Награда Вавилон, работилница 22 декември 2014
Thread poster: Irena Kacarski-Kimova

Irena Kacarski-Kimova  Identity Verified
Macedonia (FYROM)
Local time: 00:00
English to Macedonian
+ ...
Dec 19, 2014

На 22 декември 2014 година во ЕУ инфоцентарот во Скопје ќе се одржи практична работилница и информативна сесија во врска со Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“ 2015.

На работилницата се поканети сите млади преведувачи и потенцијални учесници на конкурсот,
... See more
На 22 декември 2014 година во ЕУ инфоцентарот во Скопје ќе се одржи практична работилница и информативна сесија во врска со Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“ 2015.

На работилницата се поканети сите млади преведувачи и потенцијални учесници на конкурсот, а ќе се разговара за искуството од овогодишното издание, со посебен акцент врз критериумите и начинот на оценување на пристигнатите преводи. Работилницата ќе ја водат искусни преведувачи, а ќе гостуваат и дел од овогодишните добитници на наградата.

Работилницата ќе започне во 16:00 часот и е отворена за сите заинтересирани.

Повеќе информации за конкурсот ќе најдете на:

http://mata.mk/делегацијата-на-европската-унија-го-о/

Со почит,
Здружение на преведувачи на РМ
www.mata.mk
Collapse


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Milena Chkripeska[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Награда Вавилон, работилница 22 декември 2014

Advanced search


Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
SDL Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within SDL Trados Studio

SDL Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search