Dictionar EN-RO , FR-RO
Thread poster: Iulian Prodan

Iulian Prodan
Romania
Local time: 02:15
English to Romanian
+ ...
Nov 25, 2009

Buna ziua,

Cum sunt nou pe proz as dori sa ma prezint.
Ma numesc Iulian Prodan si as vrea sa imi imbunatatesc calitatile de translator. Mentionez ca nu lucrez ca si translator, dar mi-as dori sa ajung intr-o zi.

Vorbesc franceza (60-70% corect), engleza (70-80% corect) si olandeza (30-50% corect). Mai invat si ucrainiana dar sunt de abia la inceput.

Mai mult, la partea de traduceri stau mai prost, pentru ca desi inteleg termenii in limbile straine, imi e greu uneori sa gasesc cuvantul romanesc. Aceasta este si datorata faptului ca am folosit mai tot timpul dictionarele explicative englez-englez, francez-francez, etc. Pe de alta parte limba romana nu a fost marele meu atu, inginer fiind de meserie.

As vrea sa incep prin a-mi achizitiona un dictionar Englez - Roman si un altul Francez - Roman.

Puteti sa imi recomandati va rog doua dictionare de uzura generala , pe hartie nu online, pe care sa le pot cumpara. Mi-am facut temele si am cautat azi un dictionar Englez-Roman, dar am gasit prea multe dictionare. E destul de dificil de ales. L-am remarcat pe cel de la Teora, un pic mai scump si cu mai multe cuvinte 70.000 http://www.librarie.net/carti/11148/Dictionar-englez-roman-70-000-de-cuvinte-Leon-Levitchi-Andrei

Totusi, stiu ca principiul mai mare nu inseamna neaparat mai bun, de aceea am lansat acest topic, pentru a va cere opinia. Mai mult, poate intr-o zi voi folosi dicitonarele la variate examene, de aceea as vrea sa cumpar dictionare cat mai bune.

Cum am mentionat si mai sus nu caut dictionare specifice, as dori sa incep cu un dictionar mai general, nespecializat.

Va multumesc,
Iulian Prodan


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Dictionar EN-RO , FR-RO

Advanced search


memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search