Validarea intrebarilor KUDOZ
Thread poster: Monika Silea

Monika Silea  Identity Verified
Romania
Local time: 08:04
English to Romanian
+ ...
Jul 14, 2008

Buna ziua!
Nu de putine ori intalnim intrebari pe KudoZ care au mai fost puse. Cand am lansat ultimele intrebari, mi s-a comunicat printr-un mesaj ca intrebarea trebuie validata inainte de a fi afisata. Ce reprezinta aceasta validare?
Pentru evitarea intrebarilor duplicat, ar trebui fie in cadrul acelei validari sa se faca o verificare a existentei termenului in perechea respectiva de limbi.
Ori macar sa existe un mesaj usor de vizualizat - in formularul de intrebare - care sa indemne la consultarea intrebarilor deja existente in glosar. Cu varianta introducerii unui pas intermediar, inainte de a incepe redactarea intrebarii, care sa duca la pagina de cautare KudoZ.
Aveti cumva idei in acest sens? Alte variante? As vrea sa apelez la 'supporting staff' cu un 'ticket' pentru o imbunatatire in acest sens si as vrea sa am si alte pareri.
Vad ca unii colegi - si va rog sa nu-mi luati in nume de rau observatia - considera ca e mai usor sa lanseze o intrebare decat sa caute direct raspunsul (uneori exista mai mult de un raspuns pentru un anumit termen).
Prima regula in lansarea unei intrebari pe KudoZ este urmatoarea:
KudoZ should be used for requesting terms help only after other resources have been exhausted. Resources available include the KudoZ archives (KudoZ > ProZ.com Term Search from the main menu), dictionaries, search engines, etc. If translations are found elsewhere and the decision to post a KudoZ question is made nevertheless, information found elsewhere should be included, along with an explanation of what further information is sought.
Astept contributii sau sfaturi in acest sens.
Multumesc anticipat!


 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Validarea întrebărilor KudoZ Jul 14, 2008

Nu ştiu să se fi introdus o etapă de validare înainte de publicare a întrebărilor KudoZ. Este posibil ca programatorii să fi făcut nişte teste sau să fi fost un bug. Cel mai bine ar fi să trimiteţi un bilet de asistenţă, pentru a putea primi un răspuns de la personalul tehnic.

În ceea ce priveşte propunerea de a se efectua o căutare automată a termenului pentru care urmează să fie pusă întrebarea, aceasta a fost deja implementată. Dacă veţi încerca, de exemplu, să publicaţi o întrebare pentru law, pe engleză-română, în ecranul de confirmare a întrebării vi se va oferi un link către o întrebare anterioară.


 

Monika Silea  Identity Verified
Romania
Local time: 08:04
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Curiozitate Jul 15, 2008

Atunci sunt in dilema. Eu dupa ce trimit o intrebare pe KudoZ, primesc un mesaj pe mail cum ca intrebarea va fi validata inainte de a fi postata.
Cat despre trimiterea la alte intrebari, nu pot decat sa remarc faptul ca acum o zi sau doua s-a lansat o intrebare care mai exista de 4 ori pe KudoZ.
Ce-mi scapa?


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Validarea intrebarilor KUDOZ

Advanced search


WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »
SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search