Off topic: Licenţă + diplomă - Există un termen limită pentru susţinere?
Thread poster: LangSpecialist

LangSpecialist
Local time: 20:49
Nov 8, 2009

Buna seara,

Mi-am făcut un cont aici după ce am căutat o vreme prin acest forum şi nu am găsit ceea ce mă interesa, dar am găsit multe informaţii şi m-am gândit că poate ştie cineva răspunsul la întrebarea mea. Dacă există subiectul pe forum şi nu l-am găsit, scuzele de rigoare pentru duplicare.

Am terminat universitatea acum foarte mulţi ani, şi din cauza unor probleme, partial personale, partial birocratice, nu mi-am dat atunci diploma de licenţă. Nu am avut şi nu am nici acum nevoie de ea, dar am aflat că va conta când mă voi pensiona, pe lângă salariul din cartea de muncă, şi această licenţă ("examen de diplomă + licenţă" de fapt, pt. că practic nu am susţinut nici vreun examen de diplomă, nu am dat nici respectiva licenţă, din cauză că am plecat la o bursă în ultimul an şi s-au încurcat lucrurile după aceea). Mă gândesc că cine ştie, vreodată va conta şi diploma asta.

Ştie cineva dacă există un termen limită după care nu se mai poate da licenţa? Am o copie a foii matricole care atestă că am terminat toţi cei şase ani de facultate, dar nu ştiu sigur dacă nu cumva este prea târziu: asta se întâmpla acum aproximativ 12 ani.

icon_smile.gif şi da, ştiu că este o perioadă foarte mare, am lucrat în traduceri în tot acest răstimp, dar neavând niciodată nevoie de astfel de referinţe (nimeni nu mi-a cerut vreo diplomă vreodată), nici că mi-a păsat. Nu mi-au cerut nici la angajare, nu mi le-au cerut nici cei cu care am colaborat, şi a intervenit un fel de lehamite.


A susţinut cineva examen de diplomă şi/sau licenţă la câţiva ani după terminarea cursurilor? Sau aveţi idee de vreun regulament în acest sens?

Mulţumesc în avans,

Ana


 

Sandra& Kenneth  Identity Verified
Israel
Local time: 20:49
Member (2009)
French to English
+ ...
Raspunsuri nu, intrebari da Nov 9, 2009

Draga Ana,
N-am raspunsuri la intrebarea ta, dar nu pot sa nu ma mir de urmatoarele:

1. De ce nu intrebi la secretariatul universitatii?
2. De ce nu intrebi la alte secretariate universitare daca prima varianta nu e posibila? (universitatea e in strainatate, etc.).
3. Daca ai foaia matricola, inseamna ca ai acumulat un numar de credite academice. Nu le poti transfera la alta institutie?

Presupun ca exista nenumarate institutii academice dispuse sa incaseze niste taxe si oferind posibilitatea sustinerii licentei.

Parera mea: completeaza-ti creditele si sustine-ti neaparat licenta, cat mai curand. Lumea merge catre ISO, certificare, etc. Intr-un viitor nu foarte indepartat, fara diploma nimeni nu se va angaja nici ca maturator de strada (pardon, lucrator de salubritate).
O sa-ti fie indispensabila cu mult inainte de a te pensiona.

Numai bine,
Sanda


 

Elvira Daraban  Identity Verified
Local time: 20:49
French to Romanian
+ ...
lucrare de licenta Nov 10, 2009

Până acum câţiva ani nu exista o dată-limită de susţinere a licenţei. Riscul, dat fiind că ţi-ai încheiat studiile de foarte mult timp, este ca, din această cauză, să trebuiască să mai susţii nişte examene de echivalare. Oricum, Sangro are dreptate, cel mai simplu ar fi să întrebi la secretariatul facultăţii. Informaţiile lor sunt mult mai actuale decât orice răspuns din partea noastră.

 

LangSpecialist
Local time: 20:49
TOPIC STARTER
Multumesc Nov 10, 2009

Multumesc FOARTE MULT pentru raspunsuri, nu am mai fost pe la secretariat pt. ca mi-a fost intotdeauna groaza de datul din umeri... am fost acum o vreme, au dat din umeri si au spus ca nu stiu... sa mai trec asaaa prin toamna. In toamna era o aglomeratie cam neplacuta, am amanat. Si tot asa.

Nu ma gandisem la faza cu transferatul la alta institutie, sounds enticing... desi pare destul de plauzibil si ce spune elvira_d, si anume ca probabil va trebui sa mi le echivalez, si atunci sincer mai bine ma-mpusc in cap si imi iau vreun certificat de la vreun minister al culturii, justitiei etc. (decat sa mai dau o data examen la japoneza veche)icon_smile.gif)


Cat despre credite, pe atunci nu se introdusesera inca, deci am doar dovada ca am completat cursurile respective (nici nu mai vorbesc despre faptul ca am aflat cu stupoare cat de scurta a devenit facultatea intre timp)

cat despre job, lucrand pentru "client", sunt cumva de partea cealalata a baricadei traducerilor, ca sa zic asa (lucrez ca "language specialist" la asigurarea calitatii traducerilor de software, deci mai curand ma lupt cu MLV in calitate de client si scriu hulitele ghiduri stilistice etc., din fericire cand m-am angajat, acum multi ani, a trebuit sa demonstrez doar ca am competente, nu si acteicon_smile.gif) dar e drept, Sangro, nu m-am gandit niciodata cum ar fi sa se schimbe lucrurile si in loc de un test, sa mi se ceara vreo hartie...! asa ca da, chiar ca ma grabesc)

Oricum va multumesc pentru sfaturi !!!

Ana


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Licenţă + diplomă - Există un termen limită pentru susţinere?

Advanced search


Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search