Pages in topic:   [1 2] >
Off topic: Hardverválasztás fordítónak
Thread poster: Andrea Szabados

Andrea Szabados  Identity Verified
Local time: 20:07
English to Hungarian
+ ...
Apr 3, 2007

Kedves Kollégák, nem tudom, mennyire Proz-kompatibilis az általam felvetendő kérdés... Lehet, hogy k ileszek moderálva innen - ha nem, a Ti értékítéletetekben megbízom.

Úgy alakult, hogy le kell cserélnem a notebookomat, ami működésének harmadik évében több bosszúságot, mint hasznot okozott, most pedig végképp tönkrement.

Milyen típust ajánlotok? Ugyanarra használnám, mint Ti: azaz gyakran 24/7 üzemmód, szövegszerkesztés, CAT, kommunikáció, internet, hordozás ide-oda.

Ha valaki nagyon elégedett, esetleg nagyon elégedetlen a saját gépével, sokat segítene a tapasztalata. Előre is köszönöm!


 

Orsolya Mance  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 19:07
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
három év Apr 3, 2007

Én is pont ebben a helyzetben vagyok, és szintén érdekelnének a jó-rossz tapasztalatok.

Valahol olvastam, hogy 3 év egy laptop átlagos élettartama... az enyém is ennyi idős, de nagyon keveslem. Azért annál többe kerülnek, hogy ilyen hamar használhatalanok legyenek, de úgy látszik, ez van.


 

Diana Cossato (X)  Identity Verified
Belgium
Local time: 20:07
Hungarian to Italian
+ ...
Macbook Intel Core 2 Duo Apr 3, 2007

Szia Andrea,

ez A legjobb gép amit -e pillanatban vehetsz. Esetleg egy Macbook Pro-ra is gondolhatsz, attol függ, mennyit akarsz költeni, az utobbi ugye valamivel gyorsabb és 15"-as vagy 17"-as, a sima Macbook az viszont csak 13"-as. Szerintem ez a legjobb méret a hordozásra, és van elég nagy (widescreen, tényleg egy csomó minden fér el e képernyőn) hogy az ember dolgozhasson rajta.

Természetesen a Mac rendszert mindenek felett ajánlom, de ezt a Mac-es forumban is meg tudod állapitani, meg hát altalában olvashatod a véleményeket a neten. De ezen kívül mivel ugye a szakmában mindenki azon izgul hogy azért Windows is legyen, ne hogy ezt vagy azt a CAT-ot ne lehessen futtatni (na meg a CD-s szotárakat stb.) Parallels-el TÖKÉLETESEN müködik. Nem vicc. Probald ki, nézd meg, szakitsál annyi időt hogy be mész egy Apple Store-ban (az Andrasi úton van egy ha jól emlékszem).

A neten is megláthatod, a mostani gépek a Windows-t meg a "normal" pc-éknél is gyorsabban futtatják!

Mást nem is kell hozzátennem.

Ez a legjobb gép, ezt tudom ajánlani. Nem fogod megbánni!

Jó éjt

Dia


 

Diana Cossato (X)  Identity Verified
Belgium
Local time: 20:07
Hungarian to Italian
+ ...
6 èv Apr 3, 2007

Orsolya Mance wrote:

Valahol olvastam, hogy 3 év egy laptop átlagos élettartama... az enyém is ennyi idős, de nagyon keveslem. Azért annál többe kerülnek, hogy ilyen hamar használhatalanok legyenek, de úgy látszik, ez van.


Sajnos van benne valami... a mult gépem (Ibook 366 Mhz) 6 évet kibírt de persze már nagyon nagyon lassú volt (a legujabb rendszert futtattam rajta). Nem ment tönkre és még meg van, csak már nem túl praktikus vele dolgozni. Szoval ha azt vesszük hogy 3-4 év után a gép rendesen öregszik már, ez sajnos tényleg így van.


 

Ivan Frankovics  Identity Verified
Hungary
Local time: 20:07
English to Hungarian
+ ...
ABC 80 Apr 3, 2007

http://www.old-computers.com/MUSEUM/computer.asp?c=37

na jó, csak vicceltem.

nekem eddig 2 sajat notebookom volt, egy FuSi es most egy HP.
kulonosebben elegedett egyikkel sem voltam/vagyok.

viszont a regi cegemnel egy akkor 2,5 eves IBMet hasznaltam, R32est amit, amikor eljottem a cegtol, nyugodt szivvel elhoztam volna.


