Google Translate API key not working on Mac OS X Lion
Thread poster: Jennifer Barnett

Jennifer Barnett  Identity Verified
France
Local time: 16:52
Dutch to English
+ ...
Dec 12, 2011

I cannot get Google Translate to work, been trying on and off for 2 weeks with kind advice from the OmegaT forum on Yahoo. However, next to not liking the message string layout there, my replies don't always get posted despite a notice that they've been received so I've given up there and moved over here.

Also tried making a script as instructed in the blog below but it did not connect with the OmegaT application. I am waiting for a reply from the blogger regarding this failure.
... See more
I cannot get Google Translate to work, been trying on and off for 2 weeks with kind advice from the OmegaT forum on Yahoo. However, next to not liking the message string layout there, my replies don't always get posted despite a notice that they've been received so I've given up there and moved over here.

Also tried making a script as instructed in the blog below but it did not connect with the OmegaT application. I am waiting for a reply from the blogger regarding this failure.
japanesetranslator.co.uk/2011/11/omegat-google-translate-v2-mac-os-x/

The set up:
iMac PowerPC G4 bought in 2003, version 10.5.8
iMac intel core i5, bought in 2011, version 10.7.2 (Lion)
OmegaT 2.3.0_3 ( appears in the MT window but no translation)
Text Wrangler was used to enter the api key in the OmegaT plist.

Have created a new API key: didn't work.

I was not so surprised that it didn't work on my old iMac but am perplexed to find the problem repeated on the new one with newly downloaded applications. This could indicate that I am repeating the same mistake(s) but I can't find any.

Looked around in my Google account, and found 'report' in the menu items on the left. The contents read 'plug in missing'. Did not say what or where. Which plug-in could this be and where should it plug in?

There's something else that's odd that may possibly have something to do with the problem. On the new iMac, OmegaT unhelpfully inserts the source text for each segment and that must then be deleted. Nothing I change in the 'view' menu helps and I am at a loss to find a relevant item in the other menus. This will probably turn out to be terribly simple but what caused this and how can I make it stop? Should this turn out to be a definite separate issue, I will happily start a new post on it.

Luckily I carry on very well, if not faster, without the Google suggestions but it is supposed to work after all.
Collapse


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Google Translate API key not working on Mac OS X Lion

Advanced search






WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »
SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search