Dictionar EN-RO , FR-RO
Thread poster: Iulian Prodan

Iulian Prodan
Romania
Local time: 05:45
English to Romanian
+ ...
Nov 25, 2009

Buna ziua,

Cum sunt nou pe proz as dori sa ma prezint.
Ma numesc Iulian Prodan si as vrea sa imi imbunatatesc calitatile de translator. Mentionez ca nu lucrez ca si translator, dar mi-as dori sa ajung intr-o zi.

Vorbesc franceza (60-70% corect), engleza (70-80% corect) si olandeza (30-50% corect). Mai invat si ucrainiana dar sunt de abia la inceput.

Mai mult, la partea de traduceri stau mai prost, pentru ca desi inteleg termenii in limbile straine, imi e greu uneori sa gasesc cuvantul romanesc. Aceasta este si datorata faptului ca am folosit mai tot timpul dictionarele explicative englez-englez, francez-francez, etc. Pe de alta parte limba romana nu a fost marele meu atu, inginer fiind de meserie.

As vrea sa incep prin a-mi achizitiona un dictionar Englez - Roman si un altul Francez - Roman.

Puteti sa imi recomandati va rog doua dictionare de uzura generala , pe hartie nu online, pe care sa le pot cumpara. Mi-am facut temele si am cautat azi un dictionar Englez-Roman, dar am gasit prea multe dictionare. E destul de dificil de ales. L-am remarcat pe cel de la Teora, un pic mai scump si cu mai multe cuvinte 70.000 http://www.librarie.net/carti/11148/Dictionar-englez-roman-70-000-de-cuvinte-Leon-Levitchi-Andrei

Totusi, stiu ca principiul mai mare nu inseamna neaparat mai bun, de aceea am lansat acest topic, pentru a va cere opinia. Mai mult, poate intr-o zi voi folosi dicitonarele la variate examene, de aceea as vrea sa cumpar dictionare cat mai bune.

Cum am mentionat si mai sus nu caut dictionare specifice, as dori sa incep cu un dictionar mai general, nespecializat.

Va multumesc,
Iulian Prodan


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Dictionar EN-RO , FR-RO

Advanced search


SDL Trados Studio 2017 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2017 helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »
Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search