Kérdés: Scriptum szótárak
Thread poster: Palko Agi

Palko Agi  Identity Verified
Local time: 02:06
English to Hungarian
+ ...
Jan 8, 2003

Van valakinek tapasztalata a Scriptum szótáraival? Nekem nincs otthon sem műszaki, sem gazdasági stb. szótáram (nagyon ritkán van rá szükségem), és most szeretnék beszerezni. Érdemes ezeket megvenni?

Direct link Reply with quote
 

gamingman
Hungary
Local time: 02:06
English to Hungarian
Elfogadható... Jan 8, 2003

Én hosszú évek óta használom a \"full\" verziót, gyakorlatilag meg van angol-magyar vonalon az összes (még az anyanyelvi könyvespolc is).Persze az Internet erősödésével szerepe megváltozott. Nálam legalább is.


Direct link Reply with quote
 

Ivan Frankovics  Identity Verified
Hungary
Local time: 02:06
English to Hungarian
+ ...
Szerintem jo Jan 9, 2003

Szerintem a GIB teljesen elfogadhato.

Itt a cegnel a muszaki es a nagyszotar van meg, szerintem mindketto szinvonalas, megkockaztatom a muszaki talan meg jobb is a maga nemeben.Direct link Reply with quote
 

Péter Tófalvi  Identity Verified
Hungary
Local time: 02:06
English to Hungarian
+ ...
GIB Feb 2, 2003

A Dzsib annyira jó, hogy én a most készülő magyar-román szótáram is annak a mintájára fogom szabni.

Direct link Reply with quote
 

Endre Both  Identity Verified
Germany
Local time: 02:06
Member (2002)
English to German
Jók Feb 3, 2003

...az EN-HU muszaki kituno mu, lazán veri például a legelterjedtebb EN-DE muszaki szótárat.De ha jól tudom, az EN-HU általános és muszaki része megfelel a nyomtatott \"kék szótáraknak\", tehát sem jobb, sem rosszabb azoknál.

Igazam van, kollégák, vagy tévedek?De ha ugyanaz is lenne, nem megvetendo elony, hogy nem kell lapozni. En pl. nagyon örülnék, ha a DE-HU muszaki (szintén egy elsoosztályú szótár) végre megjelenne számítógépen.A többi szótárat (gazdasági, IT, stb.) nem ismerem, magam is kíváncsi lennék rájuk.EndrePS: Elnézést egyébként a hosszú ü és ö hiányáért, paradox módon azért van ez, mert éppen magyar billentyukiosztást használok, és ha beírom a hosszú betuket, csak kérdojel marad meg beloluk.Ha valakinek van erre megoldása, vagy legalább valami ötlete (addig is, amíg végre megérkezik az Unicode, a tipográfiai ökumené), hálásan fogadom.


Direct link Reply with quote
 

Andras Szivak
Local time: 02:06
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
További előny Feb 6, 2003

A Scriptim szótáraknak még megvan az az előnyük is, hogy visszafelé kereshetsz bennük, tehát pl. a Német-Magyar nagyszótárba a magyar kifejezést beírva megtalálod annak német megfelelőjét.

Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Kérdés: Scriptum szótárak

Advanced search


memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search