care este sediul traducatorului
Thread poster: alinaramona

alinaramona
Local time: 03:58
Feb 16, 2011

buna
as vrea sa stiu daca stie cineva care este sediul legal al unui traducator autorizat avand in vedere faptul ca nu este inregistrat la registrul comertului, fiind de profesie libera, deci nu are CUI (unde de obicei apare sediul legal), are doar CIF iar pe acela apare domiciliul fiscal. De asemenea pe autorizatia de traducator nu apare sediul, deci, traducatorul are sediu legal ca si pfa-urile sau nu are? Daca nu are sediu "pe acte" atunci nu are nici punct de lucru "pe acte"? cum se pot deduce cheltuielile cu utilitatile fara o dovada clara a sediului?


 

Dasa Suciu  Identity Verified
Local time: 03:58
English to Romanian
+ ...
Codului de Procedură Fiscală Feb 16, 2011

Găseşti unele detalii aici: http://consultantafiscala.ablog.ro/2010-09-06/domiciliul-fiscal-al-contribuabilului-2.html

Acum câţiva ani mi-am înscris domiciliul fiscal la Administraţia financiară şi apoi am făcut un contract de comodat cu sotul meu. Astfel pot deduce o parte din cheltuieli.

Biroul de asistenţă contribuabili poate da mai multe lămuriri.


 

Florin Ioan Ular  Identity Verified
Romania
Local time: 03:58
English to Romanian
+ ...
Sediu Mar 25, 2011

alinaramona wrote:

buna
as vrea sa stiu daca stie cineva care este sediul legal al unui traducator autorizat avand in vedere faptul ca nu este inregistrat la registrul comertului, fiind de profesie libera, deci nu are CUI (unde de obicei apare sediul legal), are doar CIF iar pe acela apare domiciliul fiscal. De asemenea pe autorizatia de traducator nu apare sediul, deci, traducatorul are sediu legal ca si pfa-urile sau nu are? Daca nu are sediu "pe acte" atunci nu are nici punct de lucru "pe acte"? cum se pot deduce cheltuielile cu utilitatile fara o dovada clara a sediului?Nu există un „sediu legal” pentru liber profesioniști. Din punct de vedere al desfășurării activității, liber-profesionistul poate lucra oriunde.
Există, însă, o adresă cu care te înregistrezi la finanțe, un fel de „sediu social”. Pentru această adresă poți deduce o parte din cheltuieli dacă, spre exemplu, este vorba de adresa de domiciliu, sau chiar toate cheltuielile dacă lucrezi într-un spațiu închiriat, unde nu mai locuiesc/lucrează alte persoane.
Eu am ca sediu social domiciliul, dar fiindcă lucrez în alt spațiu, deduc integral toate cheltuielile de acolo.
Liber-profesionistul este o persoană fizică, nu juridică și, ca urmare, nu se poate vorbi de sediu, punct de lucru etc.

[Edited at 2011-03-25 19:23 GMT]


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

care este sediul traducatorului

Advanced search


CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search