ENK, AS eller NUF?
Thread poster: Håvard Olerud Eriksen

Håvard Olerud Eriksen  Identity Verified
Norway
Local time: 02:39
English to Norwegian
+ ...
Oct 19, 2009

Heisann,

Jeg hadde egentlig tenkt at oversetterjobben kom til å være noe kortvarig, men nå ser det ut til at det kan bli en mer permanent situasjon og dermed har jeg begynt å vurdere om jeg skal gjøre om ENK-et til et NUF eller AS. Det jeg egentlig lurer på er hva dere der ute har, altså ENK, NUF eller AS og hvorfor har dere valgt det ene eller andre?

Hilsen,
Håvard


 

Håvard Risvaag
Norway
Local time: 02:39
Swedish to Norwegian
+ ...
ENK her Oct 19, 2009

Hei. Jeg har sett på både AS og NUF, men endte opp med å beholde ENK. For min del koster AS for mye, NUF er sikkert smart, men er like fullt et smutthull, mens ENK betyr mindre papirer og styr. Enkelt passer meg bra. Trygdevilkår etc. er ikke helt optimale for ENK, for å si det mildt, men de folkevalgte skal visstnok jobbe for å bedre på det nå. Jeg tror det ikke før jeg ser det, men det er lov å håpe.

Håvard Risvaag


 

Per Magnus  Identity Verified
Local time: 02:39
English to Norwegian
Omsetning og risiko avgjør Oct 19, 2009

- Hvis du arbeider med risikofylte ting bør du ikke ha ENK. Dvs. hvis du oversetter for sluttbruker og risikerer å bli saksøkt (med et byrå som buffer mellom deg og kunden er det liten fare).

- Når du kommer opp i en omsetning på over 500 000 bør du vurdere å endre fra ENK fordi du har bedre fradragsmuligheter og større slingringsmonn som ansatt i et AS eller NUF (arbeidsledighetstrygd, sykepenger). Ved lavere omsetning er det ikke bryet verdt, det er enklere og billigere med ENK.

Det er noe billigere å drive NUF enn AS (slipper revisor), men myndighetene er i ferd med å stramme inn på dette. AS ansees som mer seriøst.

Kapitalbehovet ved NUF og AS er det samme, hvis du ikke har kr 100 000 som buffer bør du overhode ikke tenke på å starte en bedrift.


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


ENK, AS eller NUF?

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search