel magyarázni, hogy a Proz-n keresztül küldött levelemre ismét "gyanús válasz" jött.
Mindenesetre az tény, hogy Csabától én még "rendes" e-mailt nem kaptam, itt sem válaszol eddig, ami szintén megerősíti a gyanúm. Bár lehet, hogy "házon kívül van", azaz nincs internetközelben. Majd kiderül.icon_smile.gif


 

Csaba Burillak
Local time: 17:51
English to Hungarian
+ ...
Vírus Oct 27, 2003

Sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem válaszoltam, de mostanában nem olvastam a magyar fórumot. Abban a bizonyos levélben, amelyről szó van felajánlom a fordítói kapacitásomat fordítóknak, fordítóirodáknak. Ezt a levelet a Yahoo-n lévő accountomon keresztül küldtem minden esetben. A többi iroda/fordító nem jelzett semmiféle problémát, legtöbbjük megköszönte ajánlkozásomat, volt, ahonnan kaptam próbafordítást is.
Még egyszer elnézést kérek, ha kellemetlenséget okoztam bárkinek!

Csaba


 

Katalin Szilárd  Identity Verified
Hungary
Local time: 17:51
Member (2006)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Szia Csaba! Oct 27, 2003

Örülök, hogy "megkerültél".icon_smile.gif

Azért gondoltam, hogy vírusos, mert 381 kb-os e-mail jött Tőled, és amikor kinyitottam az elsőt, semmi nem volt a csatolmányban.
Azt hiszem az önéletrajzodnak kellett volna benne lennie, de semmit nem tartalmazott, és furcsa volt, hogy mégi 381 kb volt a mérete. Aztán gyorsan átscanneltem a gépem vagy 2x, semmit nem jelzett.

Utána küldtem egy e-mailt, amiben megkérdeztem, hogy az előzőt Te küldted-e, és pontosan ugyanolyan e-mailt kaptam Tőled, ugyanazzal a subject-tel, és ugyanolyan volt a mérete is. Ezért rögtön töröltem.

Örülök, hogy nem egy vírus játszadozott velünk, hanem félreértés volt az egész.icon_smile.gif


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Burillak Csabának! Fontos!

Advanced search


SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search