 

Eva Blanar  Identity Verified
Hungary
Local time: 20:07
English to Hungarian
+ ...
PC-párti vagyok, de... Apr 4, 2007

...van egy notebookom is (Acer Travelmate), amit már 5 éve használok, talán azért, mert a használat intenzitása változó, de talán azért is, mert külön billentyűzetet használok hozzá (van már összehajtogatható billentyűzet is), külön egeret, néha külön, nagyobb monitort is, vagyis a gépnek csak a lelke működik, a kopó alkatrészei nem.

 

Zoltán Medgyesi
Hungary
Local time: 20:07
English to Hungarian
IBM, Dell Apr 4, 2007

Nekem két IBM van, egy R50 és egy R51. Tulajdonképpen korrekt gépek, bár ez az IBM-nél a belépő szint. Ha van pénzed, akkor T sorozatú IBM-et válassz.

Esetleg egy jobbfajta Dell, 3 év garanciával.

A Toshiba is jó gépeket gyárt, de nem az olcsó kategóriában. Általában, belépő modellt semmiből nem érdemes venni, tehát minimum 250 ezer forintot rá kell szánni az ügyre, de inkább 300-at.

Macintosh-t nem vennék, mert itthon nagyon drága, és senki nem ért hozzá, ha valami nyűgöd van vele.

A szerviznek is érdemes utánaszaglászni, mert ha beüt valami, akkor a notebookba csak szakszerviz tud belenyúlni, és ott elég hirtelen hat számjegyű lesz a végösszeg. Esetleg csak vársz a végtelenségig, gép nélkül. Ilyen szempontból addig vagy nyerő, amíg garanciális a gép, tehát emiatt is a 3 év garival adott gépek felé fordulnék.


 

Zsuzsanna Tóth (X)  Identity Verified
Local time: 20:07
English to Hungarian
+ ...
IBM T-sorozat Apr 4, 2007

Szia Andi!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, az IBM T-sorozatot jó szívvel ajánlom. Nem olcsó, viszont a többihez képes igazán strapabíró. (Akár használtan is érdemes venni, csak akkor valakit vigyél magaddal, aki ért hozzá.) Nálunk a családban 3 IBM T van, mindegyik panaszmentes. Az enyém kb. 5-6 éve húzza, és semmi gondom nincs vele, nagyon megbízható. Talán nem véletlenül vállalják rá a 3 év garit.

Amiről biztosan lebeszélnélek, az a Fujitsu Siemens, pár hónapig volt nálam egy céges darab, de semmi jót nem mondhatok róla.


 

mrpal123 (X)
Local time: 20:07
English to Swedish
+ ...
T42 Apr 4, 2007

Én egy IBM T42-est javasolnék, ez igazán strapabíró notebook.

 

László Kovács  Identity Verified
Local time: 20:07
Member (2006)
English to Hungarian
+ ...
Macbook, ha nem sajnálod rá a pénzt Apr 4, 2007

Egyetértek Diával.
A Macbook nagyon szép, tele van kellemes meglepetéssel, és tényleg tökéletesen fut rajta a Windows (XP-t és Vistát próbáltam).

Az ára viszont horror, legalábbis az átlagos notebookokkal összehasonlítva. Szerintem nézd meg élőben, és utána dönts. Vagy először nézd meg az árát, és döntsd el, hogy ér-e neked ennyit egy notebook. Ha nincs rá kb. 300 ezer forintod (ennyi az alapára áfával), akkor inkább meg se nézd, ne fájdítsd a szívedicon_smile.gif

Laci


 

Gabor Kun  Identity Verified
Hungary
Local time: 20:07
Member (2006)
English to Hungarian
Használtan esetleg? Apr 6, 2007

Engem a pár órás akksikorlát és a százezer forintos sérülékeny kilók cipelése tart vissza a laptopra való átállástól.

Az asztali gépem használt (külföldről behozott), szervizben csekkolt irodai PC, elégedett vagyok vele. mzdude fent a Toshiba notikat is ajánlotta, találtam is olyat a magyar weben használtan 150 eFt alatt, csak az német billes. (Ha jól dereng, Csaba is német billes laptopot használt pár éve.) 1,6 és 2 kg közé saccolom.

http://www.google.hu/search?q=portege%20m100%20használt


 

Diana Cossato (X)  Identity Verified
Belgium
Local time: 20:07
Hungarian to Italian
+ ...
Hasznàltat ne Apr 7, 2007

Sziasztok!

