oferte pe mail
Thread poster: Carmela Moldovan

Carmela Moldovan  Identity Verified
Romania
Local time: 10:49
Member (2005)
German to English
+ ...
Dec 3, 2003

Credeti ca in Romania sunt citite ofertele primite pe mail ? Ce experienta aveti legat de acest fapt ?

Direct link Reply with quote
 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 10:49
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
pozitiva Dec 4, 2003

Daca obtii mailul corect si trimiti unde trebuie sau mai bine spus la cine trebuie, da.
Am clienti castigati prin aceasta metoda in Romania si cu care lucrez de mult timp fara problema, deci experienta mea e pozitiva. E foarte comod pentru ei, insa trebuie sa fii cat mai explicita si sa oferi cat mai multe detalii. Inca se face abuz de intalnirile personale si probabil ca dupa acceptarea ofertei si candidaturii e bine sa propui si o intalnire personala de prezentare.
Multa bafta!


Direct link Reply with quote
 

Bogdan Burghelea  Identity Verified
Romania
Local time: 10:49
English to German
+ ...
oferte, oferte, oferte Dec 6, 2003

Eu am avut un client care m-a gasit pe net, de pe alta sursa decit www.proz.com (se poate si asa). Mi-a trimis un mail cu un test, i-a placut, mi-a trimis textele pentru tradus, banii i-am primit in contul de card... ce mai, epoca informaticii. In afara de numele persoanei, nu stiu absolut nimic despre ea (doar ca am vorbit de vreo trei ori la telefon) si nici nu am avut nevoie. Daca prima traducere nu ar fi fost buna, nu ar mai fi apelat (si nici nu mi-ar fi platat primul onorariu).
In Romania cred ca se abuzeaza sau se foloseste gresit si inutil interviul. Pentru orice ***** esti chemat la interviu, examinat, testat... Mania asta cred ca isi are originea in faptul ca orice examen e un prilej de mita (sau foloase necuvenite, dupa caz).
Un alt client (din alt domeniu) m-a contatctat odata, pentru un serviciu, pe care l-am rezolvat foarte bine. Imediat dupa aceea, mi-a facut o oferta de colaborare permanenta. Prima insarcinare a fost (fara sa stiu in mod explicit) si interviul de angajare, daca vreti. Mai trebuie spus ca persoana respectiva e strain.
P. S.: O problema de logica (si nu numai) care a fost prezentata la un interviu cu mai mult de 300 de candidati si pe care numai unul a rezolvat-o conform cerintelor:
[Va aflati intr-un vehicul cu doar doua locuri intr-o noapte ploioasa, pe un drum necirculat. Pe marginea drumului vedeti trei persoane: o batrina, care are mare nevoie sa fie dusa la spital; un prieten, care v-a salvat viata mai demult si fata de care va simtiti extrem de indatorat; dragostea vietii dumneavoastra.
Problema: cum rezolvati aceasta dilema morala? Salvati batrina, luati prietenul din ploaie sau dragostea vietii dumneavoasta? Care e cea mai buna solutie?] Astept solutiile!


Direct link Reply with quote
 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 10:49
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
off-topic Dec 6, 2003

Daca aveti comentarii sau glumite off-topic, va rog sa le includeti in subiecte (topic) separate marcand casuta "off-topic".
Se poate foarte usor deraia de la subiect, care de altfel, in cazul de fata era "oferte pe mail in Romania".
De ce nu este recomandabil sa se amestece mii de subiecte intr-un topic care se axeaza pe un subiect anume? Pentru ca viata noastra va fi infernala cand va trebui sa cautam prin paginile de forum un anume subiect.
Multumesc pentru cooperare si intelegere.

[Edited at 2003-12-06 17:22]


Direct link Reply with quote
 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 10:49
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
gestiunea timpului si PR Dec 6, 2003

In Romania s-au introdus sau mai bine spus s-a trecut la contractele de colaborare in locul celor de prestari servicii destul de recent si multi angajatori sau cei care cauta colaboratori nu au o imagine prea clara asupra formei de colaborare. Trebuie sa le spui de la inceput cum se deruleaza aceasta colaborare si care sunt avantajele. De asemenea, trebuie sa fii atent la gestiunea timpului personal. Chiar daca ti-ar face placere sa mergi la un interviu si sa faci PR, s-ar putea sa nu ai timp de asa ceva si e de preferat sa nu te lasi abuzata in acest sens. De obicei, e bine sa-ti organizezi singur timpul si sa nu te lasi organizata de altii, cum s-ar intampla facand antecamera pe la diversi interesati in servicii. De aceea se poate cumula interviul cu negocierile pentru contract si semnarea contractului de colaborare, transformandu-l mai mult intr-o intrevedere de natura a consolida contractul si colaborarea prin discutii si explicatii pe marginea temelor neabordate sau neclare.
Eu am refuzat multe astfel de interviuri care nu aveau un scop clar. Personal am putin timp si dedic putin timp acestui fel de contacte, ceea ce este si dezavantajos pe undeva.
Din constatarile mele, cine a avut nevoie de serviciile mele a dat curs ofertei mele si fara o intrevedere personala si colaborarea nu a fost cu nimic afectata. Se pot semna contractele si prin posta si sunt la fel de valide si bune, in plus economisesti o multime de timp de ambele parti. Vei constata ca societatile care lucreaza cu traducatori externi stiu cum se colaboreaza cel mai eficient in acest sens si acestia sunt si cei care nu pierd vremea cu interviuri inutile, preferand forme clare de evaluare, cum ar fi teste sau chestionare.
De remarcat ca pentru a organiza interviuri serioase iti trebuie cadre specializate si timp liber. Cine desfasoara o activitate sustinuta nu prea are asemenea resurse, doar daca este vorba de o socitatea foarte mare si puternica (cazuri rare dar nu si neglijabile).
Oricum sfatul meu e sa incerci si aceasta cale.
In Romania poate merge mai eficient o campanie de marketing prin corespondeta postala sau fax.

[Edited at 2003-12-06 17:46]

[Edited at 2003-12-06 17:48]


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

oferte pe mail

Advanced search


CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search