Auto propagation not working
Thread poster: Nico Wagner

Nico Wagner  Identity Verified
Portugal
Local time: 04:41
English to German
Nov 13, 2017

Hi all,

I noticed a weird and annoying behaviour in a server project that I am working on in memoQ 8.2.

I have a bunch of 100% matches that are not being auto-propagated although I did activate the corresponding setting. Instead, for each of these segments I have to wait 2-3 seconds for the TM lookup on the server until the segment gets filled.

Is there another hidden setting, or am I missing something?

Thank you in advance!


 

Mirko Mainardi  Identity Verified
Italy
Local time: 05:41
Member
English to Italian
100% matches or repetitions? Nov 13, 2017

Not sure this is the issue here, but 100% matches and repetitions are different things.

Repetitions are internal to a document and get autopropagated when you confirm a segment and there are subsequent identical segments, 100% (and optionally lesser) matches are "external" to the document and are filled in if you pretranslate it using a preexisting TM.


 

Nico Wagner  Identity Verified
Portugal
Local time: 04:41
English to German
TOPIC STARTER
... Nov 13, 2017

I am talking about internal repetitions (also shown as 100% in the corresponding column) that are not getting auto-propagated.

 

Mirko Mainardi  Identity Verified
Italy
Local time: 05:41
Member
English to Italian
Tags Nov 16, 2017

Any change it has something to do with tags (different tags or their presence/absence in the repeated TUs)?

[Edited at 2017-11-16 15:04 GMT]


 

Nico Wagner  Identity Verified
Portugal
Local time: 04:41
English to German
TOPIC STARTER
... Nov 16, 2017

Actually you are semi-right. This only happens in segments that contain tags, although the tags are the same.

Segments without tags are being auto-propagated the way they should...


 

Mirko Mainardi  Identity Verified
Italy
Local time: 05:41
Member
English to Italian
Raise a ticket with Kilgray Nov 16, 2017

Nico Wagner wrote:

Actually you are semi-right. This only happens in segments that contain tags, although the tags are the same.

Segments without tags are being auto-propagated the way they should...


Then it might be worth raising a ticket with Kilgray about that, as, according to their own KB:

Repetitions are exact matches within a document: A repetition is an exact match of the original segment. If a segment is just slightly different (for example, it has an extra tag), it will not count as a repetition, as far as auto-propagation is concerned. The reason for this is that auto-propagation must not leave any editing work in the segments it modifies – when a segment is confirmed and auto-propagated, many segments can change that the translator cannot see, and she may never learn that she needs to fix more segments.

http://kilgray.com/memoq/2015-100/help-en/index.html?auto-propagation.html

Since I use MQ extensively I've probably encountered this too, but if I did, I never really took notice of it..


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:


You can also contact site staff by submitting a support request »

Auto propagation not working

Advanced search






SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search