IdegennyelvƱ levelezés díja
Thread poster: M Krasnitskaya
M Krasnitskaya
Local time: 07:55
Member (2007)
Hungarian to Russian
+ ...
Aug 29, 2005

Tisztelt Kollégåk,
IdegennyelvƱ levelezĂ©sre kaptam megkeresĂ©st egy fordĂ­tĂłirodĂĄtĂłl. Van egy ĂŒgyfelĂŒk, aki egy bizonyos kĂŒlföldi tĂĄrsasĂĄggal szeretne ĂŒzletelni Ă©s ehhez kĂ©r segĂ­tsĂ©get. A munka elkĂ©pzelĂ©sĂŒk szerint abbĂłl ĂĄllna, hogy elƑbb egy-kĂ©t alkalommal telefonon
beszĂ©lnĂ©(n)k a kĂŒlföldi cĂ©ggel, az követƑen pedig csak emailen kommunikĂĄlnĂĄnk. HolnaputĂĄn megyek el szemĂ©lyesen a fordĂ­tĂłirodĂĄba, hogy megĂĄllapodjunk a rĂ©szleteket illetƑen, de sajnos elkĂ©pzelĂ©sem sincs arrĂłl, hogy az ilyen szolgĂĄltatĂĄsnak mennyi lehet a dĂ­ja, Ă©s egyĂĄltalĂĄn mi ilyenkor a dĂ­j alapja (Ăłra? szĂł? karakter?). Ha van ilyen jellegĂŒ tapasztalatotok, kĂ©rlek, osszĂĄtok meg velem. EgyĂ©bkĂ©nt az ĂŒgyfĂ©llel szemĂ©lyesen is összehoznak ugyan, de fizetni a fordĂ­tĂłiroda fog, Ƒnekik ĂĄllĂ­tom majd ki a szĂĄmlĂĄt. ElƑre is köszönöm szĂ­ves hozzĂĄszĂłlĂĄsaitokat.


Direct link Reply with quote
 

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 07:55
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
egy ötlet Aug 30, 2005

Ha van arra lehetƑsĂ©ged, hogy befolyĂĄsold a szerzƑdĂ©s feltĂ©teleit, akkor szerintem legjobban egy idƑ-alapĂș elszĂĄmolĂĄssal jĂĄrnĂĄl. MinĂ©l rövidebb egy szöveg, fajlagosan annĂĄl több munka van vele, vagyis a terjedelem-alapĂș elszĂĄmolĂĄs a kĂĄrodra torzĂ­that kis mennyisĂ©g esetĂ©ben. Az idƑ-alapĂș elszĂĄmolĂĄs ugyanakkor lefedi a fordĂ­tĂĄst Ă©s a telefonon keresztĂŒl törtĂ©nƑ tolmĂĄcsolĂĄst is.

SzintĂ©n tĂ©ged vĂ©dene, ha lenne egy "rendelkezĂ©sre ĂĄllĂĄsi dĂ­j" is, vagyis egy napi / havi ĂĄltalĂĄny, amit mindenkĂ©ppen fizetnĂ©nek, fĂŒggetlenĂŒl a tĂ©nylegesen elvĂ©gzett munka mennyisĂ©gĂ©tƑl. Ez a dĂ­j azĂ©rt jĂĄr neked, mert kĂ©szenlĂ©tben tartod magad, vagyis eközben elvileg le kell mondanod a mĂĄs forrĂĄsbĂłl megszerezhetƑ munka egy rĂ©szĂ©rƑl.

csaba


Direct link Reply with quote
 

Zsanett Rozendaal-Pandur  Identity Verified
Hungary
Local time: 07:55
Dutch to Hungarian
+ ...
VariĂĄciĂłk Aug 30, 2005

Én is nemrĂ©g döntöttem Ășgy, hogy ilyen jellegű szolgĂĄltatĂĄsokat is felajĂĄnlok. A következő rendszert talĂĄltam ki magamnak: telefonbeszĂ©lgetĂ©seket ĂłrabĂ©rben szĂĄmlĂĄzni, Ășgy, hogy a legkisebb egysĂ©g a negyedĂłra, tehĂĄt minden megkezdett negyedĂłrĂĄt szĂĄmlĂĄzol. Ha neked kell hĂ­vnod őket, akkor ehhez mĂ©g hozzĂĄjön a telefonĂĄlĂĄs dĂ­ja. Ennek a rendszernek főleg akkor van Ă©rtelme, ha vĂĄrhatĂłan legalĂĄbb negyedĂłrĂĄsak lesznek a beszĂ©lgetĂ©sek. Ha tĂ­zszer kell öt percet beszĂ©lni, akkor lehet, hogy jobb valami kisebb alapegysĂ©gben megegyezni. BĂĄr ha hozzĂĄszĂĄmolod a felkĂ©szĂŒlĂ©shez illetve utĂĄna a beszĂĄmolĂĄshoz szĂŒksĂ©ges időt (mĂĄrpedig szĂĄmold hozzĂĄ, hiszen ez is hozzĂĄtartozik), akkor negyedĂłra az öt percből is lesz.
Ami az emaileket illeti: a kĂ©rdĂ©s az, hogy szĂł szerinti fordĂ­tĂĄst akarnak-e, vagy elĂ©g összefoglalni a lĂ©nyeget. Ha szĂł szerint, akkor szĂłalapĂș dĂ­jazĂĄst hasznĂĄlnĂ©k, mint a rendes Ă­rott szövegeket fordĂ­tĂĄsĂĄnĂĄl - hiszen ezek rendes Ă­rott szövegek is. A rendszeres munkĂĄra valĂł tekintettel szĂłba jöhet a szokĂĄsosnĂĄl alacsonyabb ĂĄr. Ha csak a lĂ©nyeget kell összefoglalni, akkor lehet, hogy ide is ĂłrabĂ©rt szĂĄmolnĂ©k, ugyancsak negy- vagy fĂ©lĂłrĂĄs alapegysĂ©ggel. Persze ekkor hangsĂșlyozd ki, hogy gyorsan dolgozol. (: Egy mĂĄsik lehetősĂ©g az eredeti email hossza alapjĂĄn zĂłnĂĄkban szĂĄmolni: 1000 szĂłig ennyi, 2000 szĂłig ennyi, stb.
Ezek mint ötletek, nem mint bevĂĄlt gyakorlat, de talĂĄn Ă­gy is van Ă©rtelme megosztani őket.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

IdegennyelvƱ levelezés díja

Advanced search


PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search