Despre collection agencies
Thread poster: Maricica W.

Maricica W.  Identity Verified

English to Romanian
+ ...
Apr 6, 2003

Ati lucrat vreodata cu o astfel de agentie? Am un client care nu a platit de 5 luni si ma gandesc sa contactez o \"collection agency\" de la el din tara. Stie cineva mai mult despre aceste agentii?

Multe multumiri,

Veronica.


 

Andrei Albu  Identity Verified
Romania
Local time: 17:46
Member (2002)
English to Romanian
+ ...
Collection Agents Apr 7, 2003

Veronica, eu unul nu am lucrat cu o astfel de agentie. Singura data cand m-am \"prajit\" a fost vorba despre aproximativ 100 EUR si mi-am zis ca nu merita efortul... Dar daca in joc este o suma mult mai mare, cred ca este o idee foarte buna sa abordezi o astfel de firma. Poate ca ar fi bine sa intrebi pe un forum al nativilor din tara in care se afla firma datoare. Alta idee: adreseaza-te serviciului comercial al ambasadei respective. S-ar putea sa aiba resurse nebanuite, am mai citit pe forumuri despre situatii care au fost rezolvate in acest fel. De asemenea, da publicitatii numele rau platnicului pe toate listele de payment practice. In fine, iti doresc sa se termine cu bine...

Andrei


 

Maricica W.  Identity Verified

English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
multumesc mult, Andrei Apr 7, 2003

Nu ma gandisem sa apelez la ambasada tarii repective. E o idee foarte buna.

Multumesc din nou

Veronica


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 17:46
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
consulat Apr 11, 2003

Trebuie sa te adresezi la consulat, ei se ocupa de problemele economice etc. Este chiar treaba lor sa faca demersuri de acest gen.

Din pacate, pentru a atrage atentia unui collection agency trebuie sa ai o datorie de recuperat destul de mare, contracte semnate, documente doveditoare etc. Dupa cate stiu eu agentiile de acest gen nu se deranjeaza prea mult nici pentru 1000 de euro.

Te sfatuiesc sa-i bati la cap pe respectivii ZILNIC pana cand ii convingi ca nu scapa de tine. In cazul in care nu este vorba de un escroc adevarat (rare cazuri) poate este vorba doar de o probleme de cash relativ trecatoare si atunci este mai bine sa insisti. Se gasesc unii mai isteti care tot amana platile din diverse motive ca sa mai ruleze banii TAI de cateva ori, este un fenomen economic normal si foarte sanatos (pentru ei). S-ar putea ca aceasta cale directa sa fie mai rapida decat o agentie. Cred ca recuperarea printr-o agentie (in functie de suma si de conditii) dureaza pana si 8 luni- un an.

Consulatul si agentiile sunt doar resurse de ultima instanta, din experienta mea te poti intelege cu omul fara a recurge la ele.

Multa bafta.


 

corin
Local time: 10:46
French to Romanian
+ ...
nuante May 1, 2003

veronica,


intr-adevar depinde de tara clientului tau.


si acum citeva observatii atit pentru cit si pentru cristiana, din experienta mea proprie. mentionez ca n-am folosit niciodata in mod direct o collection agency, inca le-am studiat indeaproape (pe cele din Canada - subliniez, si intr-o mai mica masura pe cele din SUA), pentru ca am fost implicat intr-un proiect de lansare a unei practici de receivables management, o practica de consultanta ce includea si functia de colectare pentru clienti.


iarasi o nuanta: depinde de suma, intr-adevar, dar daca e vorba de mai multe sute de dolari, ei se vor implica. retine ca agentiile lucreaza in general pe comision, acesta fiind cam 15-20% din suma recuperata.


asadar, daca suma care poate fi astfel recuperata merita efortul de a angaja o agentie, fa-o.


in nici un caz o recuperare nu dureaza 6-8 luni, in afara cazului in care debitorul este falit, caz in care intri pe lista creditorilor si esti platit intr-o ordine stabilita prin lege si anume mai la coada, fiind un creditor nesecurizat. de fapt, stii si tu astea icon_smile.gif

sincer, nu-mi dau seama ce ar putea face consulatul/ambasada din romania al/a unei tari pentru a forta un debitor sa faca o plata. poate are ceva puteri in acest sens, dar eu unul ma indoiesc amarnic...


cum banuiesc ca nu e vorba de o suma foarte mare, sint de acord cu ideea ca cea mai buna solutie ar fi sa ii \"agresezi\" cit poti de mult pe datornici, amenintindu-i ca o sa iei masuri legale impotriva lor fara sa intri in foarte multe detalii, dar aici, dat fiind profilul tau, nu sint eu in cea mai buna pozitie sa dau stafuri icon_smile.gif

sper ca ti-am fost de folos.


toate bune,


corin


 

Maricica W.  Identity Verified

English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
va multumesc mult tuturor May 1, 2003

Multumesc mult pentru informatii. Se pare ca pana la urma nu a fost nevoie de collection agencies.

In schimb, am mai invatat si eu cate ceva despre clienti icon_smile.gif

Toate cele bune si, din nou, multe multumiri.

Veronica


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Despre collection agencies

Advanced search


CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search