Fizetési szempontok kezdőknek
Thread poster: OrsolyaPeter

OrsolyaPeter  Identity Verified
Romania
Local time: 14:17
Member (2016)
Hungarian to German
+ ...
Feb 4, 2016

Kedves szakértők,

Magyar anyanyelvűként, aki a németet is hasonló szinten beszéli, de ezidáig csak néhány alkalommal fordított (azt viszont elég változatos témekörökben) mennyit lenne logikus kérni fordításokért?

Válaszaitokat előre is köszönöm.


 

Erzsébet Czopyk  Identity Verified
Hungary
Local time: 13:17
Member (2006)
Russian to Hungarian
+ ...
nem fórumtéma Feb 4, 2016

Invesztálj egy ProZ.com tagságba (nagyon jó befektetés, nekem elhiheted), és rögtön megnézheted a közösség árait mutató grafikont. A magam részéről nem túl szerencsés dolognak tartom egy fórumra kiteregetni az anyagi ügyeimet.

 

Ildiko Santana  Identity Verified
United States
Local time: 04:17
Member (2002)
Hungarian to English
+ ...

Moderator of this forum
Friss németországi cikk Feb 4, 2016

Talán hasznos lehet ez a friss cikk, épp itt a ProZ.com-on láttam tegnap:
http://www.proz.com/forum/money_matters/297851-the_magic_number_is_eur_015_currently_us_0166_translator_rate_survey_released_in_germany.html

Én nem vagyok németes, sőt még Európában sem vagyok már sok éve, így nincs személyes tapasztalatom a konkrét nyelvpárban. Az biztos, hogy az árainkat sok mindenre alapozhatjuk, csak logikára nem. ; ) Sajnos gyakran a piac diktál, és szerintem mindenki a saját tudása / tapasztalata / körülményei / és még sok egyéb szempont megfontolása után alakítgatja az árait. Ez egy nagyon összetett kérdés, de rengeteg tanulságos fórumot találhatunk az interneten.

A ProZ.com tagság szerintem is jó befektetés, sokat tanulhatunk, munkát és ügyfeleket szerezhetünk, kapcsolatokat építhetünk, akár még reklámozhatjuk is magunkat. Ez itt a magyar nyelvű fórum, de van német is, és persze angolul ott a nagy "Money matters" témakör - érdemes körülnézni az archívumban.

Sok sikert!
Ildikó


 

Zsofia Csaba  Identity Verified
Luxembourg
Local time: 13:17
Member (2015)
English to Hungarian
+ ...
Fizetési szempontok kezdőknek Feb 5, 2016

Kedves Péter!

A Proz.com Rate calculator funkciójánál találhatók hasznos írások ezzel kapcsolatban, például ez a cikk: http://wiki.proz.com/wiki/index.php/Determining_your_rates_and_fees_as_a_translator.

Ez a thread szintén nagyon hasznos: https://www.facebook.com/businessfortranslators/posts/424928717603300 (Marta Stelmaszak egyébként is remek előadó, és nagyon jó könyvei/tanfolyamai/online bootcamp-jei vannak, amelyekből sokat lehet tanulni a fordítás üzleti oldaláról, akár kezdő vagy, akár régóta fordítasz.)

Sok sikert!

Zsófi


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Fizetési szempontok kezdőknek

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search