A Paypal Magyarországon is jó lesz!
Thread poster: Csaba Ban

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 04:06
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
Sep 6, 2006

http://index.hu/tech/net/ppl060906/

A Paypal rendszerében jövő héttől fogadni is lehet majd pénzt Magyarországon.


Direct link Reply with quote
 

Katalin Szilárd  Identity Verified
Hungary
Local time: 04:06
Member (2006)
English to Hungarian
+ ...
Jó hír, bár azt hiszem a problémám nem oldódik meg Sep 7, 2006

Kedves Csaba!

Én is olvastam az index.hu cikkét. Örömömben fel is hívtam a PayPal-t. Sajnos nem volt túl jó benyomásom az ügyfélszolgálatukról, ugyanis egy angolul alig beszélő (szerintem spanyol ajkú) hölggyel beszéltem. Azt sem tudta, hogy létezik Magyaország, csak azt hajtogatta, hogy jelenleg Magyarországról nem lehet pénzt küldeni. Nagy nehezen megértette, hogy lehet, hogy ő nem tud róla, de én ezt olvastam. lol Utána megkérdeztem azt is, hogy ha majd a magyarok is tudnak pénzt fogadni, a jóváírás (saját bankszámlaszámra küldés) ugyanolyan rendszer szerint működik-e, mint a Moneybookersnél? Mint megtudtam sajnos igen. Magyarországra ugyanúgy, mint a Moneybookers-nél, csak HUF-ban lehet átutaltani a Paypal-nél elhelyezett pénzt. Tehát ha a külföldi irodától Euroban vagy USD-ben megkapod a pénzed, az így is, úgy is át lesz váltva Forintra. Az egyedüli megoldás, ha valaki mondjuk Németországban Euros, Amerikában pedig USD-s bankszámlaszámmal rendelkezik. Akkor viszont felesleges a Paypal vagy Moneybooker számla. Ha Euroban vagy USD-ban szeretném megkapni a pénzem, akkor azt csak többszörös átváltással tudom megtenni. Tehát mindenféleképpen 22-es csapdája. Az egyedüli előny a Moneybookers-zel szemben, hogy az amerikai cégek a Paypal-re vannak ráállva.

Természetesen egy olyan országban, ahol USD vagy Euro a hivatalos pénznem nem nagyon fogják fel, hogy mi bajom van azzal, hogy Euroban/USD-ban kerestem meg a pénzem, és HUF-ban kapom meg. Persze még ott van az átváltási levonás is.

Üdv,
Kati


Direct link Reply with quote
 

Ivan Frankovics  Identity Verified
Hungary
Local time: 04:06
English to Hungarian
+ ...
Ma még nem működik... (szept. 13.) Sep 13, 2006

En is olvastam, stb..., de a mai napon (legalabbis nalam) meg nem mukodik a fogadas funkcio.

Egyeb tapasztalat?

Udv,
F. Ivan


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

A Paypal Magyarországon is jó lesz!

Advanced search


memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »
SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search