Filkonverteringer - InDesign til Trados (Word)
Thread poster: Torhild Øien

Torhild Øien
Local time: 22:32
Swedish to Norwegian
+ ...
Nov 10, 2005

Har noen filer i InDesign som jeg gjerne skulle få konvertert til bruk i Trados. Men jeg har ikke Indesign (og heller ikke fullversjonen av Acrobat). I følge teknisk support hos Adobe finnes det ingen konverteringsmuligheter med mindre man går til innkjøp av InDesign. Men jeg vet ikke helt om jeg stoler på det... I hvert fall vil jeg gjerne høre med mine kunnskapsrike kolleger her i dette forumet - finnes det en utvei uten å måtte kjøpe programmet (eller uten å måtte bry kunden for mye med tekniske detaljer)?

Direct link Reply with quote
 

Per Riise  Identity Verified
Norway
Local time: 22:32
Member (2003)
English to Norwegian
+ ...
Tror ikke det finnes noen enkel måte. Nov 10, 2005

Er ingen superekspert, men har vondt for å tro at du skal kunne konvertere filene uten å ha InDesign med plug-in fra Trados. Alle disse designprogrammene fra Adobe, Quark o.l. må få lagt in plug-ins for at StoryCollector-funksjonen skal kunne benyttes. Her er det så mye formatering inne i bildet at selv ikke med StoryCollector er du garantert et helgodt resultat. I tillegg er du avhengig av at du har riktige fonter installert på PC-en for å sikre at det ikke blir feil (noe som er viktig for layout). Disse programmene bruker gjerne dyre fonter som kan være vanskelige å oppspore, også på nettet.

[Edited at 2005-11-10 16:41]


Direct link Reply with quote
 

Daphne b  Identity Verified
Sweden
Local time: 22:32
Member (2003)
Swedish to Greek
+ ...
Trial version? Nov 10, 2005

Hvis du vet at du skulle kunne løse problemet om du hadde InDesign, kanskje kan du laste ned en "Trial version" på Adobe sin hjemmeside. Nedlastingen funker i 30 dager. Det er jo ikke den perfekte løsningen og det tar ganske lang tid å laste ned - ca. 1 time, tror jeg - men du kan jo prøve.

Lykke til!

Daphne


Direct link Reply with quote
 

Torhild Øien
Local time: 22:32
Swedish to Norwegian
+ ...
TOPIC STARTER
Takk Per og Daphne Nov 11, 2005

Da har jeg fått bekreftet hva jeg må gjøre. Fonter er det i og for seg ikke så farlig med, Per, for jeg skal bare levere tekst, og kunden må selv få det inn i den layouten de ønsker. Tror det er en god idé å laste ned InDesign og prøve det ut - så får jeg se om det er verdt å kjøpe det etter hvert.

Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Filkonverteringer - InDesign til Trados (Word)

Advanced search


Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search