Wordfast and Trados
Thread poster: Doru Voin

Doru Voin  Identity Verified
Romania
Local time: 15:13
English to Romanian
+ ...
Jun 10, 2003

Din nou pentru cei care nu citesc thread-urile de pe alte forumuri: pe forumul francez o discutie foarte interesanta, desi putin cam tehnica, despre Trados si Wordfast - comparatie, compatibilitati, stiri de ultima ora etc.
Pt. cei care nu stiu franceza, "désolé, apprenez-la!"

Doru


 

Péter Tófalvi  Identity Verified
Hungary
Local time: 14:13
Member
English to Hungarian
+ ...
Totuşi Jun 29, 2003

După părerera ta, care este softul mai bun?

 

Ciprian Dumea  Identity Verified
Local time: 14:13
English to Romanian
+ ...
cred ca totul depinde Jun 29, 2003

In general, totul depinde de cat de confortabil te simti intr-un mediu sau altul. Deocamdata prefer Trados pentru ca m-am aplecat prea putin asupra Wordfast, in general datorita faptului ca Multitermul mi se pare un instrument terminologic foarte bun, pe care il folosesc.

In rest, Wordfast este compatibil Trados (i.e. poate fi folosit si pentru job-urile care cer Trados, ceea ce inseamna majoritatea pietei) si este usor de folosit. Basca are si manual de folosire in Romana!!!icon_smile.gif Ca sa nu mai spunem de pretul de 90 EUR/licenta, comparativ cu 595, 645 sau 900 EUR/licenta pentru Trados Freelance.

Cel mai bine este sa incercati variantele demo ale fiecaruia (inclusiv Deja Vu). O solutie vi se va revelaicon_smile.gif. Planuiti totusi ceva timp pentru a citi documentatia, pentru a face o traducere de proba si pentru a afla micile "smecherii" (o propunere terminologica a mea pentru "shortcut"icon_wink.gif ) care iti pot facilita munca multicon_smile.gif. Nu incepeti sa invatati un CAT pe o traducere pe care trebuie sa o predati urgent!

Cip.


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 15:13
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Ambele sunt bune Jul 2, 2003

Ambele sunt bune si te ajuta enorm in munca. Dupa ce traduci unul sau doua proiecte nu vei mai putea fara.
Desigur Wordfastul nu iti ofera acelasi volum de documentatie, iar dupa lectura ghidului de utilizare Wordfast s-ar putea sa te trezesti mai nelamurit decat la inceput, dar cel mai bine se invata lucrand.
De exemplu, acum lucrez in Wordsfast pentru simplul motiv ca am descoperit cu surprindere ca Trados Freelance 6 nu permite TM monolingve, pe cand Wordfastul permite fara probleme.
Eu am apreciat mult si forumurile de discutie si intr-ajutorare pe probleme tehnice ale ambelor programe. Grupul de discutii Wordfast este deosebit de prolific si multe persoane au facut un adevarat cult pentru Wordfast.
Dupa mine, ca sa te descurci in Wordfast iti trebuie mai multe cunostinte tehnice decat pentru Trados, mai ales dat fiind ca documentatia este foarte lapidara.
Sincer cel mai mult mi-a placut totusi demo de la Deja Vu, dar diferenta in bani este un factor deloc de neglijat.
Multe salutari.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Wordfast and Trados

Advanced search


SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features, ensures new

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search