Még egy hozzászolásom lenne. Elöször is köszönöm Lacinak, hogy alátámasztja a véleményem. Tudom, hogy ez nem verseny, és nem akarok senkit se mindenáron rábeszálni hogy Mac-et vegyen (ne adj Isten valami panasza legyen a végén a vevőnek, aztán furdalna is a lelkismeret, hogy ez most miattam van), csak én ezzel úgy vagyok, hogy ha már egyszer veszek, akkor az jó legyen. Persze nem mindig tudja az ember a legéslegjobbat megvenni (most nem csak számitógépre gondolok), de minél jobban közelítse meg. Föleg ebben az esetben, mivel ez egy munkaeszköz, a gép elött tölti az ember a nap nagy részet, akkor ne kínszenvedés legyen, hanem legyen az embernek benne öröme, müködjön jól, legyen gyors, ne legyen vele semmiféle gond. Ez most gyorsan le is gopogom, de kb 10 darab képünk volt itthon kb 15 év alatt, mind mac, egyetlen egy gondunk se volt velük soha. A pc-s világban az ismerőseim közül mindenkivel előfordult hogy LEGALÁBB EGYSZER, újbol kellet telepiteni a rendszert mert hoppá valami történt és nincs mi mást tenni. Az ilyen "nálunk" nem fordul elő. Azt nem állitom azért hogy tökéletes képek, ilyet még nem találtak fel, de nagyon közel állnak hozzá és mondom a személyes tapasztalatom szerint annak is minősülnek.

Ezek a feltételek mellett én igazán nem sajnálom rá a pénzt, lehet hogy egy kicsivel drágábbak az átlag pc-nél, de ha megnézi az ember hogy mit kap azert a pénzért minden fillért megér. Nem szolva arrol, hogy ha már egyszer elköltök 250.000-et akkor a 300.000 is belefér. Lehet hogy ez csak egy személyes látószög, de szerintem a technologiánan, föleg ha azon mulik az ember munkája és produktivitása (na meg nem szolva a szorakozásáról), nem érdemes pár tizezerforinton sporolni.
Ami a hozzáértést illeti, ha Pesten laksz vagy egy nagyobb városban, ez biztos nem gond, van apple center bőven és nagy valoszinűséggel gondod nem is lesz vele.

Használtat azért nem vennék, mert minden gép eleve más nap már öreg, ha az átalg gép életét három évben álapitottuk meg, eleve pár éves gépet igazán nem érdemes venni.

Perzse attol függ, ha tényleg kizárolag szövegszerkesztésre kell, akkor bármi jó ami egy irógépnél egy kicsit többet tud. De ha egy kicsit igényesebb az ember akkor inkább legyen új.

Boldog husveti ünnepeket mindenkinek!

Dia


 

Gabor Kun  Identity Verified
Hungary
Local time: 20:07
Member (2006)
English to Hungarian
ultrahordozhatás Apr 7, 2007

Speciel én bőven elégedett lennék egy 1 GHz alatti notival is, csak az ilyen megahercűek hordozhatósága még nem emberi, újan viszont drágák a megbízható minőségű szubnotik. 150-200 ezres árkategóriában szemeztem az Albacomp (Clevo) Smart és az MSI S271 sorozattal, de nem győztek meg egészen. Egyébként tág anyagi lehetőség esetére sztem az IBM/Lenovo rendelkezik a legjobb hírnévvel, és 8 cellás akksival az X41 10 órát is kibír.

 

Gabor Kun  Identity Verified
Hungary
Local time: 20:07
Member (2006)
English to Hungarian
Kvázi új MacBook 300 ezer alatt Apr 7, 2007

Láttam ma egy 2 GHz-es, fehér, magyar billentyűs MacBookot egy miskolci áruházban, 265 ezerre leárazva. Gondolom, azért, mert mintadarab, s így rendesen össze van taperolva. XP feltehető rá. A pontos helyet privátban adom meg, ha kell.

 

Diana Cossato (X)  Identity Verified
Belgium
Local time: 20:07
Hungarian to Italian
+ ...
Ügyes! Apr 7, 2007

Gabor Kun wrote:

Láttam ma egy 2 GHz-es, fehér, magyar billentyűs MacBookot egy miskolci áruházban, 265 ezerre leárazva. Gondolom, azért, mert mintadarab, s így rendesen össze van taperolva. XP feltehető rá. A pontos helyet privátban adom meg, ha kell.


Jól kifogtad!icon_smile.gif


 
Pages in topic:   [1 2] >


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Hardverválasztás fordítónak

Advanced search


SDL MultiTerm 2019
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2019 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2019 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »
BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search