Pages in topic:   [1 2] >
Budapest powwow
Thread poster: Csaba Ban

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 09:35
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
Apr 30, 2002

Kedves proztársak!

Egy ideje már búvópatakként fel-feltöredezik az elfojtott igény arra, hogy kilépjünk a virtuális valóságból és nem kevesebb, mint három dimenzióban vegyük szemügyre egymást, adjunk ötleteket egymásnak, vagy csak egyszerűen beszélgessünk egyet.


Röviden: van-e kedvetek összejönni?


A részvétel maximalizása érdekében érdemes lenne figyelembe venni, hogy külhonba szakadt véreink mikor térnek időlegesen haza.


Akkor várom javaslataitokat az időpontra. (A pünkösdi hétvégét szerintem zárjuk ki.)


(If you happen to visit this forum and you don\'t speak a word of Hungarian: we are organizing an informal get-together. Your ideas are welcome.)


 

bochkor
Local time: 03:35
English to German
+ ...
Nagyon üdvözlöm a találkozó felvetését! Apr 30, 2002

Én történetesen 2002. június 22.-étől (ami Nálatok már 23.-a lesz) július 20.-áig lennék Magyarországon, de ebből 1 hét Balaton és 1 hét Lengyelország lenne. A maradék időt Pesten töltjük és hát ha ezalatt összejönne valami, tehát egy ProZ-os találkozó / powwow, akkor az nagyszerű lenne, hisz úgy tudom, már nagyon régen volt és akkoriban én nem vettem részt.


Szeretném megismerni kollégáimat, kölcsönösen mindenféle előítélet nélkül és csupán az egymás segítése, barátkozás, s mit tudom én céljából.


Ki mikor érne hát rá?


 

Olga Simon  Identity Verified
Hungary
Local time: 09:35
English to Russian
+ ...
Nagyszeru lenne! Apr 30, 2002

En csak Junius 24-tol Julius 4.-ig leszek Budapesten, ugyanaz az idopont, amikor Laci (Bochkor) ott is lesz Americabol.

Sajnos, nekem csak ez a 10 nap jo, mert hosszu tavon vagyok Moldovaban. Junius vegen Pestre megyunk 10 napra, utana nagy nyaralas, utana pegid minden mar be van tervezve - es vissza kell jonnem Moldovaba talan Februarig is.


De nagyon szeretnek veletek talalkozno es megismerni. Olyan jo lenne!


Szoljatok, ha tudjuk valamit szervezni.


 

Eva Blanar  Identity Verified
Hungary
Local time: 09:35
English to Hungarian
+ ...
Remek, feltétlenül megyek! Apr 30, 2002

Jó a június vége, tudok alkalmazkodni bármelyik időponthoz. Előre örülök!

 

bochkor
Local time: 03:35
English to German
+ ...
Nekem jó Apr 30, 2002

A június 24.-n (hétfőn) kezdődő hét nagyon jó lenne, mert az első héten szerettünk volna Pesten maradni és csak aztán lemenni Balcsira. Helyfoglalásunk a Balatonra még nincs, úgyhogy az kérdéses, de mi a 2. hétre tervezzük.


Másvalaki esetleg még?


 

Attila Piróth  Identity Verified
France
Local time: 09:35
Member
English to Hungarian
+ ...
Augusztus? May 2, 2002

A személyes találkozót én is nagyon fontosnak tartom.

Úgy néz ki, augusztusban annak is inkább a második felében leszek Magyarországon, kb három hétig. A júniusi brainstormingon tehát nem tudok ott lenni, de esetleg egy másikat tető alá lehetne hozni augusztusban szép idő esetén persze tető sem kell.

Üdvözlettel:

Attila 

Palko Agi  Identity Verified
Local time: 09:35
English to Hungarian
+ ...
jó ötlet May 2, 2002

nekem az időpont is nagyjából mindegy.

 

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 09:35
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Június 26? May 3, 2002

Szerintem akkor fixáljunk le egy időpontot. Igazodjunk a hazalátogatókhoz: legyen mondjuk június 26-án, szerda este 7-kor a találkozó. A helyszín még rugalmas, lehet javasolni.


Ettől függetlenül persze lehet augusztusban is találkozni, bár szerintem akkor nem csak Franciaország ürül ki, hanem tőlünk is leginkább akkor mennek szabira a népek. Én legalábbis nagyon remélem, hogy akkor nem leszek itthon.

