OmegaT not saving Footnotes in DOCX format
Thread poster: Arathra

Arathra
Italy
Italian to English
Sep 11, 2017

I've only just started using OmegaT so I may be missing something obvious here, but when I add a DOCX file to the project, translate it, and then create a translated version, the footnotes are always missing.

All the other formatting is fine as far as I can see, it's just the footnotes are lost.

Is there something I'm not doing here or a setting I've missed?

Thanks!


 

Susan Welsh  Identity Verified
United States
Local time: 07:41
Member (2008)
Russian to English
+ ...
that's strange Sep 11, 2017

I've never had such a problem. If someone more knowledgeable than myself doesn't answer, you can send me one of the source documents and I'll see what happens when I do it (using MT translation).
When you ask a question, you should specify what version of OmegaT you are using (although I don't think it would make any difference for this particular question).


 

Didier Briel  Identity Verified
France
Local time: 13:41
Member (2007)
English to French
+ ...
No problem either Sep 12, 2017

Susan Welsh wrote:
I've never had such a problem.

It works fine here too.

Have you checked tags?
Wrongly placed or missing tags can make text disappear in .docx documents.
See https://sourceforge.net/p/omegat/bugs/719/

Didier


 

Mair A-W (PhD)
Germany
Local time: 13:41
Member (2016)
German to English
+ ...
tags Sep 12, 2017

Arathra wrote:

I've only just started using OmegaT so I may be missing something obvious here, but when I add a DOCX file to the project, translate it, and then create a translated version, the footnotes are always missing.

All the other formatting is fine as far as I can see, it's just the footnotes are lost.

Is there something I'm not doing here or a setting I've missed?

Thanks!


Works for me - I'd second the suggestion to check you have all your tags preserved. If you lose the reference to the footnote, I believe the footnote itself will not be visible.


 

Arathra
Italy
Italian to English
TOPIC STARTER
solved - thanks Sep 12, 2017

Thank you for your help.

As suggested, it was a tag issue and most likely me playing with the settings somewhere.

I wiped the project (it was a test) and started from scratch and this time when it came to the footnote a box popped up telling me that I hadn't added in the appropriate tag - AutoFix sorted that. So I have now Allow Tag Editing unchecked and Validate Tags checked.

Again, thanksicon_smile.gif


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


OmegaT not saving Footnotes in DOCX format

Advanced search






SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search