√ļj munkaaj√°nlatok
Thread poster: Orsolya Mance

Orsolya Mance  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 06:05
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
Dec 7, 2004

Nem tudom mi a véleményetek az utolsó két angolról-magyarra munkaajánlatról, ami a "jobs" szekcióban megjelent.
Az utols√≥ "s√ľrgŇĎs" munk√°ra 0.03 USD-t aj√°nlottak szavank√©nt, az elŇĎzŇĎre adott aj√°nlatomra pedig (biztons√°gi elŇĎ√≠r√°sok ford√≠t√°sa) emailben azt a v√°laszt kaptam, hogy sajnos ŇĎk m√°r megtett√©k az aj√°nlatukat a megb√≠z√≥nak, √≠gy a 3800 szavas ford√≠t√°s√©rt max. 130 eur√≥t tudnak fizetni (√∂sszesen!). Amit nem √©rtek, az az, hogy ha a Proz.com-on hirdetnek, ahol 300+ ford√≠t√≥ adatai alapj√°n az angol-magyar ford√≠t√°s√©rt a minimum √°r 0.5-0.6 euro k√∂r√ľl van szavank√©nt, akkor hogy tudnak ilyen nevets√©ges √∂sszegek√©rt tisztess√©ges ford√≠t√≥t tal√°lni.
Tudom, hogy ennek a t√©m√°nak m√°r hosszabb a szak√°lla, mint a Mikul√°snak, de most m√©gis siker√ľlt megint felbosszantania.


 

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 07:05
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
bosszantó Dec 7, 2004

T√©nyleg bosszant√≥ √©s furcsa, hogy 3 cent k√∂r√ľli √°rakat v√°rnak el tŇĎl√ľnk. Ha m√©g nem teljesen frusztr√°lt az ember, akkor √©rdemes lehet egy p√°r mondatban elmagyar√°zni a kucsaftnak, hogy ilyen alacsony √°ran nem kap megb√≠zhat√≥ embert (sŇĎt, szerintem semmilyet sem), stb. Ha nem √°llnak k√∂t√©lnek, az ŇĎ bajuk.

Ritk√°n elŇĎfordulhat azonban, hogy √©rtenek a sz√≥b√≥l. P√°r √©ve √©ppen itt a prozon fordult velem elŇĎ egy hasonl√≥ esetben, hogy egy alacsony √°ron meghirdetett (de nagy volumenŇĪ) munk√°ra jelentkeztem, kb 5-6 m√°sik emberrel egy√ľtt. A bemutatkoz√≥ban elmagyar√°ztam, hogy ilyen alacsony √°ron egy k√©pzett ford√≠t√≥ soha nem fogja elv√°llalni a munk√°t - √©n viszont sz√≠vesen megcsin√°lom x cent√©rt. N√©h√°ny k√∂zvetlen email ut√°n belementek az √°ltalam javasolt magasabb √°rba, a munk√°t el is v√©geztem, ki is fizett√©k, √©s minden j√≥l v√©gzŇĎd√∂tt.

Szóval: egy próbálkozást azért megér elmagyarázni a piaci árszínvonalat.

A tegnap éjszakai 6 (sic!) dolláros munkára beérkezett 1 "ajánlatot" egyébként én tettem: megírtam nekik, hogy mennyire irreálisan alacsony ez az ár.


 

Orsolya Mance  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 06:05
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
√ľgyf√©l-oktat√°s Dec 7, 2004

Igen, √©n is v√°laszoltam a f√∂nt eml√≠tett emailre √©s udvariasan elmagyar√°ztam, hogy milyen munk√°ra sz√°m√≠thatnak ennyi p√©nz√©rt, de k√©tlem, hogy meggondoln√°k magukat. De az√©rt j√≥ hallani, hogy neked siker√ľlt meggyŇĎzni valakit - akkor ezut√°n is r√° fogom sz√°nni az idŇĎt.
A 3 centes irod√°r√≥l m√©g annyit, hogy megn√©ztem a Blue Boardon, √©s 29 ford√≠t√≥ zengett √≥d√°kat r√≥luk - teh√°t nyilv√°n bŇĎven van mibŇĎl v√°logatniuk...k√°r.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

√ļj munkaaj√°nlatok

Advanced search


WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »
SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search