Off topic: Една мисла за...
Thread poster: alinguista

alinguista  Identity Verified
Local time: 00:56
Member (2007)
English to Macedonian
+ ...
Oct 16, 2007

Тоше Проески... Во прво време не можев да поверувам... но се чини дека сообраќајката навистина се случи. Тоше беше одличен пејач но пред сè извондредна личност со огромно срце во кое имаше место за сите. Беше многу популарен но остана скромен и спремен секогаш да им помогне на оние кои другите ги заборавиле... Можеби некој ќе се запраша зошто испраќам една мисла за него на овој форум... Тој не беше преведувач но беше голем љубител на јазиците, познавеше и пееше на повеќе јазици и се обидуваше да ги зближи луѓето од целиот Балкан преку својата песна и харизматична личност и сметам дека неговата смрт е голема загуба за сите оние кои веруваат во човековата добрина и разбирање...

Александра


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Milena Čkripeska[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Една мисла за...

Advanced search


Across v6.3
Translation Toolkit and Sales Potential under One Roof

Apart from features that enable you to translate more efficiently, the new Across Translator Edition v6.3 comprises your crossMarket membership. The new online network for Across users assists you in exploring new sales potential and generating revenue.

More info »
BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search