√ļj munkaaj√°nlatok
Thread poster: Orsolya Mance

Orsolya Mance  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 18:46
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
Dec 7, 2004

Nem tudom mi a véleményetek az utolsó két angolról-magyarra munkaajánlatról, ami a "jobs" szekcióban megjelent.
Az utols√≥ "s√ľrgŇĎs" munk√°ra 0.03 USD-t aj√°nlottak szavank√©nt, az elŇĎzŇĎre adott aj√°nlatomra pedig (biztons√°gi elŇĎ√≠r√°sok ford√≠t√°sa) emailben azt a v√°laszt kaptam, hogy sajnos ŇĎk m√°r megtett√©k az aj√°nlatukat a megb√≠z√≥nak, √≠gy a 3800 szavas ford√≠t√°s√©rt max. 130 eur√≥t tudnak fizetni (√∂sszesen!). Amit nem √©rtek, az az, hogy ha a Proz.com-on hirdetnek, ahol 300+ ford√≠t√≥ adatai alapj√°n az angol-magyar ford√≠t√°s√©rt a minimum √°r 0.5-0.6 euro k√∂r√ľl van szavank√©nt, akkor hogy tudnak ilyen nevets√©ges √∂sszegek√©rt tisztess√©ges ford√≠t√≥t tal√°lni.
Tudom, hogy ennek a t√©m√°nak m√°r hosszabb a szak√°lla, mint a Mikul√°snak, de most m√©gis siker√ľlt megint felbosszantania.


Direct link Reply with quote
 

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 19:46
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
bosszantó Dec 7, 2004

T√©nyleg bosszant√≥ √©s furcsa, hogy 3 cent k√∂r√ľli √°rakat v√°rnak el tŇĎl√ľnk. Ha m√©g nem teljesen frusztr√°lt az ember, akkor √©rdemes lehet egy p√°r mondatban elmagyar√°zni a kucsaftnak, hogy ilyen alacsony √°ran nem kap megb√≠zhat√≥ embert (sŇĎt, szerintem semmilyet sem), stb. Ha nem √°llnak k√∂t√©lnek, az ŇĎ bajuk.

Ritk√°n elŇĎfordulhat azonban, hogy √©rtenek a sz√≥b√≥l. P√°r √©ve √©ppen itt a prozon fordult velem elŇĎ egy hasonl√≥ esetben, hogy egy alacsony √°ron meghirdetett (de nagy volumenŇĪ) munk√°ra jelentkeztem, kb 5-6 m√°sik emberrel egy√ľtt. A bemutatkoz√≥ban elmagyar√°ztam, hogy ilyen alacsony √°ron egy k√©pzett ford√≠t√≥ soha nem fogja elv√°llalni a munk√°t - √©n viszont sz√≠vesen megcsin√°lom x cent√©rt. N√©h√°ny k√∂zvetlen email ut√°n belementek az √°ltalam javasolt magasabb √°rba, a munk√°t el is v√©geztem, ki is fizett√©k, √©s minden j√≥l v√©gzŇĎd√∂tt.

Szóval: egy próbálkozást azért megér elmagyarázni a piaci árszínvonalat.

A tegnap éjszakai 6 (sic!) dolláros munkára beérkezett 1 "ajánlatot" egyébként én tettem: megírtam nekik, hogy mennyire irreálisan alacsony ez az ár.


Direct link Reply with quote
 

Orsolya Mance  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 18:46
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
√ľgyf√©l-oktat√°s Dec 7, 2004

Igen, √©n is v√°laszoltam a f√∂nt eml√≠tett emailre √©s udvariasan elmagyar√°ztam, hogy milyen munk√°ra sz√°m√≠thatnak ennyi p√©nz√©rt, de k√©tlem, hogy meggondoln√°k magukat. De az√©rt j√≥ hallani, hogy neked siker√ľlt meggyŇĎzni valakit - akkor ezut√°n is r√° fogom sz√°nni az idŇĎt.
A 3 centes irod√°r√≥l m√©g annyit, hogy megn√©ztem a Blue Boardon, √©s 29 ford√≠t√≥ zengett √≥d√°kat r√≥luk - teh√°t nyilv√°n bŇĎven van mibŇĎl v√°logatniuk...k√°r.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

√ļj munkaaj√°nlatok

Advanced search


PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »
Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search