Translation Cloud - подалеку...
Thread poster: Jasna Trandafilovska

Jasna Trandafilovska  Identity Verified
Local time: 03:42
Member (2010)
English to Macedonian
+ ...
Jun 1, 2011

Здраво на сите,

веројатно многумина од вас сте добиле порака од горенаведената фирма, а можеби и сте се зачлениле. Јас се зачленив, бидејќи работам со неколку on-line фирми, но од кои сум многу задоволна во секој поглед. НО, кога ги видов цените кои ги нудат....

Денес
... See more
Здраво на сите,

веројатно многумина од вас сте добиле порака од горенаведената фирма, а можеби и сте се зачлениле. Јас се зачленив, бидејќи работам со неколку on-line фирми, но од кои сум многу задоволна во секој поглед. НО, кога ги видов цените кои ги нудат....

Денес влегов во еден грчки форум за преведувачи и наидов на пост со нивното име и ајде, си реков, да прочитам.
Ви го поставувам линкот, нема потреба да се занимавате воопшто со грчкиот текст, прочитајте го англискиот - сосема е доволно!

http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=157105.0

Исто така, следниот линк е од блогот на господинов во кој се гордее што им дава отказ на преведувачите.Незнам какви се неговите искуства со преведувачите и зошто е толку огорчен од нас, но во секој случај, постојат и други, попристојни и поцовилизирани начини да си го најдеш правото. Мислам дека сите оние договори кои ги потпишуваме кога започнуваме соработка со некоја фирма, служат токму за таа намена.

http://www.lackuna.com/2011/04/10/each-time-we-fire-a-language-translator-our-quality-of-translation-improves/

Бојкотирајте...
Collapse


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Milena Čkripeska[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Translation Cloud - подалеку...

Advanced search


BaccS – an SDL product
Modern translation business management for freelancers and agencies

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »
WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search