Off topic: Curs de limba flamanda
Thread poster: mad3006

mad3006
Local time: 17:35
English
Dec 18, 2003

Buna ziua!
Problema mea este sigur off-topic, dar poate ma puteti ajuta.
Am o prietena care anul viitor o sa plece in Belgia pt o luna-doua si m-a rugat sa ii gasesc un curs/ceva de limba flamanda.
Pe google nu am gasit mare lucru. Din cautare in cautare m gasit site-ul dvs. si
voiam sa va intreb daca stiti vreo carte/curs de limba
flamanda ce poate fi cumparat in romania sau studiat
on-line...

Va multumesc.


 

malefique (X)
English to Romanian
Aceeasi problema.... Dec 29, 2003

Uite ca totusi nu sunt singura!....Si eu doresc acelasi lucru...si am incercat pana acum nenumarate variante...daca te intereseaza imi poti scrie pe adresa elamunteanu@hotmail.com
Pt mine problema sta cam in acelasi fel....si eu doresc informatii despre carti,metode,cursuri si asta destul de repede.Prietena ta banuiesc ca va studia la Bruxelles sau in nord oricum,daca are nevoie de neerlandeza...si eu urmeaza sa ma stabilesc in aceeasi zona din primavara aceasta si poate imi voi continua si studiile acolo.
Daca sunteti interesati astept raspuns


 

lucca
Romania
Local time: 17:35
English to Romanian
Succes la invatat flamanda Dec 30, 2003

Probabil ca un curs de flamanda este mai greu de gasit.

Incercati insa un curs de olandeza, spre surprinderea mea am aflat ca este acelasi lucru cu flamanda (probabil ca sunt niste diferente, dar nu esentiale).

Din cate stiu, in Olanda exista cursuri intensive, prin "imersie totala", care asigura invatarea _buna_ a limbii in timp scurt, dar care sunt costisitoare si foarte dificile (instructor pt. fiecare cursant, 12 ore pe zi, instructorii fac cu randul, singura limba folosita este olandeza, adica daca spui ceva - indiferent ce - in alta limba, instructorul "nu aude").

Cursurile "fara profesor" sau fara frecventa au putine sanse de reusita din cauza pronuntarii, care este foarte grea (aproape imposibila, oricum cea mai grea dintre limbile europene), iar olandezii si, presupun, si flamanzii, fac parte dintre aceia care nu inteleg ceea ce le spui daca nu pronunti destul de corect. Cine stie germana (eventual si engleza) nu are probleme deosebite cu vocabularul, gramatica etc.

Evident, olandeza/flamanda se pot invata, dovada fiind numarul mare de straini din Olanda sau Belgia care vorbesc bine limba (inclusiv romani).

Am stat in Olanda 6 sapt. si cand m-am intors nu cred ca stiam sa pronunt 10 cuvinte. Este adevarat ca nu am urmarit sa invat limba, mai toata lumea de acolo stie engleza.

Mult succes si La Multi Ani.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Curs de limba flamanda

Advanced search


PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »
memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search