[ This Message was edited by: on 2002-05-03 09:25 ]


 

Tucsike (X)
Local time: 09:35
Italian to English
+ ...
Talalkozo May 3, 2002

Egy szemleyes talakozonak en is nagyon orulnek, jo otletnek tartom. Nem lehetne esetleg egy pentek esti, vagy hetvegi idopontot megjelolni?


Koszonettel,


Vigh Veronika[addsig]


 

bochkor
Local time: 03:35
English to German
+ ...
Június 26.-a (szerda) remek! May 3, 2002

A helyet inkább Ti tudjátok majd, mert Ti vagytok Pesten. Egy javaslat: megvan még a Hungária (korábban New York) kávéház a körúton? De ha snassz, akkor mondhattok mást is. Csak emlékszem, hogy egyszer régen ott összejöttünk egy idegennyelvű találkozóra vagy szakkörre, persze akkor még a ProZ-nak híre-hamva sem volt.

[ This Message was edited by: on 2002-05-03 14:38 ]


 

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 09:35
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
NY, BP May 3, 2002

A New York kávéházat 2000. decemberében szépen csendben bezárták. Én még ott voltam a zárás előtti napon. Állítólag egy pár év múlva megint kinyit, amikor az épületet már átalakították szállodának. Egyelőre semmit nem dolgoznak rajta.

De \"hely\" bőven van Pesten, hetente nyílnak meg a jobbnál jobb helyek.


Az időpontot még rugalmasan kezelhetjük, csak gondoltam, érdemes egy adott napra rábökni, miheztartás végett.


 

Andras Szivak
Local time: 09:35
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
Nagyszerű ötlet May 4, 2002

Jó dolognak tartom a találkozót és az időpont is megfelel. Én a meleget tekintve a Lukács fürdő hideg medencéjét javasolnám. icon_smile.gif Persze komolyra fordítva a szót, tényleg nem probléma helyet találni.

 

bochkor
Local time: 03:35
English to German
+ ...
Szervezési kérdés May 7, 2002

Nem tudom, küldjünk-e ki group mail-t a ProZ-os magyaroknak, hogy többen iratkozzanak fel, mert az az érzésem, hogy sokan talán csak havonta egyszer ha be-benéznek a ProZ-ra egyáltalán, ha eszükbe jut.


Vagy már elegen volnánk? Én a meglevőknek is nagyon örülök, csak nem tudom, mekkora méretben akarjuk ezt csinálni. Legyen csupán egy tucat ember vagy legyünk százan? És a létszámtól függően lehetne aztán eldönteni, hogy étterem lesz-e vagy kávéház/presszó, nem?


A másik meg az, hogy ezt a magyar fórumot tekintsük-e feliratkozásnak vagy mivel Pestről van szó, szerintem mindenki hívja fel a Csabát (ha Ő nem bánja) és adja le a telefonszámát, hogy ő akkor konkrétan jön.


Volt egy javaslat a hétvégére is, csak nem tudom, hogy hogyan kezdődnek a balatoni turnusok, mert még mindig nincs helyünk. Tehát csak attól félek, hogy netán valami szombat-vasárnaptól is kezdődhet a turnus és egyelőre még nincs válaszunk, bár már intézik. Szóval csak ezért maradnék a június 26.-a, szerda mellett, bár megértem, hogy Ti esetleg hétközben dolgoztok. Én is szeretném, ha már eldőlne ez a balatoni kérdés. Ezen a héten kell eldőlnie. Miért megy minden olyan lassan?

[ This Message was edited by: on 2002-05-07 10:46 ]


 

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 09:35
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
inkább ne May 7, 2002

Mármint inkább ne hívjon engem telefonon senki ilyen ügyben. Emil esetleg jöhet, úgyis mindig a neten lógok. Egyébként szerintem nem kell annyira forszírozni ezt az összejövetelt. Aki addig értesül róla innen és van kedve, az jön, aki nem, az nem. Amikor beindult a magyar fórum (nem félreérteni!), akkor kiküldtem párszáz üzenetet, és ez az átfedések kiszűrésével is kb. 200 emberhez eljutott. Mindennek ellenére úgy tűnik, hogy a rendszeres proz-látogatók száma csak néhány tucat lehet.

 

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 09:35
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
ne értsétek félre May 8, 2002

Szóval. Eszem ágában sincsen lemondani az esetleges és leendő találkozónkat. Dehogy. Csak arra utaltam, hogy el akar jönni, az eljön, aki meg nem, azt nem kell erőltetni. Megbeszélünk egy időpontot, később egy helyet, és bárki szabadon eljöhet.

 
Pages in topic:   [1 2] >


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Budapest powwow

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search