Moneybookers
Thread poster: Daniel Ehret

Daniel Ehret  Identity Verified
Hungary
Local time: 22:06
French to Hungarian
+ ...
Nov 16, 2005

Sziasztok!
Ha már PayPalról beszélünk, akkor lenne kérdésem a Moneybookers-el kapcsolatosan.
Milyen tapasztalataitok vannak? Nekem oda fizettek nemrég, és hát kicsit gondban vagyok a kivéttel... Személyazonosságot kellene egyeztetni, mégpedig vagy bankkártyával (nincs dombornyomásosom), vagy számlával. Ezt próbáltam, de sikertelen volt, talán azért, mert a bankszámlán a teljes nevem van megadva, "magyar" formátumban, ékezetekkel, míg a Moneybookersnél csak a rövid nevem, angolosan.
Írtam nekik hétfőn, de semmi válasz...
Gondoltam nyitok egy másikat (bár nem szabadna), ott ugyanúgy adom meg a nevemet mint a bankban, és akkor ott ellenőrizzenek. Ez viszont az új accountig megy is, de utána a bankszámlát nem engedi beállítani, mondván hogy egy másik accountban ez már foglalt... Van ötletetek hogy hogy férhetnék hozzá a pénzemhez? Bombázzam őket levelekkel, vagy mit tegyek?


 

Zsanett Rozendaal-Pandur  Identity Verified
Hungary
Local time: 22:06
Dutch to Hungarian
+ ...
Személyes vagy üzleti? Nov 16, 2005

Milyen típusú accountod van? Mert nekem személyes, és oda nem kellett semmiféle bankszámlaszám a bejelentkezéshez. Én is csináltam már olyat, hogy egyikről a másikra utaltam a MoneyBookersen belül, mivel megváltoztattam az emailcímem, és a régit meg akartam szüntetni. Ebből semmi gond nem volt.

 

Daniel Ehret  Identity Verified
Hungary
Local time: 22:06
French to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Személyes Nov 17, 2005

Nekem is személyes accountom van, de azt mondja nekem a rendszer, hogy mielőbb le tudnék venni pénzt, ellenőrizni kell, hogy az a számla amit megadtam tényleg az enyém, ez pedig nem nagyon akar menni, úgy tűnik.
Most azon gondolkoztam, hogy egyszerűen megadok egy bármilyen számlát a régi accounton, hogy törölni tudjam a valós számlaszámot, átutaltatom a pénz az újra és töröltetem a régi accountot.
Tényleg, Magyarországon lehet bankkártyára utaltatni pénzt? Én idén év elején próbálkoztam, de azt mondták akkor, hogy nem lehetséges, a Moneybookers viszont azt állítja, hogy ilyet tud...

[Edited at 2005-11-17 07:08]


 

Andras Szivak
Local time: 22:06
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
Bankkártya Nov 17, 2005

Régóta használom a Moneybookerst és nagyon jól működik. Még SMS-t is küldenek, ha megjön a pénz. Utána ki lehet választani, hova kívánod tovább utalni. Bankkártyára is lehet.

 

Eva Blanar  Identity Verified
Hungary
Local time: 22:06
English to Hungarian
+ ...
Muszáj írni nekik Nov 17, 2005

Nekem az a furcsa, hogy nem ismeri fel a bankszámlát a rendszer: itt valami olyan zavar van, amit nekik kell rendezniük, innen "kintről" még a végén hackernek mutatkozol.

Úgy emlékszem, nyitáskor kellett küldenem egy friss számlakivonatot aláírva, azzal könnyen össze tudják hasonlítani az adatokat, mert ha a gép nem is ismeri fel, a törzsadatokban annak ott kell lennie.
Bankkártyára úgy lehet utalni, hogy új számlaszámként annak az adatait kell megadni, arra tud fogadni a rendszer - sőt, a magyar giro csak a számlaszámot nézi, a kedvezményezett nevét nem. Következésképpen, ha beviszed a rendszerbe azt a számlaszámot, amire a törlesztéseket szoktad fizetni (és ehhez persze kérik majd az aláírt legutóbbi kivonatot), akkor onnantól már csak kiválasztás kérdése, hova utalsz (több megadott bankszámlád is lehet).

Alapvetően elég jól működik a dolog (bár a magyar közvetítő bank egy kicsit lassan továbbít), nekem inkább az okoz gondot, hogy néhány ügyfél szerint ez nem egészen frankó, félnek, hogy kellemetlenségük lehet, ha nem a hivatalos, banki átutalást használják, úgyhogy mostanában én inkább azt használom, friss tapasztalatom nincs.


 

novist
Local time: 22:06
Hungarian to English
+ ...
könyvelő Nov 17, 2005

Nekem van Moneybookers accountom. Pénz jön rá, megadtam magánszámlám számát, amikor nagyobb összeget akartam oda átutalni, akkor authorizáltatni kellett (kis összeget átautatak egy authorizációs kóddal, amit meg kellett adni) a pénz a CIB-bhől jön egyébként.
Mint írtam, magánszámlára megy a pénz, és nem nagy összeg. Szerintem a könyvelőm szívéhez kapna és összeesne, ha a cégem által mondjuk Angliába kibocsátott számlák ellenértéke egy CIB-es számláról jönne a cégem számlájára. Vagy ezt Ti hogyan látjátok?


 

Daniel Ehret  Identity Verified
Hungary
Local time: 22:06
French to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Elindult a kommunikáció Nov 18, 2005

Úgy néz ki talán lesz megoldás a problémámra, legalábbis elindult valami: válaszoltak, méghozzá konstruktívan!
Szóval köszönöm mindenkinek a segítséget, ölteteket, tapasztalatokat!


 

Zsanett Rozendaal-Pandur  Identity Verified
Hungary
Local time: 22:06
Dutch to Hungarian
+ ...
Nagyszerű Nov 18, 2005

Daniel Ehret wrote:

Úgy néz ki talán lesz megoldás a problémámra, legalábbis elindult valami: válaszoltak, méghozzá konstruktívan!
Szóval köszönöm mindenkinek a segítséget, ölteteket, tapasztalatokat!


Ez a legjobb megoldás. Én azt akartam mondani, hogy ha egy új MoneyBookers accountot csinálsz (ehhez kell egy új emailcím), akkor az egyik accountról a másikra tudsz utalni MoneyBookersen belül ingyen, ehhez még nem kell bankszámla sem, aztán a régit törlöd miután a pénzt átutaltad az újra, az újon megadod a bankszámlát, ami most már új lesz a rendszerben, aztán az emailcímet is meg tudod változtatni.

De legjobb, hogyha megoldják, hogy elismerjenek úgy, ahogy most vagy. Hajrá!


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Moneybookers

Advanced search


Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search