sa accept plata cu cec bancar ? impedimente?
Thread poster: cezara lucas

cezara lucas  Identity Verified
Romania
Local time: 04:03
English to Romanian
+ ...
Dec 31, 2008

sa accept plata cu cec bancar ? ce impedimente ar exista in cazul acesta?
mentionez ca suma este minuscula! (56usd), si sunt la un pas de a spune "pas"...

Nedumerirea mea este daca as putea eventual ramane cu fila cec drept "suvenir" sau "semn de carte" ?
nu folosesc paypal si firma din usa considera ca ar trebui sa/mi platesc eu taxele de transfer bancar, care in cazul acesta sunt de ...35usd..., asa ca tot ei intr/un final dupa 2 luni de asteptare au venit cu oferta "cec"; face parte din capitolul experiente/ a nu se repeta..)

Multumesc anticipat,

Cezara L.


 

Dan Marasescu  Identity Verified
Romania
Local time: 03:03
Member (2003)
English to Romanian
+ ...
Mijloace de plată Jan 1, 2009

Dragă Cezara,

Eu am acceptat de câteva ori plăţi prin cec şi mi-a părut rău. Unul a rămas, într-adevăr, un simplu semn de carte. Te costă bani şi trebuie să aştepţi foarte mult. E un mijloc de plată convenabil numai pentru agenţii, pentru că nu plătesc taxe.

Taxele de transfer trebuie plătite de către agenţie, pentru că ei te-au contactat şi ţi-au cerut serviciile. Faptul că ei îţi cer să plăteşti taxele e numai una dintre şmecheriile prin care agenţiile încearcă să-şi reducă costurile.

Nu ştiu care e relaţia ta cu agenţia, dar dacă relaţia în sine nu promite nimic, atunci poţi să te gândeşti să refuzi. Dacă e un client bun, cred că ar trebui să negociezi puţin. Paypal sau Moneybookers sunt metode bune pentru sume mici. Dacă e nu şi nu din partea lor, deja e un semn că nu e un client aşa de bun. Uită-te şi pe BlueBoard să vezi ce mai zic alţii despre felul cum plătesc.

Succes,
Dan


 

cezara lucas  Identity Verified
Romania
Local time: 04:03
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Confirmari binevenite Jan 2, 2009

Draga Dan ,
multumesc pentru raspuns,
imi confirmi suspiciunile pe care le aveam deja in legatura cu cecurile,
credeam ca gresesc eu pe undeva,
din pacate relatia cu agentia este si nu este, in sensul ca este prima data cand am venit in contact cu ei, la inceputul lunii Noe., le/am furnizat traducerea in 3 ore, si ei au fost bucurosi nevoie mare...
dupa care am asteptat 30 zile sa plateasca, si apoi au inceput cu tergiversarile....ca de', sunt oameni seriosi, si problema s/ar datora pesemne mie, ca eu nu am mijoacele necesare prin care sa primesc onorariul cuvenit...(vezi paypal) ....asa au trecut deja 2 luni

se pare ca n/o pot rezolva decat dechizand paypal, care, dupa cum spuneai este rezonabil de folosit pentru receptia sumelor mici...multumesc din nou pentru precizare,
(tocmai am refuzat o solicitare de colaborare care presupunea plati la sume mai generoase ...prin Paypal...si evident comisioane pe masura suportate....de evident, traducator...)


Inca o data, multumesc pt amabilitate, si La Multi Ani!
Sa ai un an 2009 cu prosperitate si bucurii !
CL


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

sa accept plata cu cec bancar ? impedimente?

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
SDL MultiTerm 2019
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2019 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2019 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search