Lansarea ATR Flash, revista Asociaţiei Traducătorilor din România
Thread poster: Cristiana Coblis

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 21:17
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Jan 26, 2011

Un nou început
Bine v-am (re)găsit! Ne bucurăm să vă putem anunța că ATR Flash, revista Asociației Traducătorilor din România s-a relansat! Și s-a reinventat. Căci începând cu acest număr, ATR Flash are casă nouă. De acum, ori de câte ori doriți să citiți, să recitiți sau să comentați un articol, o puteți face la adresa http://www.atrflash.ro . Sperăm să fiţi alături de noi, nu doar ca cititori, ci și ca parteneri, deoarece noul format al revistei ne permite să colaborăm și să schimbăm idei mult mai ușor. Vom încerca să vă aducem mereu informații cât mai utile, să răspundem celor mai arzătoare întrebări, precum și să împărtășim din experiența profesională a specialiștilor din domeniile specifice ATR: traducere, interpretare, terminologie, revizie, localizare, subtitrare etc. Așadar, nu uitați să includeți pagina http://www.atrflash.ro în secțiunea Favorite a browserului dumneavoastră web.

Mai mult decât o revistă, o platformă de comunicare
Dacă aveți ceva important de comunicat sau de împărtășit cu colegii de breaslă, acum o puteți face prin intermediul ATR Flash. Vă invităm să daţi curs apelurilor pentru articole pentru numerele viitoare ale revistei, programul apariţiilor revistei şi toate informaţiile necesare se găsesc aici.

Primul număr, pe scurt
Iată ce puteți citi în acest număr inaugural. La rubrica Cuvântul președintelui, doamna Cristiana Cobliş, președinte al Asociației Traducătorilor din România, vă așteaptă cu un mesaj călduros la început de an. Rubrica În jurul mesei de consiliu, dedicată activității Consiliului Director al ATR, vă prezintă concluziile Adunării Generale din 20 noiembrie 2010, compoziția noului Consiliu Director, rapoartele de activitate ale comitetelor ATR, cuantumul și situația cotizațiilor ATR, precum și câteva planuri ale ATR pentru 2011. Pe cuvânt: nu puteţi rata rubrica dedicată laturii de afaceri a profesiilor noastre! Cristiana Cobliş oferă câteva sfaturi despre cum să fiți „SMARTER” în marketingul dumneavoastră în acest an. La rubrica Parteneriat pentru justiție, veți putea citi poziția ATR față de noile proceduri legate de apostilare și supralegalizare. Ioana Rus face o comparație interesantă între viața „interpretului de Bruxelles” și viața interpretului de pe piața românească. Merită să citiți acest articol la rubrica Interpretariat. Pentru a afla despre cele mai importante evenimente ale anului 2010, citiți articolul de la rubrica Pulsul profesiei. Mihai Badea a pus Semnul de carte în Dicționarul normativ al limbii române, ortografic, ortoepic, morfologic și practic, prin intermediul recenziei sale de nota 10! Inaugurați-vă agenda primită în dar de Crăciun cu Datele pentru agenda traducătorului. Doar așa veți ști la ce evenimente merită să participați în acest an. Avem și o rubrică de corespondență intitulată Dragă redacție, în care publicăm cele mai interesante scrisori primite de la cititori, dar și o revistă a presei - Traducerea în presă. Și nu în ultimul rând,  Pe plan extern, vă invităm să descoperiți un articol interesant despre interpreții din Regatul Unit al Marii Britanii.


ATR Flash este o revista online trimestrială, editată de ATR. Conţinutul integral este accesibil exclusiv membrilor Asociației Traducătorilor din România, dar fiecare număr conţine şi câteva articole gratuite. Revista îşi propune să faciliteze schimbul de idei, într-un cadru organizat și profesionist, în domenii de interes pentru membrii ATR: traducători, interpreţi, terminologi şi revizori. De asemenea, ATR Flash va deveni un important mijloc de informare pentru membrii ATR cu privire la activitățile ATR (conferințe, seminarii, ședințe ale Consiliului Director, Adunări Generale, activitățile comitetelor ATR etc.), dar şi o platformă de comunicare şi schimb de opinii şi idei, prin intermediul numeroaselor funcţii interactive.

Mult succes echipei ATR Flash în această nouă aventură și la cât mai multe numere, dar mai ales, la cât mai mulți cititori!


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 21:17
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Apel articole pentru numărul 2 al ATR Flash Jan 26, 2011

Ești traducător, interpret sau terminolog și vrei să împărtășești experiențele tale colegilor? Sau poate ești cadru didactic și dorești să dezvălui rezultatele cercetărilor tale din domeniile traducerilor, interpretariatului de conferință și terminologiei? Te invităm călduros să publici articole în ATR Flash, revista Asociației Traducătorilor din România!

Așteptăm propuneri de articole pentru numărul 2 al revistei cu tematica:„Traducerea astăzi în România. Problematici, perspective, abordări profesionale”.

Repere tematice:
• exigențe profesionale
• relația traducător-client
• stadiul actual al pieței traducerilor
• aspecte de natură juridică și legislativă
• posibilități de promovare
• recenzii de lucrări de specialitate (tratate, dicționare, articole etc.)

Trimiteți propunerile de articole folosind formularul de propuneri de articole de pe site-ul ATR Flash, până în data de 15 martie 2011.

ATR Flash este o revista online trimestrială editată de Asociaţia Traducătorilor din România. Conţinutul integral este accesibil exclusiv membrilor Asociației Traducătorilor din România, dar fiecare articol conţine şi cţteva articole gratuite. Revista își propune să faciliteze schimbul de idei, într-un cadru organizat și profesionist, în domenii de interes pentru membrii ATR, traducători, interpreţi, terminologi şi revizori. De asemenea, ATR Flash va deveni un important mijloc de informare pentru membrii ATR cu privire la activitățile ATR (conferințe/seminarii, ședințe ale Consiliului Director, Adunări Generale, activitățile comitetelor ATR etc.), dar şi o platformă de comunicare şi schimb de opinii şi idei, prin intermediul numeroaselor funcţii interactive.

Pentru detalii despre cerinţele de tehnoredactare, tematicile abordate în numerele viitoare, comitetul de redacție, precum și alte aspecte, vizitați site-ul ATR Flash.

Pentru informații despre Asociația Traducătorilor din România, vizitați site-ul nostru http://www.atr.org.ro .

Linkuri utile

ATR Flash:  http://www.atrflash.ro/

Cerinţe de redactare: http://www.atrflash.ro/apel-articole/cerinte-redactare/

Calendar de publicare: http://www.atrflash.ro/apel-articole/calendarpublicare/

Propune un articol!: http://www.atrflash.ro/propuneri-articole/


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Lansarea ATR Flash, revista Asociaţiei Traducătorilor din România

Advanced search


SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features, ensures new

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search