Tarife per minut video
Thread poster: Mihaela BUFNILA

Mihaela BUFNILA  Identity Verified
Romania
Local time: 14:59
English to Romanian
+ ...
Sep 14, 2009

Ajutor!

Mi s-a cerut să formulez o ofertă de preţ la traducere/revizie per minut video. N-am mai lucrat cu o bază de tarifare de acest fel; am făcut ceva cercetări pe forum dar mare lucru n-am aflat.

Daţi-mi, vă rog, o idee cum aş putea stabili o corelaţie cu tariful clasic pe cuvânt sau orice altă idee ajutătoare, că arde!

Mulţumesc.


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 14:59
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
tarif pe minut Sep 14, 2009

Nu prea se poate face o corelaţie. Tarifele sunt diferite la traducerea/revizia de subtitluri faţă de traducerea clasică, e o piaţă aparte, iar tarifele sunt ceva ai dezavantajoase faţă de tarifele la traducere.

Ca idee, un program de 60 minute poate avea şi 10.000-12.000 de cuvinte. Trebuie însă să îţi laşi o rezervă, deoarece textul respectiv trebuie rezumat, adaptat şi segmentat în subtitluri în română (presupunând că e vorba numai de traducerea subtitlurilor, nu şi de cueing). Nu există o regulă cât volum de text este de fapt într-un minut, volumele de text diferă, pot să fie de la 50 de cuvinte până la 3-400 de cuvinte. Depinde mult de genul programului, dacă e vorba de filme artistice, te poţi aştepta la orice, dacă e vorba de seriale volumul de text e relativ constant, iar la documentare volumul e ceva mai mare. În funcţie de lungimea programului, eu zic să-ţi calculezi că, de exemplu, la un program de 20 de minute lucrezi întins cam o zi, poate o zi şi ceva. Aşadar tariful final trebuie să-ţi acopere munca pe cel puţin o zi. În principiu, pentru traducere în limba română un tarif decent pe minut este undeva la 5-6 euro pe minut. Dacă faci un calcul simplu, chiar şi aşa, e mai avantajos să tarifezi la cuvânticon_wink.gif


 

Mihaela BUFNILA  Identity Verified
Romania
Local time: 14:59
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
mulţumesc Sep 14, 2009

De foarte mare folos sfaturile tale!
Mulţumesc mult, Cristiana.
Spor la toate treburile pe care le-ai întrerupticon_smile.gif


 

C. Roman
Spain
Local time: 13:59
Romanian to Spanish
+ ...
Tarif orientativ... Sep 15, 2009

Anul trecut tin minte ca am tarifat la 3,5 € x minut video la un program de 30 de minute, deloc dificil. Nu mai tin minte de unde luasem referinta de pret (cred ca am investigat pe internet - era pt. un client din SUA).

E bine insa sa ceri insa o mostra din program, macar 5 minute, ca sa-ti dai seama de dificultate.

Bafta.
Consuela

[Edited at 2009-09-15 11:37 GMT]


 

Mihaela BUFNILA  Identity Verified
Romania
Local time: 14:59
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
mulţumesc Sep 15, 2009

Mulţumesc, Consuela.

Baftă şi ţieicon_smile.gif


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Tarife per minut video

Advanced search


PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »
Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search